Banderoller

Banderoller

Stort utbud av högkvalitativa banderoller till ett lågt pris! Vi erbjuder tryckta banderoller i flera olika material och valfria mått. Banderoller är ett av de effektivaste exponeringsverktygen på marknaden. De är inte bara billiga utan har även en lång livstid.

Beställ banderoll – Vi hjälper er!

Att beställa en banderoll hos oss är superenkelt och du behöver endast ange mått, val av material, efterbehandling och ladda upp en fil med din design.

Du kan trycka på hela ytan av banderollen och ditt original ska ha samma mått som banderollen du beställer. Glöm inte att lägga till utfall! Tänk också på att inte göra ditt motiv för litet och ska du trycka i ett större format kan det vara bra att hålla det kort och koncist.

Är du osäker på hur du tar fram ett original kan du läsa vår guide ”Så skapar du en tryckfil” och ”Lägg till utfall i din design”. Vi finns även här för att hjälpa dig, så har du frågor om banderoller eller hur man tar fram ett original kan du kontakta oss på 0771 – 75 35 00 eller maila oss på info@expofy.se. Vi hjälper företag över hela Sverige så tveka inte att höra av dig!

Skulle du vilja få en demovisning på banderoller och förslag på hur dessa ska passa för ditt företag är du välkommen att besöka vårt showroom. Vi finns på Faktorvägen 17 i Kungsbacka cirka 2 mil utanför Göteborg.

Stor banderoll i masthugget göteborg

Banderoller med tryck för enkel och hanterbar skyltning

Det flesta vet nog vad en banderoll är och hur den fungerar. Men det kan vara en utmaning att beställa rätt sorts banderoll till rätt sorts plats. Det finns en hel del olika material att välja mellan samtidigt som du bör tänka på hur vind och väder kan påverka banderollens placering.

Våra banderoller är framtagna för att du lättare ska kunna välja den som passar ditt behov bäst. där rätt material är framtaget för rätt typ av produkt. Vill du istället ha en större valmöjlighet kan vi rekommendera att du väljer en produkt som ”tygvepa” eller ”vepa i PCV”. Här är materialutbudet bredare och du kan välja det material som du önskar.

Vill du lära dig mer om banderollers funktionalitet och vad begreppet kommer ifrån från början kan du läsa vår stora guide om vepor och banderoller. Här hittar du all information du kan tänka dig inför ditt kommande köp. Något som kan vara bra att tänka på är att du kan behöva bygglov för din banderoll. Se därför till att kontakta stadsbyggnadskontoret i din kommun innan du beställer eller monterar din banderoll.

Reklambanderoller

Att använda en banderoll för att nå ut med ett budskap är både effektivt och snyggt. Hos Expofy kan du trycka billiga reklambanderoller i flera olika material och i helt eget mått. Beroende på om du ska ha din reklambanderoll inomhus eller utomhus så finns det material för alla miljöer.

Fördelen med att använda en reklambanderoll är att du kan använda den som ersättning för en vanlig skylt. Det blir lika snyggt men du sparar in betydligt mycket mer av din budget. Reklambanderoller kan göras upp mot 5m i ett stycke men du kan givetvis ange betydligt större mått. Men då blir din banderoll med en snygg skarv istället.

Våga satsa på ett större motiv och se till att hålla det enkelt så att man snabbt kan läsa av och förstå ert reklambudskap. Med rätt budskap kan du verkligen se till att synas. Dessa typer av banderoller passar perfekt att placera på en husfasad, ett staket runt en byggnad eller som en reklampelare på ett köpcentrum. Reklambanderoller kan även snyggt paras ihop med reklamflaggor och ge ditt företag en väldigt slagkraftig exponering.

Banderoller för mässa och event

Att bygga upp en snygg monter på en mässa eller event kan vara en enkel match för många. Men det kan också kännas som en svår uppgift att genomföra. Om du har en mindre budget men ett stort behov av en snygg monter är banderoll ett riktigt bra alternativ.

Banderoller för mässa är både enkla att hantera samtidigt som de är mycket billiga. Jämfört med många andra alternativ är banderoller att föredra då de är så pass enkla att montera. För enklast montering på en mässa rekommenderar vi att du väljer kardborre som efterbehandling. Det gör att du kan klistra fast kardborrens hane på väggen och därefter sitter kardborrens hona fastsydd på banderollens baksida.

Behöver du hjälp med banderoller för mässa eller event i göteborgsområdet med omnejd så kommer vi gärna ut och demonstrerar för dig. Vi har flera års erfarenhet av planering kring uppställning av monter och utställningar. Befinner du dig utanför detta området så hjälper vi självklart fortfarande till att ta fram ett bra koncept för din monter.

Dr. Schaettes mässmonter med en tryckt banderoll i stickad polyester

Banderoller för bygg

Banderoller till företag inom byggbranschen är en mycket vanlig produkt i vårt sortiment. Många av våra banderoller ser du just nu hos flertalet byggföretag runt om Göteborg/Kungsbacka men även hos byggföretag i andra delar av Sverige. Fördelen med att välja en banderoll till ditt byggföretag är för att det är en så pass enkel produkt att hantera. De har även en mycket lång hållbarhet och klarar av de flesta väder.

