Beachflaggor

Visa upp dig med ett enkelt och tydligt budskap med hjälp av beachflaggor. Din beachflagga syns bra och passar både inomhus och utomhus, på stranden eller i stan. Nedan svara vi på de vanligaste frågorna om beachflaggor

Vilken beachflagga skall jag välja? Vilken storlek ska jag välja? Vilket märkfäste ska jag välja?  Komplett guide: Vad är en beachflagga?

Skylta med snygga beachflaggor

Beachflaggan är ett av de vanligaste och kanske populäraste sätten att enkelt synas på avstånd. Fördelen med en beachflagga är att de är så smidiga att hantera samtidigt som det är ett kostnadseffektivt alternativ.  I vårt sortiment hittar du kvalitativa beachflaggor i flera olika storlekar och varianter. Allt för att du skall hitta en produkt som passar för ditt ändamål. Och dessutom till ett riktigt bra pris!

Vi trycker våra beachflaggor med direktsublimering på högkvalitativt material för en hållbar och högkvalitativ exponering. Fördelen med att använda direktsublimering är att ditt motiv syns skarpt både från fram- och baksida eftersom tekniken gör att färgen ”blöder igenom” tyget. Det innebär att motivet på din beachflagga kommer blir spegelvänt på baksidan. Men då budskapet på en beachflagga oftast är så pass enkelt går det lika bra att läsa spegelvänt.

Vilken beachflagga skall jag välja?

Det kan vara svårt att bestämma sig vilken typ av beachflagga som man skall välja. Det finns både olika modeller och olika storlekar. Alla våra beachflaggor har samma funktion men beroende på vad du vill meddela för budskap och vad du skall använda den till finns det några punkter du kan tänka på innan du bestämmer dig för vilken typ av beachflagga du vill beställa.

Val av modell

Hos oss på Expofy hittar du sju stycken olika sorters utformningar av beachflaggor. Här kan du välja en beachflagga i formerna: rak, rundad, vinkel, haj, fjäder, droppen och fyrkant. Beroende på vad du har tänkt placera på din flagga så finns här några tips som du kan tänka på.

Anpassa ditt val efter din logotyp

Våra beachflaggor haj, fjäder, rundad och vinkel är bland de vanligaste flaggorna och de modeller vi säljer mest utav. Detta beror kanske för att en avlång logotyp, som är bland de vanligaste formerna på logotyperna idag, lätt placeras i dessa flaggors utformning.

Har du istället en fyrkantig logotyp kan vi rekommendera att du väljer en beachflagga droppen där du enkelt placera din logotyp i den bredaste delen av flaggan, snyggt och tydligt!

När du vill kommunicera mer än bara en logotyp

För det mesta så används beachflaggor för att enkelt och smidigt skylta med en företagslogotyp. Men självklart kan du även använda ett lite längre budskap på din beachflagga. Då utrymmet på en beachflagga inte är så stort kan det vara bra att välja en beachflagga Fyrkant eller beachflagga rak då dessa passar bättre vid behov av mer utrymme när du vill kommunicera ut annat än bara logotypen. Till exempel som öppettider eller en butikskampanj. 


Val av storlek

Att välja modell kanske är svårare än att välja själva storleken på beachflaggan. Bland våra beachflaggor kan du välja mellan storlekarna small, medium, large och XL-Large. Här kan det vara bra att tänka vart du tänkt att placera din flagga och sedan utgå där ifrån. Exempel:

  • Beachflagga till mässa:  Har du planerat att införskaffa en beachflagga till din mässmonter kan det vara bra att satsa på en lite mindre beachflagga och du klarar dig gott och väl med en flagga i storlek small.
  • Beachflagga för utomhusbruk: Vid användning av din beachflagga utomhus finns det egentligen inga begränsningar. Här rekommenderar vi att du satsar på minst en i storlek medium och därefter går uppåt i storlek ju mer du vill att din beachflagga ska exponeras. Ju större flagga du väljer ju längre når du med ditt budskap från långt avstånd.
  • Beachflagga för event: Vid event kan du använda dig av alla sorters olika storlekar. Allt från en mindre i small vid entrén eller en extra stor flagga i X-Large för att väcka uppmärksamhet till omgivningen.

