Mässväggar - Bli mässans mittpunkt med en monter som syns | Expofy

Mässväggar & mässmonter

Stort utbud av blandade mässväggar i både tyg och paneler. Hos Expofy får du prisvärda mässväggar till ett mycket lågt pris utan att kvalitén försämras. Hitta mässväggen som får dig att synas ordentligt på nästa mässa. Våra mässväggar passar lika bra för mässa som videomöte, evenemang och konferens.

Skapa rätt tryck för din mässvägg Vilken mässvägg ska jag välja? Vilka tillbehor kan jag välja till en mässvägg? Vanliga frågor om mässväggar

Mässväggar med tryck för både mässa och evenemang

Att beställa en mässvägg och ta med sig till en mässa är mycket enkelt. Det svåra kan istället vara att välja just vilken modell som passar bäst för er. Hos Expofy hittar du flera olika modeller och storlekar, allt för att passa den lilla eller stora verksamheten. Välj mellan popupväggar, smart walls, bildväggar, tygväggar och montersystem. Alla våra mässväggar är mycket lätta att montera och transportera vilket är A och O för en mässvägg. Den största skillnaden på väggarna är om du vill ha ditt tryck på tyg eller på paneler.

Det kan vara bra att tänka på att vissa modeller är lite mer avancerade än andra. Så beroende på om du ska ställa ut ensam eller med fler så kan det vara bra att välja en mässvägg som du enkelt kan montera baserat på hur många som ska genomföra mässan.

Är du osäker på något om våra mässväggar eller har någon allmän fråga om mässor är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi har hjälpt många företag med helhetskoncept för mässa så skulle detta vara intressant är du alltid välkommen in på ett möte. Vi finns i Kungsbacka på Faktorvägen 17. Men det går lika bra att kontakta oss direkt på info@expofy.se eller ring 0771 – 75 35 00.

Portabla mässväggar för din mässmonter

För att bygga upp en tydlig och inspirerande mässmonter är det viktigt att du ser till att du har en snygg inramning. Detta kan du snyggt göra med portabla mässväggar. De är både enkla att sätta upp samtidigt som du smidigt kan flytta dem till den plats som du önskar. Det gör det även mycket lättare att transportera mässväggarna då de inte kräver någon större installation.

Alla våra mässväggar kommer med ett mycket lätt montersystem vilket gör att du kan montera upp en mässvägg på bara några minuter. De flesta mässväggar klarar du till och med att sätta upp helt ensam. Perfekt om du får ont om tid eller är ensam resande säljare.

Designa din mässvägg med eget tryck

Att lägga ner ordentligt med tid på din design kan vara en avgörande punkt för att din mässvägg och mässmonter ska bli en succé. Eftersom mässväggen ofta är grundstommen till din mässmonter är det viktigt att den verkligen framhäver ditt företag.

Med en välformad mässvägg blir det enklare att skapa en professionell mässmonter som upplevas som påkostad men samtidigt välkomnande. Mässväggar ser inte bara till att ge ett professionellt intryck utan hjälper även till att skärma av från konkurrenternas mässmontrar. Du vill inte riskera att de lämnar din monter för något som ser mer intressant ut hos grannen.

För att se till så att just din mässmonter blir lyckad finns här några tips att ta vara på när du skapar ditt tryckoriginal.

  • Välj en färg eller bild som sticker ut men den ska samtidigt passa till företagets grafiska manér.
  • Om du vill använda dig av ett budskap så försöka att hålla det kort och koncist. Dra gärna upp det i en större storlek så att det lätt går att läsa av från ett längre avstånd.
  • Placera alltid din logotyp och viktig information så högt upp på väggen som möjligt. På så sätt riskerar du aldrig att logga försvinner bakom gästerna i montern.
  • Håll din vägg enkel. På så sätt kan man läsa av budskapet på både nära och långt håll utan att kunde missar något viktigt.

När du skapar ditt tryckoriginal kan du använda dig av både grafiska element, texter och förstorade bilder. Det viktigt är att du sparar din tryckfil i CMYK eftersom alla väggar och paneler trycks i denna färgrymd. Är du osäker på hur du gör eller om du behöver hjälp på traven kan du läsa vår artikel ”så skapar du en tryckfil”. Vill du istället ha hjälp med att skapa tryckfilen från grunden kan vi självklart hjälpa er med detta.

Mässväggar i olika utföranden och modeller

Mässväggar kommer i flera olika storlekar och varianter vilket gör att det kan bli svårt att avgöra vilken modell som kommer passa er bäst. Fördelen med att välja en mässvägg är att alla mässväggar är portabla. Det gör att de är både enkla att montera och flytta runt i din mässmonter. Mässväggen är ett flexibelt och prisvärt val av budskapsbärare till din mässmonter.

