Expomera | För dig som vill finna inspiration | Expofy

Expomera

I Expomera delar vi nyttig och bra information om produkter. Men även smarta tips och trix. För dig som vill finna inspiration hittar du detta bland våra kundcase.

 • feb142020

  Så säkrar du din design med hjälp av utfall

  Alla har nog någon gång varit med om den vita kanten som uppstår vid tryck. Kanten som blir då du inte haft tillräckligt eller inget utfall alls. Det är just detta som är specialiteten med utfall.

  Läs mer
 • aug252020

  Vad är en folie och dekal?

  Med hjälp av folie och dekaler blir det möjligt att använda exempelvis bilar, lastbilar, bussar, tåg, glasytor på byggnader, väggar och golv i sin varumärkesprofilering. Folie och dekaler kan användas för att göra varumärken synliga, nå ut med budskap och göra starka intryck. Oavsett vilka ytor som ska användas är förstklassig applicering avgörande när du ska skapa hållbar grafik.

  Läs mer
 • dec122019

  Flexibla och miljövänliga displayer till Hasselfors garden!

  Hasselfors Garden stod inför en stor utmaning, inom loppet av 6 veckor så skulle 600 displayer för deras utomhusjord och gödseltorg produceras och distribueras.

  Läs mer
 • okt022020

  Vad är en Smart wall?

  En Smart wall är slags portabel tygvägg som hjälper dig att göra synas på möten, hotell lobbyer, events och mässor. Smart walls används ofta som ett alternativ till rollups, backdrops eller vikväggar – de sticker ut mer och ger ett starkare intryck, men är ändå enkla att flytta och montera. En lätthanterlig och prisvärd budskapsbärare helt enkelt!

  Läs mer
 • mar062018
  Planera mässan ordentligt

  Planera mässan – Ladda ner vår checklista

  Inför en mässa så är det mycket man skall tänka på. Dels skall en hel monter planeras och ställas upp, men även andra förberedelser är essentiella.

  Läs mer
 • mar122019

  När allting bara klaffar blir det riktigt bra!

  Att skapa en riktigt lyckad monter innebär en hel del jobb. Det finns mycket som kan strula på vägen, men ibland flyter det bara på och slutresultatet blir någonting långt över förväntan.

  Läs mer
 • feb182021

  Vad är vektorgrafik?

  När du ska trycka exempelvis en logotyp på en expoprodukt frågar vi ofta efter en vektoriserad PDF-fil för att uppnå bästa kvalité. Men vad innebär det egentligen och varför kan man inte skicka in en logotyp i JPEG- eller PNG-format?

  Läs mer
 • aug052020

  Vad är ett parasoll med eget tryck?

  Ett parasoll med tryck skyddar mot både sol och regn, samtidigt som det är ett effektivt och snyggt sätt att synliggöra ditt företags logotyp eller varumärke. I den här parasollguiden tipsar vi om hur du hittar det ultimata parasollet för just ditt företag – och vad du bör tänka på inför köpet.

  Läs mer
 • aug212020

  Vad är en rollup?

  En rollup är en portabel och lätthanterlig display- och exponeringsprodukt. De hjälper såväl små som stora företag och organisationer inom många branscher att synas för nya kunder och intressenter. Vanliga användningsområden är på mässor, konferenser och i butiksmiljö.

  Läs mer
 • jun252020

  Vad är en reklamflagga?

  Reklamflaggor med tryck är en populär exponeringsprodukt. De är prisvärda, finns i många storlekar och varianter och går ofta att beställa med egen design. De flesta reklamflaggor trycks på polyestertyg med företagets namn eller logotyp, men du kan också välja att skräddarsy din flagga och trycka den precis som du vill.

  Läs mer
 • sep162020

  Vad är en matta med tryck?

  Använd golvet för att sälja, exponera ditt varumärke eller aktivera människor. Printade mattor eller mattor med eget tryck har många användningsområden – oavsett om du vill använda montergolvet som reklamyta på en mässa, trycka upp mattor med tryck som vägvisare på ett event eller låta besökare mötas av en snygg entrématta med företagets logotyp.

  Läs mer
 • aug292019

  Bildsatta ljuslådor skapar lekfull butiksmiljö hos Matpiraten

  När matvarukedjan Matpiraten skulle öppna ny butik i Hallstahammar fick vi på Expofy uppdraget att visualisera deras produkter inuti butiken.

  Läs mer
 • jun232020

  Vad är en vepa och banderoll?