Hos Expofy kan du göra en egen banderoll i vilket mått du själv önskar. Det finns väldigt få begränsningar. Detta gör det möjligt att täcka upp till exempel en husfasad eller en större byggställning. Vill du istället se till att skärma av din byggarbetsplats med er grafiska profil eller logotyp kan du välja att trycka en banderoll för byggstaket.

Är du osäker på vilken typ av banderoll som du vill beställa till ditt byggföretag finns vi här för rådgivning. Vi har samarbetat med flera stora byggbolag och vet vad som passar bäst för just en byggarbetsplats. Kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00 så ska vi hjälper er att ta fram den bästa banderollen för er.

Tryckt banderoll placerad på byggställning i Kungsbacka

Fyra fördelar med att välja en banderoll

Billig och kostnadseffektiv exponering

Den absolut största fördelen med en banderoll är att de är väldigt konstandseffektiva och ett perfekt val om du ska sätta upp en skylt med lite lägre budget. Här får du en betydligt större reklamyta än vad du får om du skulle producera en skylt i samma format. Detta gör banderoller till ett billigt och kostnadseffektiv exponeringsprodukt.

Enkla och hanterbara

Banderoller är också väldigt enkla att hantera och går snabbt att både montera upp som ner. Tack vare möjligheten att kunna välja bland ett flertal olika efterbehandlingar så finns det möjlighet att placera en banderoll lite var som. Vanligtvis placeras de på fasader, byggställningar och staket. Men går lika bra att använda som dekor i butik och kontorsmiljöer.

Lång livslängd

Det är inte bara det att banderoller har ett lågt inköpspris som gör de kostnadseffektiva. Vid rätt val av material kan du hålla din banderoll fin i flera år. Dock får man ha i åtanke att både vind, sol, snö och regn kan ha påverkan på din banderolls livslängd.

Inga begränsningar

En banderoll fungerar att placera i de flesta miljöer och fungerar både på mässor, köpcentrum, evenemang, på staket och som backdrops. Och vill du ha din banderoll i ett lite större format är det inga problem. Den största banderollen som vi på Expofy producerat var hela 400 kvm stor i ett stycke.

Vilket material ska jag välja till min banderoll?

Det kan kännas rörigt när du ska välja material till din banderoll och alla material har sin unika funktion. Därför är det bra att ha lite kunskap om de olika materialen så att du inte väljer fel typ av material till din banderoll. Är du osäker på vilket typ av material som just din banderoll kommer behöva kan du alltid kontakta oss för rådgivning.

För att underlätta och göra det enklare har vi delat in våra banderoller i olika produkter som till exempel ”vepa för fasad och byggställning”. Här har vi sedan valt ut material som vi anser passar bäst för just denna typ av banderoll.

Men eftersom det finns flera olika alternativ under varje produkt kan det vara bra att välja ett av de vanligaste materialen i listan. De material som vi trycker mest utav är gjorda i Frontlit, Mesh och Stickad Polyester.

Tyg – Stickad polyester

Stickad polyester är ett mycket slitstarkt och populärt materialval till banderoller. Materialet har en fin färgåtergivning och har förmågan att torka fort efter till exempel en regnskur. Detta gör stickad polyester till ett ultimat material då det fungerar lika bra för inomhus- som utomhusanvändning.

Polyester är även ett mycket prisvärt och hållbart material som gör att du kan trycka billiga banderoller utan att hålla tillbaka på kvalitén. Stickad polyester är ett material som passar bra när du ska beställa banderoll till mässor, butik eller ska använda en banderoll som dekorbanderoll eller backdrop.

Fördelar/nackdelar: 

  • + Prisvärt och hållbart material som är vanligast för inomhusbruk
  • + Fantastisk bild- och färgåtergivning
  •  Inte lika vädertåligt som PVC alternativen

Banderoll i stickad polyester

Frontlit

Frontlit är det materialet som du oftast ser på en banderoll utomhus idag. Detta material är mycket kostnadseffektivt och ett billigt alternativ när du vill trycka en banderoll. Frontlit ger en skarp bild samtidigt som färgåtergivningen är mycket hög.

Vid större produktioner är Frontlit ett material att föredra då det går att trycka en banderoll med eget tryck upp mot 5 m utan att skarva motivet. Då Frontlit varken släpper igenom vind eller vatten så blir det även ett mycket slitstarkt och hållbart material. Frontlit banderoller används ofta av företag inom byggbranschen och finns på fasader, byggställningar och byggstaket.

Fördelar/nackdelar: 

  • + Slitstarkt material för utomhusbruk
  • + Mycket bra bild- och färgåtergivning
  •  Tungt, vind- och vattentätt – kräver rätt plats och uppsättning

Banderoll i Frontlit

Mesh

Mesh-materialet är inte långtifrån det närbesläktade Frontlit-materialet. Båda materialet är gjorda i PVC men tillskillnad från Frontlit är Mesh gjord av en perforerad konstruktion. Detta innebär att Mesh-väven fått en massa små hål över hela tyget. Detta för att materialet lättare ska släppa igenom vinden men även för att minska vikten.

