Expomera

I Expomera delar vi nyttig och bra information om produkter. Men även smarta tips och trix. För dig som vill finna inspiration hittar du detta bland våra kundcase.

 • feb182021

  Vad är vektorgrafik?

  När du ska trycka exempelvis en logotyp på en expoprodukt frågar vi ofta efter en vektoriserad PDF-fil för att uppnå bästa kvalité. Men vad innebär det egentligen och varför kan man inte skicka in en logotyp i JPEG- eller PNG-format?

  Läs mer
 • feb182021

  Skapa den bästa layouten för din banderoll

  Vad ska man egentlige tänka på när man designar en banderoll och finns det några regler att hålla sig inom? Många frågetecken kan uppstå vid skapandet av ett tryckoriginal och i detta inlägg ska vi gå igenom de vanligaste frågorna som brukar uppkomma.

  Läs mer
 • feb032021

  Utnyttja skyltställningens exponeringskraft med en tryckt banderoll

  Att skaffa en stor skyltlösning som syns ordentligt men som samtidigt inte kostar skjortan kan vara svårt att hitta. Speciellt om man inte har kunskapen om de olika alternativ som finns på marknaden. Är det en temporär skylt du söker är banderollen den perfekta lösningen till ditt skyltproblem. För att få extra stor exponeringsmöjlighet kan du montera banderollen på en större byggställning.

  Läs mer
 • jan222021

  Så håller du din fasadvepa levande länge

  En vepan blir ofta utsatt för olika sorters väder på en fasad vilket gör att materialval samt efterbehandling har stor betydelse. Väljer du rätt kan du hålla din vepa levande i flera år. Vilket material du ska välja är helt beroende på hur mycket vinden kommer åt samt hur mycket ljusgenomsläpp du vill ha.

  Läs mer
 • jan072021

  Få maximal exponering med banderoll på byggkran

  Banderoll på byggkran är en unik och effektiv produkt att använda vid marknadsföring. Dock krävs det en del förarbete innan du beställer din banderoll. I denna guide ger vi därför dig tips om hur du ska gå tillväga, materialval och annan bra information som du kan tänkas behöva.

  Läs mer
 • dec212020

  Allt du behöver veta för att skaffa den bästa banderollen till ditt byggstaket

  Är du ny köpare av expoprodukter och inte riktigt vet vad man ska tänka på vid beställning av banderoll på staket så är denna guide perfekt för dig. Här presenterar vi allt du behöver veta för att beställa den perfekta staketbanderollen.

  Läs mer
 • nov202020

  Fototapet med eget tryck

  Med en fototapet kan du förändra känslan i ett helt rum. En mönstrad fototapet till kontoret eller hotellet, en strukturtapet till vardagsrummet där hemma eller ett färgsprakande motiv till barnrummet – möjligheterna är oändliga! Med fototapet kan du dessutom välja storlek och motiv helt själv.

  Läs mer
 • okt022020

  Smart wall

  En Smart wall är slags portabel tygvägg som hjälper dig att göra synas på möten, hotell lobbyer, events och mässor. Smart walls används ofta som ett alternativ till rollups, backdrops eller vikväggar – de sticker ut mer och ger ett starkare intryck, men är ändå enkla att flytta och montera. En lätthanterlig och prisvärd budskapsbärare helt enkelt!

  Läs mer
 • sep162020

  Matta med tryck

  Använd golvet för att sälja, exponera ditt varumärke eller aktivera människor. Printade mattor eller mattor med eget tryck har många användningsområden – oavsett om du vill använda montergolvet som reklamyta på en mässa, trycka upp mattor med tryck som vägvisare på ett event eller låta besökare mötas av en snygg entrématta med företagets logotyp.

