Reklamflaggor

Reklamflaggor

Med en reklamflagga visar du kunder och klienter vart du finns. Flaggorna i vårt sortiment tillverkas i flaggpolyester av högsta kvalitet för att klara väderpåfrestningar som regn, vind och snö. På så sätt är det ett optimalt ”året runt”-alternativ för utomhusbruk.

Beställ reklamflaggor för reklam

Hos Expofy kan du beställa de vanligaste modellerna av reklamflaggor med tryck. Här finner du fasadflaggor, liggande flaggor och stående reklamflaggor. Självklart kommer alla modellerna i flera olika storlekar. Saknar du en reklamflagga i ditt mått kan du beställa en specialgjord flagga både efter dina önskade mått och med eget tryck.  Alla flaggor är tryckta på en högkvalitativ polyester och är sydda med kantförstärkning runt om för att ge en så lång livslängd som möjligt.

Behöver du rådgivning kring rätt val av flagga kan du kontakta oss på info@expofy.se eller ring oss på 0771 – 75 35 00. Du kan även läsa vår fullmatade guide om reklamflaggor där du finner svar på de flesta frågor. Den kan du läsa här: ”Vad är en Reklamflagga

Är du i behov av att köpa in en större mängd flaggor så har alla våra flaggor mängdrabatt. Detta innebär att du får ett bättre pris ju fler reklamflaggor du köper!

Den populära och synliga vägvisaren

Flaggor har varit med i den historiska bilden så länge vi kan minnas och det är lätt att förstå när man så enkelt kan visa sin tillhörighet. I takt med att vi blivit mer moderniserade har också flaggans användningsområde blivit det. Nu ser vi reklamflaggor lite varstans, mer än en vanlig landsflagga.  Men det är inte så konstigt då flaggor både visar vägen och marknadsför ditt företag på samma gång.

En reklamflagga kan oftast kopplas ihop med de flaggor du ser utanför en snabbmatsrestaurang eller kanske ett köpcentrum. Men en reklamflagga fungerar lika bra för att visa platsen för kommunhus, idrottsanläggningar, event eller ett hotell. Ligger din verksamhet lite vid sidan om är en reklamflagga det ultimata exponeringsverktyget då dina kunder lättare kan hitta dig med hjälp av flaggans position. För dig som är på jakt efter stående flaggor på fot så rekommenderar vi att du tar en kik på våra beachflaggor med tryck.

Reklamflagga med eget tryck – Vi hjälper dig!

Hos oss får du alltid eget tryck på din reklamflagga. När du beställer en reklamflagga i vår butik laddar du upp din fil tillsammans med din beställning. Därefter ser vi över din design och återkommer ifall något skulle behöva ändras.

Är du i behov av en mall till din design så hittar du detta under respektive flagga. Där har vi laddat upp designmallar till alla färdiga storlekar (gäller ej eget mått) så att du kan ladda ner och därefter skapa din design. Det finns inga begränsningar gällande layout och du kan använda hur många färger som du vill. Glöm inte när du sparar att lägga ett utfall på minst 5 mm runt hela flaggan. Är du osäker på hur du skapar en tryckfil eller hur man lägger till utfall kan du läsa våra guider. ”Så skapar du en tryckfil” samt ”Så lägger du till utfall

Vi hjälper även till vid behov att skapa original åt våra kunder. Så är du i behov att få hjälp med ett original för din reklamflagga så är du välkommen att kontakta oss. Du kan läsa mer om tjänsten här ”Hjälp med original” och även lägga till tjänsten i din varukorg. Annars kan du kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00 så skickar vi en offert på originaljobbet.

Välj rätt modell av reklamflagga

Beroende på vart du ska placera din reklamflagga eller vilket tryck du tänkt dig så finns det tre stycken olika typer av reklamflaggor att välja mellan. Är du osäker på vilken typ av flagga som passar er bäst eller vilken storlek du ska välja kan du kontakta oss så hjälper vi dig att välja rätt flagga för ert företag.

Liggande reklamflagga

Liggande reklamflagga är den vanligaste reklamflaggan bland de fyra alternativen. Dess utformning gör det möjligt för de flesta logotyper att passa in vilket gör att motivet syns tydligt. En liggande flagga klarar sig också bättre i tuffare vindförhållanden jämfört med en stående flagga. Vid val av en liggande flagga bör reklamflaggan ha en bredd som är ungefär en fjärdedel av flaggstångens totala höjd.

Vår liggande reklamflagga levereras med kantförstärkning och clips som gör det möjligt att förankra din flagga både i ovan och underkant.

