Expomera | För dig som vill finna inspiration | Expofy
Över 300 olika expoprodukter
Leverans inom 7-10 arbetsdagar
Kundtjänst: 0771-75 35 00

Expomera

I Expomera delar vi nyttig och bra information om produkter. Men även smarta tips och trix. För dig som vill finna inspiration hittar du detta bland våra kundcase.

 • Vad är en Smart wall?

  En Smart wall är slags portabel tygvägg som hjälper dig att göra synas på möten, hotell lobbyer, events och mässor. Smart walls används ofta som ett alternativ till rollups, backdrops eller vikväggar – de sticker ut mer och ger ett starkare intryck, men är ändå enkla att flytta och montera. En lätthanterlig och prisvärd budskapsbärare helt enkelt!

  Läs mer
 • Så säkrar du din design med hjälp av utfall

  Alla har nog någon gång varit med om den vita kanten som uppstår vid tryck. Kanten som blir då du inte haft tillräckligt eller inget utfall alls. Det är just detta som är specialiteten med utfall.

  Läs mer
 • Vad är ett broschyrställ och broschyrhållare?

  Broschyrställ och broschyrhållare är hjälpmedel som gör det möjligt att enkelt framhäva ditt budskap till kunder och besökare. Det är en uppskattad exponeringsprodukt som vanligtvis används på mässor, i kontorsmiljö, i väntrum eller i receptionsdiskar.

  Läs mer
 • Ännu en cup på schemat

  Med två tidigare evenemang bakom oss, Gothia Cup och Gothia Innebandy Cup, kan vi nu presentera att vi även ska producera storformatsprodukter för årets upplaga av Partille Cup.

  Läs mer
 • Vad är en vepa och banderoll?

  Vepor och banderoller är ett enkelt sätt att kommunicera stora och snygga budskap till låga priser. De flesta vepor och banderoller tillverkas i tyg, kan fås med eget tryck och fungerar såväl inomhus som utomhus. I den här guiden har vi sammanställt allt du behöver veta inför köpet.

  Läs mer
 • Säg hej till Anette – vårt nya tillskott på säljsidan

  Efter en tuff tid med restriktioner, evenemang som inte blir och inställda mässor börjar vi se ljuset i tunneln. Även om vi ännu inte är säkra från covid-19 så börjar verksamheten långsamt komma tillbaka till det normala.

  Läs mer
 • Vad är en matta med tryck?

  Använd golvet för att sälja, exponera ditt varumärke eller aktivera människor. Printade mattor eller mattor med eget tryck har många användningsområden – oavsett om du vill använda montergolvet som reklamyta på en mässa, trycka upp mattor med tryck som vägvisare på ett event eller låta besökare mötas av en snygg entrématta med företagets logotyp.

  Läs mer
 • Liten grafisk ordlista

  Har du också svårt för att hålla reda på alla ord och förkortningar för att kunna förstå vad det är vi egentligen pratar om? Vi har samlat de vanligaste uttrycken och förkortningarna här för att kunna hjälpa dig lite på traven.

  Läs mer
 • Kederband - efterbehandling på vepor

  Efterbehandling vepor

  När du beställer en vepa eller banderoll online finns möjligheten att beställa tillbehör och efterbehandling. Dessa är till för att göra monteringen och upphängningen så bra som möjligt. I grunden handlar det om hur du vill att kanterna på vepan eller banderoller ska se ut och fungera.

  Läs mer
 • Expofy tecknar ramavtal med Göteborgs Stad!

  Under våren har vi arbetat hårt och satsat extra för att ta vi ska ta en större plats på marknaden.

  Läs mer
 • Utnyttja skyltställningens exponeringskraft med en tryckt banderoll

  Att skaffa en stor skyltlösning som syns ordentligt men som samtidigt inte kostar skjortan kan vara svårt att hitta. Speciellt om man inte har kunskapen om de olika alternativ som finns på marknaden. Är det en temporär skylt du söker är banderollen den perfekta lösningen till ditt skyltproblem. För att få extra stor exponeringsmöjlighet kan du montera banderollen på en större byggställning.

  Läs mer
 • Allt du behöver veta för att skaffa den bästa banderollen till ditt byggstaket

  Är du ny köpare av expoprodukter och inte riktigt vet vad man ska tänka på vid beställning av banderoll på staket så är denna guide perfekt för dig. Här presenterar vi allt du behöver veta för att beställa den perfekta staketbanderollen.

  Läs mer
 • Flexibla och miljövänliga displayer till Hasselfors garden!