Välj markfästen för både hårda och mjuka underlag

När du beställer en beachflagga hos oss ingår självklart tryckt flagga, en kolfibermast och en väska. Du behöver dock köpa till ett markfäste. Ett markfäste kostar mellan 195–450 kr och finns att välja till på varje flagga. Beroende på vart du ska placera din beachflagga så passar våra markfästen till olika typer av underlag.

Markfäste för hårda underlag

Vid placering av en beachflagga på hårda underlag, både utomhus och inomhus, kan vi rekommendera en enkel och vanlig kryssfot. Kryssfoten håller beachflaggan stadig samtidigt som den blir mer stabil. Vid placering av flaggan utomhus kan du dock behöva komplettera med en vattensäck/vattentank för extra stabilitet, vilket gör att flaggan klarar hårdare vindar.

Skulle det vara så att vinden går upp emot 12 m/sek eller mer rekommenderar vi att du tar in din beachflagga. Skulle du istället vilja ha en tyngre fot utan vattensäck till beachflaggan kan vi rekommendera vår cementtank. Tanken är fylld med cement och väger 10 kg. För extra stabilitet kan du välja att stapla flera cementtankar ovan på varann.Markfäste för mjuka underlag

Ibland kan det vara enklare att placera en beachflagga i ett mjukare underlag som till exempel gräsmattor, jord, snö eller sand. I dessa underlag passar inte en kryssfot eller markplatta så värst bra. Istället rekommendera vi att du väljer till en markskruv eller markspik. Båda alternativen fungerar precis som deras namn antyder, du skruvar eller spikar helt enkelt ner markfästena i marken.

Dock har det lite olika egenskaper och fungerar bättre till olika typer av mjuka underlag. Markskruven fungerar bäst i sand, gräsmattor eller i lättare snö medan markspiken passar bättre i underlag som hård jord eller hårt packad snö.


Designa din beachflagga

Alla våra beachflaggor är inkluderade med tryck vilket betyder att du behöver ta fram en tryckfil till din beachflagga. Om du är osäker på hur man skapar en sådan fil kan du läsa vår guide om det här Så skapar du en tryckfil”. Du hittar även en mindre guide i alla våra designmallar för det ska bli lättare att skapa ditt original. Känner du att du inte har kunskapen till att skapa ett eget original hjälper vi gärna till med detta. Kontakta oss på info@expofy.se eller ring 0771 – 75 35 00 så tar vi fram en offert.

För mer information kring hur du ska designa din flagga hittar du under respektive produkt. Där tipsar vi om hur du ska tänka kring layout och placering. Välj den modell du vill läsa mer om här: rak, rundad, vinkel haj, fjäder, droppen och fyrkant.


Beställ en beachflagga

Att beställa en beachflagga är enkelt och när du bestämt dig för vilken modell, storlek, markfäste och laddat upp din tryckfil är du redo att beställa. Här kan det vara bra att tänka på hur många beachflaggor du faktiskt behöver då du får mängdrabatt hos oss baserat på hur många beachflaggor du beställer. Tänk därför till en extra gång så att du beställer rätt antal beachflaggor redan från start. Detta för att du ska få så bra pris som möjligt på dina beachflaggor.

Skulle du vara osäker på din beställning eller vill ha rådgivning kring beachflaggor hjälper vi dig gärna. Du når oss på info@expofy.se eller ring oss på 0771 – 75 35 00. Du kan även läsa vår fullmatade guide om beachflaggor där du finner svar på de flesta frågor. Den kan du läsa här: ”Vad är en beachflagga”