  Vepor och banderoller är ett enkelt sätt att kommunicera stora och snygga budskap till låga priser. De flesta vepor och banderoller tillverkas i tyg, kan fås med eget tryck och fungerar såväl inomhus som utomhus. I den här guiden har vi sammanställt allt du behöver veta inför köpet.

  Läs mer
 • dec212020

  Allt du behöver veta för att skaffa den bästa banderollen till ditt byggstaket

  Är du ny köpare av expoprodukter och inte riktigt vet vad man ska tänka på vid beställning av banderoll på staket så är denna guide perfekt för dig. Här presenterar vi allt du behöver veta för att beställa den perfekta staketbanderollen.

  Läs mer
 • apr292021

  Detta bör du tänka på innan du väljer färg till din beachflagga

  Att välja färg i ett redigeringsverktyg kan ge känslan av att det finns miljontals olika färger att välja mellan. Men vid tryck av beachflaggor måste man anpassa färgerna så att de passar för rätt typ av tryck. Därför kan det ibland uppstå missförstånd och det kan upplevas att man inte fått den flagga man önskar.

  Läs mer
 • jun222020
  Kederband - efterbehandling på vepor

  Efterbehandling vepor

  När du beställer en vepa eller banderoll online finns möjligheten att beställa tillbehör och efterbehandling. Dessa är till för att göra monteringen och upphängningen så bra som möjligt. I grunden handlar det om hur du vill att kanterna på vepan eller banderoller ska se ut och fungera.

  Läs mer
 • feb182021

  Skapa den bästa layouten för din banderoll

  Vad ska man egentlige tänka på när man designar en banderoll och finns det några regler att hålla sig inom? Många frågetecken kan uppstå vid skapandet av ett tryckoriginal och i detta inlägg ska vi gå igenom de vanligaste frågorna som brukar uppkomma.

  Läs mer
 • apr202021

  Välj rätt beachflagga för ditt budskap

  Hos Expofy finns det idag sju stycken olika beachflagge-modeller att välja mellan. De flesta modeller skiljer inte sig speciellt mycket men det kan vara bra att välja rätt modell för rätt typ av budskap. För ju mindre tryckyta du har tillgång till ju mindre bör du lägga på din flagga.

  Läs mer
 • jun152020
  Trycktekniker för vepor

  Trycktekniker

  Expo-produkter kan trycks med en mängd olika tekniker. Vilken tryckteknik som du bör använda beror på var din produkt ska användas och vilket material du vill trycka på. Miljöaspekten, budget och egna preferenser är också faktorer som kan spela in vid valet av tryckteknik.

  Läs mer
 • jan102019
  Så här designar du en rollup

  Så här designar du en roll-up för störst genomslag

  Ibland vill man säga mycket med en roll-up. Men det gäller att det inte blir för plottrigt. Vi ger fem tips som hjälper dig att presentera budskapet på bästa sätt.

  Läs mer
 • jun232020

  Material för vepor och banderoller

  Vepor och banderoller tillverkas i en mängd olika varianter och material. Vilket material du bör använda beror helt på var (och hur länge) vepan eller banderollen ska sitta uppe.

  Läs mer
 • maj062021

  4 olika markfästen att placera din beachflagga på

  Att välja modell på beachflagga är för de flesta inga problem. Men när det kommer till markfästen är det ibland svårt att veta vilket man faktiskt behöver – och vad är skillnaden på dem? Här får du en snabb genomgång av alla våra markfästen för att hitta det som passar just din beachflagga.

  Läs mer
 • maj052021

  Vad är ett broschyrställ och broschyrhållare?

  Broschyrställ och broschyrhållare är hjälpmedel som gör det möjligt att enkelt framhäva ditt budskap till kunder och besökare. Det är en uppskattad exponeringsprodukt som vanligtvis används på mässor, i kontorsmiljö, i väntrum eller i receptionsdiskar.

  Läs mer
 • mar232021

  Så monterar du ihop in beachflagga på bara några minuter

  Att sätta ihop en beachflagga är inte något som är särskilt svårt. Beachflaggan är nog en av de enklaste expo-produkterna att montera ihop. Det är inte heller speciellt många delar som måste sättas samman.

  Läs mer
 • jan072021

  Få maximal exponering med banderoll på byggkran

  Banderoll på byggkran är en unik och effektiv produkt att använda vid marknadsföring. Dock krävs det en del förarbete innan du beställer din banderoll. I denna guide ger vi därför dig tips om hur du ska gå tillväga, materialval och annan bra information som du kan tänkas behöva.

