Expomera > Tips & Trix > 4 olika markfästen att placera din beachflagga på

4 olika markfästen att placera din beachflagga på

Att välja modell på beachflagga är för de flesta inga problem. Men när det kommer till markfästen är det ibland svårt att veta vilket man faktiskt behöver – och vad är skillnaden på dem? Här får du en snabb genomgång av alla våra markfästen för att hitta det som passar just din beachflagga.

Kryssfoten – det klassiska markfästet

Det absolut populäraste markfästet är den klassiska kryssfoten. Foten är rejäl och gjord i pulverlackerat stål men är enkelt att fälla ihop och bära med sig. Kryssfoten går att placera på de flesta underlag men det krävs att underlaget är någorlunda platt för att foten ska stå upp ordentligt. Den fungerar att använda både utomhus och inomhus. Kryssfoten väger i sig själv ca 5 kg. Men om beachflaggan ska placeras utomhus på en plats där vinden kommer åt rekommenderar vi att du väljer till en extra tyngd för att se till så att din beachflagga står stadigt. Här finns det tre olika alternativ du kan välja mellan.

Vattensäck

En smidig och enkel säck gjord i gedigen mjukplast. Säcken fyller du med vatten eller sand och placerar därefter över hela kryssfoten. Ju fler säckar du har desto starkare stabilitet ger du till din beachflagga. En fylld säck väger ca 10 kg. Fördelen med att välja en vattensäck är att du kan tömma säcken när du inte längre behöver de. Den går också att vika ihop så att du kan placera den i väska som följer med till beachflaggan.

Vattentank

Vattentaken är gjort i svart hårdplast och placeras över hela kryssfoten. Med detta markfäste behöver du endast välja till en vattentank. Vattentanken har även utformats så att du enkelt kan se hur kryssfotens fötter ska vara placerade genom designen på undersidan. Vattentanken väger ca 12kg när den fylls med vatten eller sand. Tänk på att det kan vara bra att fylla vattentanken innan du placerat den över kryssfoten.

Tyngd för Beachflagga - Vattentank i hårt material

Cementtank

Vill du ha en rejälare tyngd till din beachflagga rekommenderar vi att du väljer en cementtank. Cementtanken är gjord i svart hårdplast som sedan har fyllts upp med cement. Även detta markfäste placeras ovanför kryssfoten och går tydligt att se hur den ska ligga för att få bästa stöd. Cementtanken väger ca 10 kg och går därefter att stapla ovan på varann för att ge så mycket stabilitet som behövs.

Markskruven – markfäste för mjuka underlag

Har du tänkt att placera din beachflagga på ett poröst underlag som i en rabatt, lössnö eller sand kan du välja markskruven. Detta markfäste är utformat precis som en skruv och gör att du kan skruva ner fästet i det porösa underlaget. Fästet är även gjort av täta kullager som gör att flaggan lätt kan rotera i fästet utan att gå sönder.

Markspiken – markfäste för hård underlag

Markspiken är inte speciellt olik markskruven men har en liten annan funktion. Detta fäste slår du istället ner i marken och är anpassad för hårdare underlag som gräsmatta, hård jord eller packad snö. Även markspiken är utrustad med täta kullager som gör att flaggan lätt kan rotera i fästet utan att gå sönder.

Markplattan – när du vill vara på den säkra sidan

Markplattan är gjord i svart metall och fått täta kullager för att minska påfrestningen på flaggan när den roterar. Den passar bäst att använda på släta underlag för att stå så stabilt som möjligt. Den funkar lika bra för inomhus- som utomhusanvändning. Om du placerar din beachflagga utomhus med en markplatta kan det vara bra att komplettera med eventuellt vattensäckar för extra stabilitet.

Beställ en beachflagga

Välj bland flera olika modeller och storlekar i vårt sortiment. Bechflaggorna går att beställa med alla markfästen som nämns i denna artikel. Smidigt och enkelt. Har du några övriga frågor om våra beachflaggor eller behöver rådgivning är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kontaka oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp?

Klicka på stjärnan för att betygsätta denna artikel

Genomsnitt: 0 | Röster: 0