Roll-Up - marknadsfördig enkelt med en snygg Roll up! | Expofy

Rollup

Roll ups är kända för att vara väldigt användarvänliga och är dessutom lätta att montera upp. Vi printar och trycker våra Roll ups på ett högkvalitativt material som blir hållbart i längden. Nedan svara vi på de vanligaste frågorna om roll-uper

Vilken rollup skall jag välja? Kan jag byta min bild? Finns det några designtips?  Komplett guide: Vad är en roll-up?

Enklare marknadsföring hittar du inte

Den klassiska roll-upen, den kan du inte ha missat. Den ser du på de flesta utställningar och mässor. Men en roll-up fungerar lika bra som en enklare informationstavla och den är både enkel att flytta och transportera. Kanske behöver du informera om regler i en simhall, visa upp en ny butikskampanj eller varna om att undvika smittspridning? Då är en roll-up den perfekta expo-produkten.

Vilken modell ska jag välja?

Hos oss hittar du ett flertal modeller i olika prisklasser och storlekar. Har du tänkt att använda din roll-up frekvent så rekommenderar vi att du väljer en roll-up i den högre prisklassen. Ju högre pris en roll-up har ju högre kvalité och hållbarhet kan ni förvänta er. Det som sedan skiljer modellerna åt är stommen, teleskoppinnen, vikten och dess stabilitet. Annars har alla våra roll-uper samma fina bildvåd och levereras med väska. Dock kan väskan variera i utförande och material.

Vi lämnar alltid 2 års systemgaranti på våra premiumkassetter vilket är alla modeller. Systemgaranti är om det skulle vara något fel på själva stommen. Roll-upens tryckta material och grafik går alltså inte under denna garanti.

Roll Up Classic

Denna rejäla och stabila roll-up är en av de få som fått en utmärkelse tilldelad sig. Med dess stilrena men neutrala inramning lyfter den ditt budskap utan att distraheras av något annat. Välj mellan flera olika bredder från 85 cm till 145 cm. Du kan även välja att få stommen silverfärgad eller i svart.

Roll Up Impact

Roll up Impact är den kvalitetssäkrade budgetvarianten som passar perfekt för kampanjer. Trots sitt låga pris har denna roll up en tålig kassett som inte går sönder vid normal användning.  Kassetten är stadig och håller upp din roll-up snyggt. Välj mellan flera olika bredder från 60 cm till 150 cm.

Roll Up Penta

Här har du en riktigt storsäljare. Roll up Penta är en liten och smidig rollup vars kassett inte är högre än en tändsticksask. Roll-upen är framtagen för att ha en så låg vikt som möjligt samtidigt som den klarar av en långvarig användning. Rollup Penta kommer med en teleskoppinne (dock inte till den smalaste i bredd 60 cm) vilket gör det möjligt att justera höjden på din roll-up. Välj mellan flera olika bredder från 60 cm till 100 cm.

Roll Up S10

Med en diskret och snygg design är Roll up S10 en av marknadens smidigaste roll-uper. Dess unika kassett blir dold av bilden vilket ger en helt ny kraft till ditt budskap. Även denna roll-up har vunnit designpriset Red-Dot award för sin säregna design. Förutom det så kommer Roll-Up S10 med en teleskoppinne vilket ger möjligheten till att justera höjden mellan 150-200 cm. Detta är roll-upen för dig som vill ha det absolut bästa. Välj mellan flera olika bredder från 85 cm till 150 cm.

Roll Up T Dubbelsidig

Vill du kunna synas från två håll? Då är Roll Up T det perfekta valet. Med sina dubbla bilder kan du bredda din exponering markant på mässor och utställningar. Roll-upen har en fin kvalité och är mycket kostnadseffektiv. RollUp T kommer i storleken 85x200cm och kassetten står stadigt samtidigt som den håller dina bilder raka. Då roll-upen kommer med två bilder går det självklart bra att använda sig av två olika budskap.

Kan jag byta bild till min roll-up?

Bland de modeller vi erbjuder så är det möjligt att byta bild på alla modeller. Detta kan ge din roll up en längre livslängd och du behöver inte byta ut hela kassetten för en ny bild. Det är dock mer vanligt att man väljer att komplettera med en till roll-up än att byta ut våden. Då priserna på roll-uper hålls så långa så är det billigare att komplettera med ett helt nytt system än att byta bilden på din rollup. Men önskar du att göra detta är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att beställa en ny bild.

Finns det några tillbehör?

Det mest specifika tillbehöret till en rollup är en spotlight som du fäster i toppen av din roll-up. Det är ett bra tillbehör att använd sig av om du ska placera din roll-up i ett dåligt upplyst rum eller på en plats. Men sedan kan du självklart med hjälp av andra expo-produkter bygga upp en större helhet.

Det vill säga: om ska stå på en mässa eller konferens så kan du komplettera din roll up med ett snyggt mässbord och ett broschyrställ. Det blir då mer välkomnande att komma fram samtidigt som du har fler möjlighet att visa upp exempelvis broschyrer och foldrar. Fördelen med att välja till ett mässbord är att varianter som till exempel Case & Counter även kan användas som transportväska.

Att tänka på vid design av roll-up

En rollup kan vara ganska klurig att skapa en design för. Då motivet blir avlångt kan det kännas svårt att få in det budskap som du tänkt dig på roll-upens smala bredd. Därför finns det några punkter som du bör ha med dig när du skapar ditt original.

Budskap

En rörig design gör det svårt att utläsa budskapet och risken finns att din rollup inte ger den effekt som du tänkt dig. Ditt huvudsakliga budskap ska alltid ligga i ögonhöjd. Håll budskapet kort och använd inte för långa texter. Ju mer text det är ju svårare blir det att läsa av. Mindre viktigare texter som adress, mail och telefonnummer kan du placera i roll-upens nederkant.

Placering

Vanligtvis läser man en roll-ups budskap uppifrån och ner. Detta innebär att från toppen av roll-upen till ungefär ögonhöjd är det absolut bästa platsen på rollupen för budskap och avsändare. Ju längre ner du lägger ditt budskap ju större chans är det att det missas. Om du ska till exempel ställa din roll-up tillsammans med ett mässbord bör du se till att ditt budskap inte döljs av bordet.

Användning av bilder och vektorer

Om du vill använda bilder och vektorer på din rollup är det viktigt att du ser till att dessa håller en hög kvalité. Annars finns det en risk att de blir pixliga och ser suddiga ut. Detta kan dra ner intrycket av ert företag och budskapet kan tappa sin kraft. Är du osäker på om dina bilder håller rätt kvalité? Då kan du kontakta oss så hjälper vi dig. Ring oss på 0771 – 75 35 00 eller maila info@expofy.se

Jag behöver hjälp med design

Behöver du hjälp med att skapa ditt original eller osäker på hur du skapar ett? Vill du skapa ditt eget kan du läsa vår guide om hur du skapar en tryckfil. Designmallarna hittar du under varje enskild produkt. Om du istället skulle vilja ta hjälp ifrån oss kan du lägga till produkter ”Hjälp med original” i varukorgen eller så kontaktar ni oss på mail info@expofy.se eller ringer oss 0771 – 75 35 00.