Dubbelsidig Ram inkl. duk

Pris: 449:-

Frakt tillkommer i kassan och är baserad på den dyraste fraktklassen i varukorgen. Endast en frakt per order.

Från 543.00 kr(679.00 kr inkl.moms)

Beskrivning

Snyggt och diskret ramsystem för de flesta miljöer

Vill du hitta en bra exponeringslösning som är enkel att hantera men samtidigt är hållbar i längden? Smart Frame är ett populärt ramsystem som du idag kan se i många butiker, restauranger men även kontorsmiljöer. Dess eleganta aluminiumram smälter snyggt in i miljön samtidigt som det sublimeringstryckta polyestertyget får motivet att ”poppa”. Polyestertyget spänns som ett trumskinn över ramen vilket ger motivet ett mycket stilrent intryck.

Den dubbelsidiga Smart Framens profil har ett djup på 27 mm. Denna är anpassad för att monteras på vägg eller hängas ifrån taket. Skulle du istället vilja ha en fristående ram med motiv på båda sidorna kan du välja en dubbelsidig Smart Frame. Aluminiumramen kommer i tre olika färger, svart, vit eller aluminiumfärgad. Detta gör det enklare att få ramen att passa in snyggt i olika miljöer.

Hur stor ram kan jag göra till min Smart Frame?

Vill du göra ett större motiv i en Smart Frame är det rekommenderat att inte överstiga måttet 10×3 m i ett stycke. Behöver du göra ett motiv som är större än så rekommenderar vi istället att du väljer att köpa flera ramar och placera dessa bredvid varann. Så beroende på vad du tänkt dig och om du är osäker på hur du ska göra en dubbelsidig smart frame så kan du alltid kontakta oss för rådgivning. Vi har jobbat länge med smart frames och vet vad som kommer att funka bäst för dina förutsättningar. Kontakta oss på info@expofy.se eller ring 0771 – 75 35 00.

Hur monterar jag tyget på ramen?

Det är superenkelt att montera ditt motiv i ramen men det finns några tips att följa för att göra det på det absolut enklaste sättet. Vi rekommenderar att du monterar ditt tyg i denna ordningen.

 1. Placera tyget över ramen och tryck ner en liten del av tygets gummilist i alla hörn av ramen.
 2. Därefter tar du mitten på tyget, på varje sida, och trycker ner en liten del av listen.
 3. Utgå sedan från mitten av ramens sida och tryck i tyget från mitten mot varje hörn. Upprepa på alla sidorna.

För att ta bort motivet från ramen finns det en lite dragflärp fastsydd på en av sidorna. När du drar i denna släpper tyget från ramen och du kan enkelt ta ur det ur ramens spår.

Närbild på en person som sätter fast ny vepa på smart frame

Kan jag byta bild till en dubbelsidig Smart Frame?

Det bästa med en Smart Frame är just att bilden är utbytbar och går att byta ut mot ett nytt eller gammalt motiv. När du vill byta bild kan du beställa ett nytt tyg under produkten ”Vepa till smart frame”. Det finns flera olika tyger att mellan och alla har sin unika funktion.

 • 205 g stickad polyester
  Tyg med ”skrynkefri” känsla som är ett utmärkt val till Smart Frame. Eftersom tyget är mycket mjukt och återspeglar motivet så fint är detta ett populärt val av material.
 • 250 g Blackback Polyester
  Vill du ha ett tyg med hög kvalité och som blockerar ut ljus är Blackback polyester valet du ska ta. Detta tyg passar sig mycket bra när du tänkt att belysa din smart frame framifrån eller om den placeras i en mycket upplyst miljö som till exempel på en scen eller kanske framför ett fönster.
 • 180 g Samba
  Vill du ha ett lättanvänt material kan Samba vara det perfekta valet. Denna polyesterväv är vattenavvisande vilket gör att vatten rinner av istället för att tränga in i materialet. Det gör det möjligt att placera motivet både för inomhus- och utomhusanvändning.
 • 250 g Contrast
  Samma typ av material som 250g Blackback Polyester men den ”stora” skillnaden är att den finns att få i hela 500 cm i ett stycke. Vepans motiv trycks i 4-färg och med en transfersublimering.

Skapa en design till din Smart Frame

När du skapar ett tryckoriginal till din Smart Frame ska filen vara lika stor som yttermåttet på din smart frame. Det vill säga: Är ramen 2×2 meter så ska ditt original också vara 2x2m. För att säkerställa att allt kommer med och ingen vit ram skapas runt dit motiv bör du alltid lägga till ett utfall på 5 mm. Vet du inte hur du gör det kan du läsa vår guide om hur du lägger till utfall. Vet du inte hur du ska göra ditt tryckoriginal så hjälper vi självklart till.

Du kan kontakta oss direkt på info@expofy.se, 0771 – 75 35 00 eller lägga till produkten ”Hjälp med design”. Under denna produkt kan du läsa mer om hur processen med designhjälp går till.  Behöver du istället bara lite extra hjälp på vägen så hittar du smarta tips och trix i vår guide ”så skapar du en tryckfil”.

Smart Frame med vepa - Hästens