Mässväggar

Mässväggar & monterväggar

Välj bland de populäraste modellerna av mässväggar hos Expofy. Här får du ett brett utbud av mässväggar och monterväggar både i tyg och med hårda paneler. Enkla att montera och transportera samtidigt som det får ditt företag att synas ordentligt. Våra mässväggar passar lika bra för mässa som videomöte, evenemang och konferens. Köp din nästa mässvägg hos Expofy – vid köp av ett större antal väggar får du volymrabatt!

Köp din mässvägg online – vi hjälper dig

Att beställa en montervägg och ta med sig till en mässa är mycket enkelt. Det svåra kan i stället vara att välja just vilken modell som passar bäst för er. Hos Expofy hittar du flera olika modeller och storlekar, allt för att passa den lilla eller stora verksamheten. Välj mellan popupväggar, smart walls, bildväggar, tygväggar och montersystem. Oavsett vilken mässvägg du väljer så får du en mycket enkel montering och transport, vilket är A och O för användandet av en mässvägg. Den största skillnaden på monterväggarna är om du vill ha ditt tryck på tyg eller på paneler.

Något man bör ha i åtanke vid val av mässvägg eller montervägg är att vissa modeller är lite mer avancerade än andra. Beroende på om du ska ställa ut ensam eller tillsammans med fler kollegor så kan det vara bra att välja en mässvägg som du enkelt kan montera baserat på hur många som ska genomföra mässan.

Har du en mässvägg eller montersystem sedan tidigare behöver du inte investera i något nytt system. I stället kan du fräscha upp den gamla mässväggen med en ny bild, ett så kallat bildbyte. Det är perfekt om man har ett gammalt budskap som du inte längre vill använda eller om du vill kunna byta budskap mellan olika mässor. Detta blir både kostnadseffektivt och miljömässigt hållbart.

Är du osäker på något om våra mässväggar eller har någon allmän fråga om mässor är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi har hjälpt många företag med helhetskoncept för mässa så skulle detta vara intressant är du alltid välkommen in på ett möte. Vi finns i Kungsbacka på Faktorvägen 17. Men det går lika bra att kontakta oss direkt på info@expofy.se eller ring 0771 – 75 35 00.

Mässväggar med tryck för både mässa och evenemang

Att en mässvägg ska användas på en mässa är ganska självklart. Men användningsområdet för mässväggar och monterväggar kan vara betydligt mycket större än så. Eftersom mässväggars huvudsakliga uppgift är att snyggt bygga upp en yta med ett grafiskt manér så passar det lika bra på en mässa som på ett evenemang, konferens eller i en kontorslokal. Mässväggen som kan vara ett sätt att både dölja ytor som att skärma av passar därför till flera andra områden.

På exempelvis evenemang kan mässväggar vara det perfekta sättet att bygga upp ett snyggt område inne i en area. Eller för att bygga upp ett anpassat kontorsrum för videokonferens som både är avskilt från de andra på kontoret men som samtidigt visar upp företagets logga i bakgrunden. Idéerna kan vara många och med mässväggar kan du åstadkomma mycket. Det bästa med mässväggar är att på de flesta system kan du enkelt byta ut bilden. Så att när du tröttnat på ditt motiv eller behöver flytta systemet så kan du enkelt beställa en ny bild.

Portabla mässväggar som gör byggandet av monter enkelt

För att bygga upp en tydlig och inspirerande mässmonter är det viktigt att du ser till att du har en snygg inramning. Detta kan du snyggt göra med portabla mässväggar. De är både enkla att sätta upp samtidigt som du smidigt kan flytta dem till den plats som du önskar. Det gör det även mycket lättare att transportera mässväggarna då de inte kräver någon större installation.

Alla våra mässväggar kommer med ett mycket lätt montersystem vilket gör att du kan montera upp en mässvägg på bara några minuter. De flesta monterväggar klarar du till och med att sätta upp helt ensam. Perfekt om du får ont om tid eller är ensam resande säljare.

Designa din mässvägg med eget tryck

Att lägga ner ordentligt med tid på din design kan vara en avgörande punkt för att din mässvägg och mässmonter ska bli en succé. Eftersom mässväggen ofta är grundstommen till din mässmonter är det viktigt att den verkligen framhäver ditt företag.

Med en välformad mässvägg blir det enklare att skapa en professionell mässmonter som upplevas som påkostad men samtidigt välkomnande. Mässväggar ser inte bara till att ge ett professionellt intryck utan hjälper även till att skärma av från konkurrenternas mässmontrar. Du vill inte riskera att de lämnar din monter för något som ser mer intressant ut hos grannen.

För att se till så att just din mässmonter blir lyckad finns här några tips att ta vara på när du skapar ditt tryckoriginal.