Pop-up mässvägg

Popup-vägg är en mässvägg som du snabbt monterar upp på bara några sekunder. Den passar utmärkt för ensamma säljare då det endast krävs en person för att montera upp väggen. Är tid och effektivitet högprioriterat är detta en vägg att rekommendera. Den är även mycket lätt att transportera.

Popup väggen har en dragspelsliknande ställning som man fäster bildpanelerna på. Bildpanelerna kommer i två olika utföranden och finns då både som tygvägg och paneler i plastmaterial. Panelerna i plast fästes på ställningen med hjälp av magneter som finns runt om på baksidan av panelen. Det gör att bildvåderna kommer att tryckas mot varandra och ge en nästa sömlös upplevelse. Väljer du istället ett popup-system med tyg fästes denna istället med kardborre som är fastsydd på tygväggen.


Smart Wall / Soft Walls – mässväggar i tyg

En av de nyare mässväggarna på marknaden är en så kallande Smart Wall eller Soft wall som den också kallas. Dessa portabla mässväggar är det absolut populäraste valet bland mässväggar både för att de är så enkla att hantera och för att det ger ett så professionellt resultat. Ramen är konstruerade av flera stycken rör som sätts ihop och som du där efter trär den tryckta tygväggen över. Tygväggen är gjord i ett mycket stretchigt material som gör att det omsluter rörsystemet mycket snyggt. Konstruktionen förseglas sedan med hjälp av en dragkedja varför den av vissa även kallas Zipper-wall.

Det unika med Smart Walls är att de kommer i flera spännande former du kan välja allt från en rund till en vågformad mässvägg. Detta ger dig möjligheten att sticka ut och dra till dig kundernas blickar jämfört med konkurrenterna på mässan. Något som är väldigt viktigt på mässor och evenemang.


Vepor med kardborre

Vill du ha mycket enkel lösning till din mässmonter kan du göra en vepa med eget tryck som mässvägg. Detta passar bra om arrangören till mässan erbjudit dig vitmålade spånskivor som mässväggar vilket är standard i många mässhallar. Då kan du beställa en vepa med fastsydd kardborre (hona) på baksidan som därefter fästes mot kardborre (hanen) du klistrat fast på väggen då den är självhäftande.

Enklare än så kan du inte få det och när mässan är slut kan du lätt ta ner vepan ifrån väggen, försiktigt rulla ihop den och sedan återanvända den vid nästa tillfälle. Skall du använda vepan igen kommer du dock behöva ny kardborre (hane) som du klistrar på väggen då denna inte kommer gå att återanvända.

Mässvepa - IRT Logistics

Fristående mässväggar med aluminumram.

Vill du ha en stilren fristående mässvägg är en med aluminiumram ett riktigt bra val. Denna typ av mässvägg monteras enkelt upp med lättanvända kopplingar och det krävs inga verktyg. Det finns flera varianter av denna populära typ av mässvägg.

Expolinc Frame, Fabric System, Flexwall, och även Popup textil är alla bra exempel på fristående lösningar som är enkla att montera upp och ner samt att transportera då de är designade för att vara både snygga och portabla. Samtliga har även en profil med hög ytfinish vilket ger en extra professionell känsla till din mässmonter

Fräscha upp en gammal mässvägg

Har du en mässvägg eller montersystem sedan tidigare behöver du inte investera i något nytt system. Istället kan du fräscha upp det gamla systemet med en ny bild, ett så kallat bildbyte. Det är perfekt om man har ett gammalt budskap som du inte längre vill använda eller om du vill kunna byta budskap mellan olika mässor. Detta blir både kostnadseffektivt och miljömässigt hållbart. Behöver ni byta bild till något av era system kan ni kontakta oss så hjälper vi er ta fram rätt tyg eller bildpanel. Maila oss på info@expofy.se eller ring 0771 – 75 35 00.

Tillbehör till mässvägg

Mässväggen är stommen till mässmontern men för att göra en välkomnande och intressant mässmonter krävs det oftast att den har mer än bara en bakvägg. Annars finns det en risk att er mässmonter upplevs som tråkig och ointressant. Se därför till att ha ett helhetskoncept kring er monter då detta är nyckeln till ett lyckat deltagande på en mässa.

