Reklamtält > Uppblåsbart

Uppblåsbart reklamtält

Smidigt reklamtält som du enkelt blåser upp och som inte kräver någon elektricitet. Våra uppblåsbara tält är i högkvalitativt material som du kan trycka ditt företags logotyp eller något helt annat, valet är ditt. Användningsområdet är brett och passar både för mässor och evenemang. Ett uppblåsbartält är inte bara till att skydda från oväntat väder utan ser även till att öka din exponering.

Beställ uppblåsbart tält med tryck!

Det uppblåsbara tältet är kanske idag marknadens kanske absolut enklaste och smidigaste reklamtält. Tältet blåser du enkelt upp med en handpump och är färdig att använda på bara några minuter. Vill du att det skall vara ännu smidigare köper du till en elektrisk pump. Inga krångligheter eller en massa olika delar som ska sättas upp. Hos Expofy kan du beställa ditt uppblåsbara tält enkelt med bara några knapptryck. Du behöver endast välja storlek, väggar och om du ska ha med extra takbågar. Alla våra tält är inkluderade med tryck så att du kan exponera ditt företags logotyp och grafiska maner.

Har du frågor eller osäker på vilket tält som passar er verksamhet bäst kan du alltid rådfråga oss. Du når oss på info@expofy.se eller ring oss direkt på 0771 – 75 35 00. Skulle du hellre vilja skicka in en offertförfrågan från din dator kan du göra det i vårt offertformulär. Vid större beställningar av tält rekommenderar vi er alltid att ta kontakt med oss. Då kan vi se över er beställning och om ni behöver flera tält, ge er volymrabatt.

Uppblåsbara tält för event

Uppblåsbara tält på evenemang är ett perfekt sätt att snyggt rama in ditt företags yta men även för att få en ännu bättre exponering. Om du väljer att beställa flera tält kan du sätta ihop dem och skapa en ännu större eventyta. Med ett uppblåsbart tält kan du även se till att bygga upp ett helhetskoncept med både beachflaggor, möbler, broschyrställ eller andra expoprodukter.

Ett uppblåsbart tält fungerar lika bra för inomhus- som utomhusevenemang. Använd det som en loungeyta eller som ett informationstält. Det passar också bra om du behöver tält för exempelvis sjukvård. Användningsområdet är stort och dessa tält går ofta att se på musikevenemang, sportevenemang, motorevenemang eller festivaler. Fördelen med ett uppblåsbart tält på event är att det är mycket enkelt att montera och transportera. Du blåser upp ett tält på ca 10–15 minuter och det går lika fort att montera ihop det. Smidigt och enkelt. Tältet kommer även i en snygg transportväska som gör det lätt går att ta från ett ställe till ett annan.

Uppblåsbara tält för mässa

Uppblåsbara tält är en supersmidig produkt och som går snabbt att montera. Perfekt när man kanske har en stor mässmonter att bygga upp och inte vill lägga ner allt för mycket tid. Ett uppblåsbart tält ger din mässmonter en snygg inramning samtidigt som det kan bli enklare att se vart ditt företag är placerat på mässa. Tälten kan även användas om du som arrangör av en mässa behöver bygga upp caféytor, barer eller food courts. Det passar även bra om du behöver bygga upp tydliga informationstält där besökarna kan komma för att hämta mer fakta om mässan.

Vid användning av ett uppblåsbart tält på en mässa inomhus finns det ingen möjlighet att förankra tältet i marken. Vi rekommenderar då att du väljer till sandvikter som du kan placera på varje fot av tältet. Ju fler sandvikter du väljer till ju stabilare blir ditt tält.

Designa ditt uppblåsbara tält

Med ett väldesignat uppblåsbart tält kan du se till att ditt företag blir det mest intressanta besöket på mässan eller evenemanget. När du väljer ett uppblåsbart tält blir det även möjligt att göra ditt budskap synligt mot kunder på ett betydligt längre avstånd. Därför är det viktigt att ta fram en tydlig design som motsvarar företagets grafiska profil. Annars finns det en risk att kunden missar att det är ditt företags som befinner sig där. När du tar fram en design till ditt uppblåsbara tält finns inga större begränsningar. Du behöver dock använda de färdiga mallarna och se till så att du sparar ditt tryckoriginal i CMYK. Du kan använda dig av allt från grafiska element till förstorade fotografier.

Är du osäker på hur du skapar ditt tryckoriginal kan du läsa vår guide ”Så skapar du en tryckfil”. Skulle du istället vilja ha hjälp med att skapa din design hjälper vi gärna dig med detta. Då kan du antingen lägga till produkten ”hjälp med design” när du gör din beställning eller så kontaktar du oss direkt på info@expofy.se eller ringa oss på 0771 – 75 35 00.

Storleksguide uppblåsbara tält

De uppblåsbara tälten kommer i fyra olika storlekar och det kan då bli svårt att avgöra vilket tält som kommer passa er verksamhet bäst. Vi rekommenderar alltid att man räknar med minst 1,5m² per person så att det inte blir för trångt i tältet. Glöm inte att ha i åtanke att det även ska få plats andra saker i tältet exempelvis som loungemöbler, mässdiskar och broschyrställ. Dessa produkter tar också upp delar av tältets yta. Fördelen med uppblåsbara tält är att dessa snyggt går att sätta ihop med varann så att du kan bygga ihop en större yta. Därför kan det ibland vara bättre att välja två mindre tält, än ett som är större.