  Läs mer
 • sep022020

  Smart Frame

  Smart frame är en aluminiumram som gör det möjligt att skapa en snygg exponering där det är enkelt att byta budskap. Smart frame kallas ibland också primex, frameless, spännduk, inframe, jetframe, ram med duk, sommerram eller rampsystem. Den är både dekorativ och ljuddämpande och passar bra att använda i miljöer som butiker, kontor och i skolmiljö.

  Läs mer
 • aug252020

  Folie och dekal

  Med hjälp av folie och dekaler blir det möjligt att använda exempelvis bilar, lastbilar, bussar, tåg, glasytor på byggnader, väggar och golv i sin varumärkesprofilering. Folie och dekaler kan användas för att göra varumärken synliga, nå ut med budskap och göra starka intryck. Oavsett vilka ytor som ska användas är förstklassig applicering avgörande när du ska skapa hållbar grafik.

  Läs mer
 • aug212020

  Roll-up

  En rollup är en portabel och lätthanterlig display- och exponeringsprodukt. De hjälper såväl små som stora företag och organisationer inom många branscher att synas för nya kunder och intressenter. Vanliga användningsområden är på mässor, konferenser och i butiksmiljö.

  Läs mer
 • aug172020

  Reklamtält och eventtält

  Expotält – även kallade popup-tält, depåtält, expresstält, eventtält och reklamtält – är populära vid olika former av evenemang. De förenar praktisk användning med en varierande möjlighet att synas och drar uppmärksamheten till sig. Med kunskap om de olika val som är möjliga blir det lättare att välja rätt expotält.

  Läs mer
 • aug052020

  Parasoll

  Ett parasoll med tryck skyddar mot både sol och regn, samtidigt som det är ett effektivt och snyggt sätt att synliggöra ditt företags logotyp eller varumärke. I den här parasollguiden tipsar vi om hur du hittar det ultimata parasollet för just ditt företag – och vad du bör tänka på inför köpet.

  Läs mer
 • jul092020

  Gatupratare och trottoarpratare

  Gatupratare eller trottoarpratare är en slags reklamskylt som placeras direkt på marken eller gatan i nära anslutning till en verksamhet. Med gatupratare kan du exponera produkter, kampanjer eller öppettider på ett enkelt och prisvärt sätt. Tack vare sin flexibilitet är gatuprataren ett perfekt reklammedium.

  Läs mer
 • jun252020

  Reklamflagga

  Reklamflaggor med tryck är en populär exponeringsprodukt. De är prisvärda, finns i många storlekar och varianter och går ofta att beställa med egen design. De flesta reklamflaggor trycks på polyestertyg med företagets namn eller logotyp, men du kan också välja att skräddarsy din flagga och trycka den precis som du vill.

  Läs mer
 • jun232020

  Vepa och banderoll

  Vepor och banderoller är ett enkelt sätt att kommunicera stora och snygga budskap till låga priser. De flesta vepor och banderoller tillverkas i tyg, kan fås med eget tryck och fungerar såväl inomhus som utomhus. I den här guiden har vi sammanställt allt du behöver veta inför köpet.

  Läs mer
 • jun232020

  Material för vepor och banderoller

  Vepor och banderoller tillverkas i en mängd olika varianter och material. Vilket material du bör använda beror helt på var (och hur länge) vepan eller banderollen ska sitta uppe.

  Läs mer
 • jun222020
  Kederband - efterbehandling på vepor

  Efterbehandling vepor

  När du beställer en vepa eller banderoll online finns möjligheten att beställa tillbehör och efterbehandling. Dessa är till för att göra monteringen och upphängningen så bra som möjligt. I grunden handlar det om hur du vill att kanterna på vepan eller banderoller ska se ut och fungera.

  Läs mer
 • jun152020
  Trycktekniker för vepor

  Trycktekniker

  Expo-produkter kan trycks med en mängd olika tekniker. Vilken tryckteknik som du bör använda beror på var din produkt ska användas och vilket material du vill trycka på. Miljöaspekten, budget och egna preferenser är också faktorer som kan spela in vid valet av tryckteknik.

  Läs mer