  • Välj en färg eller bild som sticker ut men den ska samtidigt passa till företagets grafiska manér.
  • Om du vill använda dig av ett budskap så försöka att hålla det kort och koncist. Dra gärna upp det i en större storlek så att det lätt går att läsa av från ett längre avstånd.
  • Placera alltid din logotyp och viktig information så högt upp på väggen som möjligt. På så sätt riskerar du aldrig att logga försvinner bakom gästerna i montern.
  • Håll din vägg enkel. På så sätt kan man läsa av budskapet på både nära och långt håll utan att kunde missar något viktigt.

När du skapar ditt tryckoriginal kan du använda dig av både grafiska element, texter och förstorade bilder. Det viktigt är att du sparar din tryckfil i CMYK eftersom alla väggar och paneler trycks i denna färgrymd. Är du osäker på hur du gör eller om du behöver hjälp på traven kan du läsa vår artikel ”så skapar du en tryckfil”. Vill du istället ha hjälp med att skapa tryckfilen från grunden kan vi självklart hjälpa er med detta.

Mässväggar i olika utföranden och modeller

Mässväggar kommer i flera olika storlekar och varianter vilket gör att det kan bli svårt att avgöra vilken modell som kommer passa er bäst. Fördelen med att välja en mässvägg är att alla mässväggar är portabla. Det gör att de är både enkla att montera och flytta runt i din mässmonter. Mässväggen är ett flexibelt och prisvärt val av budskapsbärare till din mässmonter.

Pop-up

Popup-vägg är en mässvägg som du snabbt monterar upp på bara några sekunder. Den passar utmärkt för ensamma säljare då det endast krävs en person för att montera upp väggen. Är tid och effektivitet högprioriterat är detta en vägg att rekommendera. Den är även mycket lätt att transportera.

Popup väggen har en dragspelsliknande ställning som man fäster bildpanelerna på. Bildpanelerna kommer i två olika utföranden och finns då både som tygvägg och paneler i plastmaterial. Panelerna i plast fästes på ställningen med hjälp av magneter som finns runt om på baksidan av panelen. Det gör att bildvåderna kommer att tryckas mot varandra och ge en nästa sömlös upplevelse. Väljer du istället ett popup-system med tyg fästes denna istället med kardborre som är fastsydd på tygväggen.

Smart Wall / Soft Walls

En av de nyare mässväggarna på marknaden är en så kallande Smart Wall eller Soft wall som den också kallas. Dessa portabla mässväggar är det absolut populäraste valet bland mässväggar både för att de är så enkla att hantera och för att det ger ett så professionellt resultat. Ramen är konstruerade av flera stycken rör som sätts ihop och som du där efter trär den tryckta tygväggen över. Tygväggen är gjord i ett mycket stretchigt material som gör att det omsluter rörsystemet mycket snyggt. Konstruktionen förseglas sedan med hjälp av en dragkedja varför den av vissa även kallas Zipper-wall.

Det unika med Smart Walls är att de kommer i flera spännande former du kan välja allt från en rund till en vågformad mässvägg. Detta ger dig möjligheten att sticka ut och dra till dig kundernas blickar jämfört med konkurrenterna på mässan. Något som är väldigt viktigt på mässor och evenemang.

Tygväggar

Tygväggar är en av de bästa valen av mässväggarna då de ger ett mycket snyggt resultat på trycket samtidigt som de att de är mycket lätta att montera och transportera. Alla tygväggar kommer som fristående och stommen är ofta gjorda i aluminium. Eftersom tygväggarna kommer i flera olika varianter är ramen konstruerade på lite olika sätt men generellt så fungerar montaget på samma sätt. Ramen kommer då levererad i en eller flera delar som sedan kopplas samman till sin fulla form. Detta gör det mycket enkelt vid transportering då hela ramen får plats i en väska. Men det innebär också att du kan montera din montervägg i tyg utan några verktyg.

När bilden monteras görs det antingen genom att du trär bilden över hela ramen eller fäster det ihop med gummilister som sytts fast på bildens baksida. Skulle du sedan behöva byta ut din bild kan du enkelt göra det utan att byta ut hela systemet. På de tygväggar där ramen tydligt syns, även när bilden är monterad, har profilen fått en extra hög ytfinish vilket ger en professionell känsla på monterväggen. Detta behövs inte på de system där du trär bilden över ramen eftersom ramen då inte syns.

Komplettera din montervägg med tillbehör som lyfter mässmontern

Mässväggen är stommen till mässmontern men för att göra en välkomnande och intressant mässmonter krävs det oftast att den har mer än bara en montervägg. Annars finns det en risk att er mässmonter upplevs som tråkig och ointressant. Se därför till att ha ett helhetskoncept kring er monter då detta är nyckeln till ett lyckat deltagande på en mässa.

Mässmattor

Det kan vara lätt att glömma golvet i en mässmonter. Men detta är minst lika viktigt som mässväggarna och blir en viktig del i mässmonterns grund. Se därför till att välja en snygg mässmatta med mycket färg som får er monter att kännas personlig samtidigt som det passar er företagsprofil.