Är du osäker på vad som kommer att passa bäst för er är du alltid välkommen att rådfråga oss. Vi har flera års erfarenhet av event och vilka tält som passar bäst för olika typer av verksamheter. Kontakta oss på info@expofy.se eller ringa oss på 0771 – 75 35 00.

BREDDLÄNGDYTAANTAL PERSONER
3 m4 m5 m6 m
3 m4 m5 m6 m
9 m²16 m²25 m²36 m²
6 personer10 personer16 personer24 personer

 

Material och val av väggar

Våra uppblåsbara tält är gjorda i vattentät polyester som håller en mycket hög kvalitet. För att hålla tältet i så fint skick som möjlig levereras den i en anpassad transportväska som gör att du enkelt kan ta ditt tält från en plats till en annan. När du beställer ditt tält kan du välja precis så många väggar som du önskar. Vid val av fyra väggar kommer den sista att automatiskt bli en entrédörr. Entrédörren tillverkas med en dragkedja i mitten som gör att du enkelt kan öppna upp och skapa en öppen port. Om du vill hålla dörren öppen fäster du dörrarna runt tältets ben.

Väggarna till det uppblåsbara tältet är mycket enkla att montera på och av. Här finns det anpassade dragkedjor på både tältets ben och tältets väggar och genom att matcha dessa två ihop kan du enkelt montera fast en vägg på tältet. Enklare än så blir det inte. Om du väljer till skärmbågar till ditt uppblåsbara tält så monteras även dessa med hjälp av en dragkedja. Dock behöver du se till att pumpa upp taket med luft för att skärmbågen ska bli spänd och stå upp.

Saknar du något eller önskar du dig en annan typ av vägg till ditt tält finns det möjligt till detta. Väggarna till det uppblåsbara tältet går även att få som en entré med diagonal dragkedja eller en vägg med fönster. Om detta skulle vara intressant kan du kontakta oss så skickar vi dig en offert. Det går också bra att använda vårt formulär för offertförfrågan.

Vanliga frågor om uppblåsbara tält

Hur monterar jag ett uppblåsbart tält?

När du ska montera ett uppblåsbart tält börjar du med att ta ut tältet ur väska och rulla ut så att tältbenen är separerade från varandra. Lägg gärna benen åt varsitt håll då detta underlättar uppblåsningen. Montera därefter den medföljande linan i tältets öglor som finns på den övre del av tältet. Dessa blir svåra att komma åt om du blåser upp tältet först.

Ta nu fram handpumpen eller den tillvalda elektriska pumpen och pumpa upp det första benet på tältet. Pumpa sedan upp benet som är mitt i emot det du först pumpade upp. Så att du har ett ben i mellan som inte är uppblåst. Fortsätt sedan med de två kvarstående benen. När du ska pumpa det sista benet kan det vara bra att få hjälp av en person till som då kan hålla upp tältet medan du pumpar upp benet. Att pumpa upp tältet med en handpump tar ca 10 minuter men skulle du istället välja till den elektriska pumpen halvera den tiden samtidigt som du slipper pumpa.

Nu är tältet uppe och du behöver se till att förankra det ordentligt i marken. Ta linan som du satte fast i tältet tidigare och fäst det i den medföljande markskruven. Skruven ska du sedan dra ut från tältet så att du spänner upp snöret ordentligt. Skruva därefter ner markskruven i marken. För att underlätta kan det vara bra att först mäta vart skruven behöver sitta och därefter skruva ner den i marken innan du fäster linan. Det absolut sista du behöver göra är att ta tältpinnarna i aluminium, de har en liten krok på ena sidan, och fästa de i öljetten på tältets fot. Därefter trycker du ner pinnen i marken så att foten är ordentligt förankrad i marken.

Hur gör jag om jag inte kan fästa tältet i marken

Om du inte har möjlighet att fästa ditt tält kan du använda dig av sandsäckar som du fäster runt tältets fötter. Dessa säckar är speciellt anpassade för det uppblåsbara tältet vilket gör att du kan fästa säcken direkt i tältet. På så sätt håller det nere tältet och minskar risken att det välter. Vi rekommenderar dock alltid att försöka ställa tältet på en yta som det går att fästa det på. På så sätt kan du vara lugn med att tältet står stabilt och säkert.

Måste jag ha tillgång till el för att blåsa upp tältet?

Det uppblåsbara tältet kräver inte någon elektricitet eller större montering för att hålla det uppe. När du väl blåst upp det har det konstant tryck och du behöver inte tänka på att någon el ska dras till tältet.

Vad får jag med när jag beställer ett uppblåsbart tält?

Tältet levereras alltid ihop vikt i en tygväska och för att kunna montera tältet medföljer följande redskap.

  • Bruksanvisning
  • Jordankare och rep
  • Hammare
  • Handpump

För se till så att ditt tält står extra stabilt kan du alltid välja till sandsäckar som kan placeras vid tältets fötter. Dessa väger 20 kg eller 50 kg styck och går att placera flera stycken vid varje fot.