Så ska du placera din banderoll utomhus passar Mesh mycket väl för detta. Mesh banderoll används ofta till företag inom byggbranschen och finns att se både på fasader, byggställningar och byggstaket.

Fördelar/nackdelar: 

  • + Prisvärt och hållbart material för utomhusbruk
  • + Släpper igenom vinden
  •  Inte lika bra bild- och färgåtergivning som tät PVC/frontlit

Banderoll i Mesh

Varför är det så viktigt att välja rätt material?

Det är A och O att välja rätt material till din banderoll och det är viktigt att tänka på hur det kan påverka upplevelsen av ditt motiv. Därför kan det vara bra att tänka på dessa tre punkter vid val av material.

Ökad livslängd till din banderoll Håll din banderoll levande längre
Vill du att din banderoll ska klara sig så länge som möjligt kan det vara bra att se till att du väljer ett material som är anpassat efter miljön. Banderoller för inomhusbruk har ingen större yttre påverkan utan det är vid utomhusklimat som du bör tänka ett steg längre.

Vid placering av banderoll utomhus kan det vara bra att välja ett PVC behandlat material då detta klara både vind, regn, sol och snö bättre än andra alternativ. Det ger en längre livslängd och du behöver inte byta din banderoll lika ofta.

Väders påverkan på din banderoll

Påverkan av väder
Skall du placera din banderoll utomhus är det viktigt att tänka på vilket typ av material du väljer. Placeras banderollen på en fasad eller byggställning där vinden lätt kommer åt är det bra om du väljer ett material där luften lättare kan passera igenom.

Annars finns det risk att banderollen blåser sönder. Vid montering på staket kan staketet riskera att välta om luften inte kan passera igenom.

Belysning av banderoll

Ljusinsläpp

Om du skall täcka en yta med din vepa exempelvis en fasad eller en vägg i en butik är det viktigt att tänka på materialets transparens. Skall fasadvepan sättas framför ett fönster och du vill kunna se ut? Ja då är det Mesh – Nät PVC du skall välja. Skall det helt täckas över så är det Frontlit – Tät PVC som du skall använda. Viktigt att veta då är att på kvällen när  ljuset är tänt inne i fastigheten kommer man från utsidan att kunna se ljuset tränga igenom på bägge dessa material då de inte blockerar bort ljus.

Vill man undvika detta skall man välja ett blockerande material såsom Blockout PVC istället. För mässväggar bör du tänka liknande. En 215g Stickad polyester blir toppen på en slät butiksvägg men sitter det ett fönster mitt i väggen måste du välja en 250g Blackback polyester som helt blockerar bort ljuset.

Vilken efterbehandling ska välja till min banderoll?

Listan är lång och du kan välja ett flertal olika efterbehandlingar på våra banderoller. Nedan anger vi några av de vanligaste efterbehandlingarna som du kan välja mellan. Du kan även läsa mer ingående om de olika efterbehandlingarna här ”Efterbehandling för banderoll”

Öljetter och kantförstärkning

Det absolut vanligaste alternativet bland efterbehandlingar är öljetter. Men för att se till att det håller extra bra syr man en kantförstärkning runt banderollen kant. Detta gör att din banderoll får en starkare stomme och en längre livslängd. Öljetterna slås sedan ned med jämna mellanrum och går att få varje meter eller varje 50 cm. Därefter kan du enkelt trä en lina, band eller ett snöre igenom öljetterna.

Öljetter - efterbehandling på banderoll

Kederband

Kederband är också en vanlig efterbehandling men har en annan typ av funktion. Här syr man fast ett kantband med silikonkärna vid banderollens kant. Innan du hänger upp din banderoll krävs det att du först monterar en kederprofil i aluminium. Det är i denna som du sedan trär kederbandet igenom. Kederband är att föredra vid lite större banderoller då det ger en jämn och snygg sträckning. Placerar du en banderoll med keder både uppe och nere kan du med hjälp av en pumpspännare se till att din banderoll sitter snyggt och ordentligt.

Kederband - efterbehandling på banderoll

Kardborre

Kardborre är en av de enklaste efterbehandlingarna och är perfekt när du ska montera ner din banderoll snabbt. Här syns den mjuka delen av kardborren på banderollens baksida och den hårda sidan levereras bredvid. Den hårda baksidan har också en självhäftande baksida vilket gör det möjligt att klistra upp banderollen på en vägg. Detta alternativ är mycket vanligt vid användandet på mässor och kontorsinredning.

Kardborre - efterbehandling på banderoll

Sydd kanal

Om du inte vill göra det så avancerat är sydd kanal ett enkelt alternativ. Här sys en kanal kring banderollens kant som du sedan kan trä ett rör igenom. 

Sydd kanal - efterbehandling på banderoll