Tips & Trix

 • feb182021

  Vad är vektorgrafik?

  När du ska trycka exempelvis en logotyp på en expoprodukt frågar vi ofta efter en vektoriserad PDF-fil för att uppnå bästa kvalité. Men vad innebär det egentligen och varför kan man inte skicka in en logotyp i JPEG- eller PNG-format?

  Läs mer
 • feb182021

  Skapa den bästa layouten för din banderoll

  Vad ska man egentlige tänka på när man designar en banderoll och finns det några regler att hålla sig inom? Många frågetecken kan uppstå vid skapandet av ett tryckoriginal och i detta inlägg ska vi gå igenom de vanligaste frågorna som brukar uppkomma.

  Läs mer
 • feb032021

  Utnyttja skyltställningens exponeringskraft med en tryckt banderoll

  Att skaffa en stor skyltlösning som syns ordentligt men som samtidigt inte kostar skjortan kan vara svårt att hitta. Speciellt om man inte har kunskapen om de olika alternativ som finns på marknaden. Är det en temporär skylt du söker är banderollen den perfekta lösningen till ditt skyltproblem. För att få extra stor exponeringsmöjlighet kan du montera banderollen på en större byggställning.

  Läs mer
 • jan222021

  Så håller du din fasadvepa levande länge

  En vepan blir ofta utsatt för olika sorters väder på en fasad vilket gör att materialval samt efterbehandling har stor betydelse. Väljer du rätt kan du hålla din vepa levande i flera år. Vilket material du ska välja är helt beroende på hur mycket vinden kommer åt samt hur mycket ljusgenomsläpp du vill ha.

  Läs mer
 • jan072021

  Få maximal exponering med banderoll på byggkran

  Banderoll på byggkran är en unik och effektiv produkt att använda vid marknadsföring. Dock krävs det en del förarbete innan du beställer din banderoll. I denna guide ger vi därför dig tips om hur du ska gå tillväga, materialval och annan bra information som du kan tänkas behöva.

  Läs mer
 • dec212020

  Allt du behöver veta för att skaffa den bästa banderollen till ditt byggstaket

  Är du ny köpare av expoprodukter och inte riktigt vet vad man ska tänka på vid beställning av banderoll på staket så är denna guide perfekt för dig. Här presenterar vi allt du behöver veta för att beställa den perfekta staketbanderollen.

  Läs mer
 • mar162020

  Så skapar du en tryckfil

  Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna vid skapandet av egen tryckfil. Ex hittar du svar på vilka färgrymd du ska använda, vilket format din fil ska sparas i och vart du skickar in din tryckfil.

  Läs mer
 • feb142020

  Så säkrar du din design med hjälp av utfall

  Alla har nog någon gång varit med om den vita kanten som uppstår vid tryck. Kanten som blir då du inte haft tillräckligt eller inget utfall alls. Det är just detta som är specialiteten med utfall.

  Läs mer
 • jan102019
  Så här designar du en rollup

  Så här designar du en roll-up för störst genomslag

  Ibland vill man säga mycket med en roll-up. Men det gäller att det inte blir för plottrigt. Vi ger fem tips som hjälper dig att presentera budskapet på bästa sätt.

  Läs mer
 • mar062018
  Planera mässan ordentligt

  Planera mässan – Ladda ner vår checklista

  Inför en mässa så är det mycket man skall tänka på. Dels skall en hel monter planeras och ställas upp, men även andra förberedelser är essentiella.

  Läs mer