  Läs mer
 • feb032021

  Utnyttja skyltställningens exponeringskraft med en tryckt banderoll

  Att skaffa en stor skyltlösning som syns ordentligt men som samtidigt inte kostar skjortan kan vara svårt att hitta. Speciellt om man inte har kunskapen om de olika alternativ som finns på marknaden. Är det en temporär skylt du söker är banderollen den perfekta lösningen till ditt skyltproblem. För att få extra stor exponeringsmöjlighet kan du montera banderollen på en större byggställning.

  Läs mer
 • sep022020

  Vad är en Smart Frame?

  Smart frame är en aluminiumram som gör det möjligt att skapa en snygg exponering där det är enkelt att byta budskap. Smart frame kallas ibland också primex, frameless, spännduk, inframe, jetframe, ram med duk, sommerram eller rampsystem. Den är både dekorativ och ljuddämpande och passar bra att använda i miljöer som butiker, kontor och i skolmiljö.

  Läs mer
 • jun152020

  Vad är en beachflagga?

  Beachflaggor med tryck används ofta som reklampelare för olika typer av företag och verksamheter. De är populära som exponering på allt från mässor och event till butiker och kampanjer.

  Läs mer
 • dec112017
  mässa suddig bild

  7 tips som hjälper dig skapa mässans bästa monter

  Här ger vi dig 7 ovärderliga tips på hur du bygger upp en monter som uppfyller mål, genererar affärer och får dina konkurrenter att framstå som simpla nybörjare.

  Läs mer
 • nov202020

  Vad är en fototapet med eget tryck?

  Med en fototapet kan du förändra känslan i ett helt rum. En mönstrad fototapet till kontoret eller hotellet, en strukturtapet till vardagsrummet där hemma eller ett färgsprakande motiv till barnrummet – möjligheterna är oändliga! Med fototapet kan du dessutom välja storlek och motiv helt själv.

  Läs mer
 • dec112017

  Liten grafisk ordlista

  Har du också svårt för att hålla reda på alla ord och förkortningar för att kunna förstå vad det är vi egentligen pratar om? Vi har samlat de vanligaste uttrycken och förkortningarna här för att kunna hjälpa dig lite på traven.

  Läs mer
 • okt072019

  Stolt leverantör till världens största fotbollsturnering – Gothia cup

  I Mars 2019 fick vi det glädjande beskedet att vi valts ut som officiell leverantör till Gothia Cup 2019 utifrån den upphandling som vi svarade på under december 2018. Stolta och med höga ambitioner påbörjade vi arbetet med att planera det största enskilda projektet som vi hittills tagit oss ann!

  Läs mer
 • jan222021

  Så håller du din fasadvepa levande länge

  En vepan blir ofta utsatt för olika sorters väder på en fasad vilket gör att materialval samt efterbehandling har stor betydelse. Väljer du rätt kan du hålla din vepa levande i flera år. Vilket material du ska välja är helt beroende på hur mycket vinden kommer åt samt hur mycket ljusgenomsläpp du vill ha.

  Läs mer
 • aug172020

  Vad är ett reklamtält och eventtält?

  Expotält – även kallade popup-tält, depåtält, expresstält, eventtält och reklamtält – är populära vid olika former av evenemang. De förenar praktisk användning med en varierande möjlighet att synas och drar uppmärksamheten till sig. Med kunskap om de olika val som är möjliga blir det lättare att välja rätt expotält.

  Läs mer
 • jul092020

  Vad är en gatupratare och trottoarpratare?

  Gatupratare eller trottoarpratare är en slags reklamskylt som placeras direkt på marken eller gatan i nära anslutning till en verksamhet. Med gatupratare kan du exponera produkter, kampanjer eller öppettider på ett enkelt och prisvärt sätt. Tack vare sin flexibilitet är gatuprataren ett perfekt reklammedium.

  Läs mer
 • mar162020

  Så skapar du en tryckfil

  Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna vid skapandet av egen tryckfil. Ex hittar du svar på vilka färgrymd du ska använda, vilket format din fil ska sparas i och vart du skickar in din tryckfil.

  Läs mer
 • maj212021

  Så skapar du ditt eget tryck till din beachflagga

  Här kommer en guide till dig som vill skapa ditt eget original till din beachflagga med tryck. Vi kommer gå igenom hur du hittar mallen och hur du ska tänka när du designar din fil. Vi kommer att använda oss av Adobe Illustrator då vi tycker att det är det lättaste verktyget att använda för just detta. Men det går även bra att använda andra programvaror.

  Läs mer
Ladda mer