Stående reklamflagga

Den stående flaggan kan vara att föredra om du vill att ditt företag ska synas från lite längre håll. Nackdelen är att utrymmet för ditt tryck minskar på bredden vilket gör att en fyrkantig logotyp fungerar bättre på en stående flagga. Har du en liggande logotyp kan du självklart välja att snedställa logotypen så att den breder ut sig över hela flaggans längd.

När du ska välja storlek på din stående reklamflagga rekommendera vi att du väljer en storlek där höjden är ungefär en tredjedel av flaggstångens höjd. Flaggan levereras med sydd kantförstärkning, clips för förankring i ovan och underkant samt öljetter varje meter som du enkelt kan trä slingband igenom för att hålla in flaggan mot stången.

Du bör dock ha i åtanke att när du väljer en stående reklamflagga är den mer utsatt vid hårdare vind och kan därför slitas snabbare än en liggande flagga. För att hålla en längre livslängd på din flagga är rekommenderar vi att du tar ner den när det blåser mer än 15 m/sek.

Fasad – reklamflagga

Har du inte möjlighet till att använda en vanlig flaggstång kanske du istället har möjlighet att placera en reklamflagga på din fasad. Fasadflaggor är mycket vanliga i stadsmiljöer och går ofta att se utanför hotell och restauranger.

Storleksmässigt är fasadflaggornas tryckyta mycket enkel att hantera och gör det möjligt att placera vilket typ av motiv som helst. Här funkar det både med en liggande och stående logotyp. Det gör att du kan skapa en snygg och tilltalande design som får ditt företag att synas.

För att fasadflaggan inte ska trasas sönder av vinden är kanterna fållade runt alla sidor som förstärkts med en dubbelsömn. Flaggkanten som sitter mot flaggstången har en extra kantförstärkning vilket gör att den sitter säkert mot flaggstången. För att flaggan inte ska snurra runt och fastna runt stången slår vi i vi en öljett vid flaggas nederkant. I denna kan du sedan fästa en lina som gör att flaggan hänger som den ska.

Banner – Stads- och evenemangsflagga

Banér är flaggan som har sin absolut största funktionalitet under evenemang. Med sin smarta placering på lyktstolpar runt om i städer kan du verkligen nå ut med ditt budskap. Det finns inte heller någon risk att man missar ett banérstråk då de tydligt syns över både biltrafik och gående. Denna typ av flagga används vanligtvis vid just evenemang och andra kultursammanhang men går även att se utanför lite större köpcentrum. Fördelen med dessa flaggor är att de går att placera så att budskapet går att läsa i vilken riktning du än kommer. Förutom att det är väldigt snyggt går det också att enkelt byta ut flaggorna om budskapet skulle behöva uppdateras.

Vid val av en banner måste du välja till en bannerholder som är delen som håller fast flaggan vid lyktstolpen. Denna är anpassad för att placera två stycken flaggor vid sidan av en lyktstolpe och har inga problem att klara av lite tuffare vindförhållanden. Materialet på flaggan är stickad polyester vilket gör att vinden till viss del kan passera igenom. Stadsflaggorna levereras med en öljett i det yttersta hörnet så att du kan förankra flaggan med hjälp av buntband i bannerholdern. Gör du detta minskar det risken till att flaggan blåser ur hållaren.

Skräddarsydda reklamflaggor

Vi förstår att det finns undantag och att du kanske ibland har önskemål om att använda egna mått för din reklamflagga, utöver de som anges som standard. Hos oss kan du skapa din helt egna måttanpassade reklamflagga med eget tryck. Är du osäker på något kan vi tipsa om att läsa får fulla guide om flaggor ”Vad är en reklamflagga”. Men du kan även kontakta oss för rådgivning gällande placering, storlek och material.

Med vilken teknik trycks reklamfaggorna?

Vi trycker våra reklamflaggor med 4-färgsdigitaltryck på 110g stickad polyester och trycket ingår i priset för alla flaggorna. Med denna teknik innebär det att färgen ”blöder” igenom och ger ett genomtryck så att ditt motiv syns även på baksidan av flaggan. Det gör det möjligt att synas från alla håll då motivet går att läsa av även om det är spegelvänd.

Direktsublimering

Om du är i behov av ett större upplagor flaggor (fler än 50 st) kan det istället vara att föredra att trycka med screentryck då detta kan bli mer kostnadseffektivt. Dock är detta alternativ beroende på storlek och val av antal färger på ditt motiv. Så vill du veta mer om detta eller vill rådfråga oss kring ett större upplagor av flaggor kan du kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00. Om du gör en beställning i vår butik och vi anser att det skulle passa bättre att trycka med screentryck kommer vi att kontakta dig innan vi lägger flaggorna till produktion.