Mässmattor

Det kan vara lätt att glömma golvet i en mässmonter. Men detta är minst lika viktigt som mässväggarna och blir en viktig del i mässmonterns grund. Se därför till att välja en snygg mässmatta med mycket färg som får er monter att kännas personlig samtidigt som det passar er företagsprofil.

Mässdiskar

När kunderna kommer till er monter är det trevligt om det finns en eller flera mässdiskar där företaget kan presentera sina produkter. Det blir lite som en välkomnande reception där kunden enkelt kan komma fram.

En annan fördel med mässdiskar är att många fungerar även som en transportväska. På så sätt kan du transportera både mässdisk och andra marknadsföringsmaterial i en och samma produkt.


Broschyrställ

Eftersom det inte är möjligt att prata med alla kunder samtidigt kan det vara bra att ta med sig ett par broschyrställ där du kan ställa ut marknadsföringsmaterial som kunder kan ta med sig.

På så sätt kan kunderna få mer information om ditt företag utan att behöva prata med någon. Det gör att ditt företag kan nå ut till en större publik utan att gå miste om intressenter.

Mässmöbler

En annan produkt som det är värt att satsa på i en mässmonter är mässmöbler. Gör du det möjlig för kunder att sitta ner, ta en paus och kanske bjuda på kaffe kan du enklare fånga in kunden. Bland mässmöbler hittar du allt från enklare sittkuber till stora loungemöbler.

Men det fungerar lika bra att använda sig av enklare bord och stolar. Behöver ni hjälp med att ta fram cafébord eller barbord till er mässmonter kan vi givetvis hjälpa er med detta. Kontakta då oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.

Takdisplay

Har du möjlighet att använda dig av taket är takdisplayen ett fantastiskt tillval till mässmontern. Med en takdisplay blir det omöjligt för kunden att missa vart just du befinner dig i mässhallen.

Eftersom takdisplayen hänger högt upp i luften över alla montrar är den mycket lätt att urskilja just er från konkurrenterna. Det blir även tydligt redan från långt håll vart ni befinner er.

Vi hjälper dig skräddarsy din mässmonter

Det är mycket man behöver tänka på när man ska på mässa och då är det lätt att man kanske missar något. Då finns vi här för att hjälp er på traven, stödja era idéer och komma med förslag som kan göra er mässmonter mer professionell och inspirerande. Vi har gjort många montrar till både små och stora företag och har goda erfarenheter av vad som fungerar eller inte. För att få en så lyckad mässa som möjligt är det viktigt att inte bara se till att ha bra marknadsföringsmaterial utan utformningen av din monter är ännu viktigare. Därför behöver du i god tid börja fundera på hur du vill att er monter ska se ut. Boka ett möte med oss redan idag så hjälper vi er att ta fram er nya mässmonter.

Är du osäker på om just din idé är möjlig att genomföra så tveka inte att höra av dig. Vi har exempelvis för Parkering Göteborg tagit fram en utskuren bil som kunderna kunde sätta sig i. Så vill du göra något mer unikt och ta fram något som inte redan finns kan vi absolut hjälpa dig med detta. Men vill du istället ha något mindre och enklare hjälper vi självklart till att ta fram detta också. Kontakta då oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.


Vanliga frågor om mässväggar

Sponsrar ni UF Företag?

Om ni är ett UF-företag och ska stå på mässa kan vi erbjuda er rabatt på 15%. Den går att använda på alla våra produkter i webbutiken. Den går att använda flera gånger om det är så att ni glömmer att beställa något. Det enda ni behöver göra är att kontakta oss på info@expofy.se så återkommer vi till er med den anpassade rabattkoden.

Har ni några färdiga skisser på mässmontrar

I dagsläget har vi inga färdiga mässmontrar uppskissade men om du önskar en så kan vi sätta oss ner med er och ta fram detta. I ett första möte berättar du vad ni tänker er för mässmonter och vad ert företag önskar. Därefter återkommer vi med en skiss över hur just er mässmonter skulle kunna se ut. Vi har flera duktiga säljare med flera års erfarenhet av mässor, evenemang och montersystem som har koll på vad som fungerar och inte. Kom förbi vårt kontor i Kungsbacka på en kopp kaffe eller kontakta oss direkt på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.

Hur hög är en normal mässvägg?

När du hyr en mässmonter på en mässa ingår för det mesta enklare mässväggar gjorda av spånskivor. Dessa har normalt en höjd på 250 cm. Om du vill täcka över dessa eller ställa en egen mässvägg framför behöver dessa ha samma höjd. Du bör dock tänka på att om du önskar en mässvägg som går över spånskivans höjd kan du behöva kontakta arrangören om detta.