Reklamflaggor och Företagsflaggor - Exponering för ditt företag | Expofy

Reklamflaggor

Med en reklamflagga visar du kunder och klienter vart du finns. Flaggorna i vårt sortiment tillverkas i flaggpolyester av högsta kvalitet för att klara väderpåfrestningar som regn, vind och snö. På så sätt är det ett optimalt ”året runt”-alternativ för utomhusbruk.

Vilken flagga ska jag välja? Med vilken metod trycker ni era flaggor?  Komplett guide: Vad är en Reklamflagga?

Den populära och synliga vägvisaren

Flaggor har varit med i den historiska bilden så länge vi kan minnas och det är lätt att förstå när man så enkelt kan visa sin tillhörighet. I takt med att vi blivit mer moderniserade har också flaggans användningsområde blivit det. Nu ser vi företagsflaggor lite varstans, mer än en vanlig landsflagga.  Men det är inte så konstigt då flaggor både visar vägen och marknadsför ditt företag på samma gång.

En reklamflagga kan oftast kopplas ihop med de flaggor du ser utanför en snabbmatsrestaurang eller kanske ett köpcentrum. Men en reklamflagga fungerar lika bra för att visa platsen för kommunhus, idrottsanläggningar, event eller ett hotell. Ligger din verksamhet lite vid sidan om är en reklamflagga det ultimata exponeringsverktyget då dina kunder lättare kan hitta dig med hjälp av flaggans position. För dig som är på jakt efter stående flaggor på fot så rekommenderar vi att du tar en kik på våra beachflaggor med tryck.

Välj rätt modell av reklamflagga

Beroende på vart du ska placera din flagga eller vilket motiv du tänkt dig så finns det tre stycken olika typer av reklamflaggor att välja mellan. Är du osäker på vilken typ av flagga som passar er bäst eller vilken storlek du ska välja kan du kontakta oss så hjälper vi dig att välja rätt flagga.

Liggande reklamflagga

Liggande reklamflagga är den vanligaste reklamflaggan bland de tre alternativen. Dess utformning gör det möjligt för de flesta logotyper att passa in vilket gör att motivet syns tydligt. En liggande flagga klarar sig också bättre i tuffare vindförhållanden jämfört med en stående flagga. Vid val av en liggande flagga bör reklamflaggan ha en bredd som är ungefär en fjärdedel av flaggstångens totala höjd.

Vår liggande reklamflagga levereras med kantförstärkning och clips som gör det möjligt att förankra din flagga både i ovan och underkant.


Stående reklamflagga

Den stående flaggan kan vara att föredra om du vill synas från lite längre håll. Nackdelen är att utrymmet för ditt motiv minskar på bredden vilket gör att en fyrkantig logotyp fungerar bättre på en stående flagga.

Har du en liggande logotyp kan du självklart välja att snedställa logotypen så att den breder ut sig över hela flaggans längd.

När du ska välja storlek på din stående reklamflagga rekommendera vi att du väljer en storlek där höjden är ungefär en tredjedel av flaggstångens höjd. Flaggan levereras med sydd kantförstärkning, clips för förankring i ovan och under kant samt öljetter varje meter som du enkelt kan trä slingband igenom för att hålla in flaggan mot stången.

Du bör dock ha i åtanke att när du väljer en stående reklamflagga är den mer utsatt vid hårdare vind och kan därför slitas snabbare än en liggande flagga. För att hålla en längre livslängd på din flagga är rekommenderar vi att du tar ner den när det blåser mer än 15 m/sek.

Fasadflagga

Har du inte möjlighet till att använda en vanlig flaggstång kanske du istället har möjlighet att placera en reklamflagga på din fasad. Fasadflaggor är mycket vanliga i stadsmiljöer och går ofta att se utanför hotell och restauranger.

Om ingen av standardflaggorna passar?

Vi förstår att det finns undantag och att du kanske ibland har önskemål om att använda egna mått utöver de som anges som standard. Hos oss kan du skapa din helt egna måttanpassade reklamflagga med eget tryck. Är du osäker på något kan du läsa vår fulla guide om flaggor ”Vad är en reklamflagga”. Men du kan även kontakta oss för rådgivning gällande placering, storlek och material.

Med vilken teknik trycks reklamflaggorna?

Vi trycker våra reklamflaggor med 4-färgsdigitaltryck på 110g stickad polyester och trycket ingår i priset för alla flaggorna. Med denna teknik innebär det att färgen ”blöder” igenom och ger ett genomtryck. Med denna teknik innebär det att ditt motiv syns även på baksidan av flaggan. Det gör det möjligt att synas från alla håll då motivet går att läsa av även om det är spegelvänd.

Direktsublimering

Om du är i behov av ett större upplagor flaggor (fler än 50 st) kan det istället vara att föredra att trycka med screentryck. Screentryck kan bli mer kostnadseffektivt jämfört med digitaltryck. Dock är detta alternativ beroende på storlek och val av antal färger på ditt motiv. Så vill du veta mer om detta eller vill rådfråga oss kring ett större upplagor av flaggor kan du kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00. Om du gör en beställning och vi anser att det skulle passa bättre med screentryck kommer vi att kontakta dig. Vi ser alltid över våra ordrar innan vi lägger flaggorna till produktion.

Reklamflagga med eget tryck

Hos oss får du alltid eget tryck på din reklamflagga. När du beställer en flagga i vår butik laddar du upp din fil tillsammans med din beställning. Därefter ser vi över din design och återkommer ifall något skulle behöva ändras.

Är du i behov av en mall till din design så hittar du detta under respektive produkt. Designmallar finns till alla färdiga storlekar (gäller ej eget mått) som du kan ladda ner och därefter skapa din design. Det finns inga begränsningar gällande layout och du kan använda hur många färger som du vill. Glöm inte när du sparar att lägga ett utfall på minst 5 mm runt hela flaggan. Är du osäker på hur du skapar en tryckfil eller hur man lägger till utfall kan du läsa våra guider. ”Så skapar du en tryckfil” samt ”Så lägger du till utfall

Vi hjälper även till vid behov att skapa original åt våra kunder. Så är du i behov att få hjälp med ett original kan du kontakta oss. Du kan läsa mer om tjänsten här ”Hjälp med original” och även lägga till tjänsten i din varukorg. Annars kan du kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00 så skickar vi en offert på originaljobbet.