Mässdiskar

När kunderna kommer till er monter är det trevligt om det finns en eller flera mässdiskar där företaget kan presentera sina produkter. Det blir lite som en välkomnande reception där kunden enkelt kan komma fram. En annan fördel med mässdiskar är att många fungerar även som en transportväska.

Broschyrställ

Eftersom det inte är möjligt att prata med alla kunder samtidigt kan det vara bra att ta med sig ett par broschyrställ där du kan ställa ut marknadsföringsmaterial som kunder kan ta med sig. På så sätt kan kunderna få mer information om ditt företag utan att behöva prata med någon.

Mässmöbler

En annan produkt som det är värt att satsa på i en mässmonter är mässmöbler. Gör du det möjlig för kunder att sitta ner, ta en paus och kanske bjuda på kaffe kan du enklare fånga in kunden. Bland mässmöbler hittar du allt från enklare sittkuber till stora loungemöbler.

Takdisplay

Har du möjlighet att använda dig av taket är takdisplayen ett fantastiskt tillval till mässmontern. Med en takdisplay blir det omöjligt för kunden att missa vart just du befinner dig i mässhallen. Eftersom takdisplayen hänger högt upp i luften över alla montrar är den mycket lätt att urskilja just er från konkurrenterna.

Vi hjälper dig att designa din mässmonter

Det är mycket man behöver tänka på när man ska på mässa och då är det lätt att man kanske missar något. Då finns vi här för att hjälp er på traven, stödja era idéer och komma med förslag som kan göra er mässmonter mer professionell och inspirerande. Vi har gjort många montrar till både små och stora företag och har goda erfarenheter av vad som fungerar eller inte. För att få en så lyckad mässa som möjligt är det viktigt att inte bara se till att ha bra marknadsföringsmaterial utan utformningen av din monter är ännu viktigare. Därför behöver du i god tid börja fundera på hur du vill att er monter ska se ut. Boka ett möte med oss redan idag så hjälper vi er att ta fram er nya mässmonter.

Är du osäker på om just din idé är möjlig att genomföra så tveka inte att höra av dig. Vi har exempelvis för Parkering Göteborg tagit fram en utskuren bil som kunderna kunde sätta sig i. Så vill du göra något mer unikt och ta fram något som inte redan finns kan vi absolut hjälpa dig med detta. Men vill du istället ha något mindre och enklare hjälper vi självklart till att ta fram detta också. Kontakta då oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.

Vanliga frågor om mässväggar

Vad är en mässvägg?

En mässvägg är en expoprodukt som vanligtvis används i en mässmonter. Väggen är antingen gjord i ett tygmaterial eller i paneler i plast vilket gör de både lätt att montera och transportera. Med en mässvägg eller montervägg kan du snyggt rama in din mässmonter med ditt företags grafiska manér. Väggarna kommer även i flera olika utföranden och former vilket gör att du verkligen kan se till att sticka ut från mängden.

Utöver det vanliga användningsområdet kan en mässvägg användas som backdrop på ett event, en snygg bakgrundsbild på en videokonferens eller som en avskiljare i ett kontorslandskap. Eftersom man på de flesta mässväggar kan byta ut bilden blir det enkelt att placera en mässvägg i olika typer av sammanhang och gör att du kan använda systemet om och om igen.

Har ni några färdiga skisser på mässmontrar

I dagsläget har vi inga färdiga mässmontrar uppskissade men om du önskar en så kan vi sätta oss ner med er och ta fram detta. I ett första möte berättar du vad ni tänker er för mässmonter och vad ert företag önskar. Därefter återkommer vi med en skiss över hur just er mässmonter skulle kunna se ut. Vi har flera duktiga säljare med flera års erfarenhet av mässor, evenemang och montersystem som har koll på vad som fungerar och inte. Kom förbi vårt kontor i Kungsbacka på en kopp kaffe eller kontakta oss direkt på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.

Hur hög är en normal mässvägg?

När du hyr en mässmonter på en mässa ingår för det mesta enklare mässväggar gjorda av spånskivor. Dessa har normalt en höjd på 250 cm. Om du vill täcka över dessa eller ställa en egen mässvägg framför behöver dessa ha samma höjd. Du bör dock tänka på att om du önskar en mässvägg som går över spånskivans höjd kan du behöva kontakta arrangören om detta.

Sponsrar ni UF Företag?

Om ni är ett UF-företag och ska stå på mässa kan vi erbjuda er rabatt på 15%. Den går att använda på alla våra produkter i webbutiken. Den går att använda flera gånger om det är så att ni glömmer att beställa något. Det enda ni behöver göra är att kontakta oss på info@expofy.se så återkommer vi till er med den anpassade rabattkoden.