  Hasselfors Garden stod inför en stor utmaning, inom loppet av 6 veckor så skulle 600 displayer för deras utomhusjord och gödseltorg produceras och distribueras.

  Läs mer
 • När allting bara klaffar blir det riktigt bra!

  Att skapa en riktigt lyckad monter innebär en hel del jobb. Det finns mycket som kan strula på vägen, men ibland flyter det bara på och slutresultatet blir någonting långt över förväntan.

  Läs mer
 • Skapa den bästa layouten för din banderoll

  Vad ska man egentlige tänka på när man designar en banderoll och finns det några regler att hålla sig inom? Många frågetecken kan uppstå vid skapandet av ett tryckoriginal och i detta inlägg ska vi gå igenom de vanligaste frågorna som brukar uppkomma.

  Läs mer
 • Vad är en fototapet med eget tryck?

  Med en fototapet kan du förändra känslan i ett helt rum. En mönstrad fototapet till kontoret eller hotellet, en strukturtapet till vardagsrummet där hemma eller ett färgsprakande motiv till barnrummet – möjligheterna är oändliga! Med fototapet kan du dessutom välja storlek och motiv helt själv.

  Läs mer
 • Mässväg skapad med en vepa

  Så väljer du rätt mässvägg till din mässmonter

  Mässväggar kommer i många former och variationer vilket kan göra valet svårare för dig som kund. Vad skiljer egentligen väggarna åt och vad ska man tänka på när man väljer mässvägg. I denna guide kommer vi gå igenom olika mässväggarna men även vad du bör tänka på när du väljer mässvägg till din mässmonter.

  Läs mer
 • Så håller du din fasadvepa levande länge

  En vepan blir ofta utsatt för olika sorters väder på en fasad vilket gör att materialval samt efterbehandling har stor betydelse. Väljer du rätt kan du hålla din vepa levande i flera år. Vilket material du ska välja är helt beroende på hur mycket vinden kommer åt samt hur mycket ljusgenomsläpp du vill ha.

  Läs mer
 • Vi har flyttat!

  Expofy har nu flyttat kontoret i Kungsbacka och finns ca 500m längre bort än tididigare. Efter att ha varit stationerade på Magasinsgatan 35 under ett antal år blev det till slut dags att flytta till nya lokaler.

  Läs mer
 • Trycktekniker för vepor

  Trycktekniker

  Expo-produkter kan trycks med en mängd olika tekniker. Vilken tryckteknik som du bör använda beror på var din produkt ska användas och vilket material du vill trycka på. Miljöaspekten, budget och egna preferenser är också faktorer som kan spela in vid valet av tryckteknik.

  Läs mer
 • Planera mässan ordentligt

  Planera mässan – Ladda ner vår checklista

  Inför en mässa så är det mycket man skall tänka på. Dels skall en hel monter planeras och ställas upp, men även andra förberedelser är essentiella.

  Läs mer
 • Vad är en rollup?

  En rollup är en portabel och lätthanterlig display- och exponeringsprodukt. De hjälper såväl små som stora företag och organisationer inom många branscher att synas för nya kunder och intressenter. Vanliga användningsområden är på mässor, konferenser och i butiksmiljö.

  Läs mer
 • Säg hej till Christopher – vårt nya tillskott på säljsidan

  Under det sista halvåret har vi på Expofy märkt att vi mer och mer går mot det nya ”normala”. 9 februari släpper alla restriktioner och vi får hoppas att det håller i sig den här gången. Vi kan inte vara mer glada för detta och ser fram emot alla evenemang, mässor, konserter och konferenser som återigen kommer att kunna genomföras. För att fortsätta i samma takt som vi gjort under hösten men samtidigt öka vår försäljning är det dags för ett nytt tillskott på säljsidan.

  Läs mer
 • Nytt tillskott på säljsidan

  Vår säljavdelning utvecklas och vi blir nu en till i företaget. Vi är otroligt glada att kunna presentera vår nya kompetens inom sälj: Tomas Silfverberg.

  Läs mer
 • Så skapar du en tryckfil

  Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna vid skapandet av egen tryckfil. Ex hittar du svar på vilka färgrymd du ska använda, vilket format din fil ska sparas i och vart du skickar in din tryckfil.

  Läs mer
 • Få maximal exponering med banderoll på byggkran

  Banderoll på byggkran är en unik och effektiv produkt att använda vid marknadsföring. Dock krävs det en del förarbete innan du beställer din banderoll. I denna guide ger vi därför dig tips om hur du ska gå tillväga, materialval och annan bra information som du kan tänkas behöva.

  Läs mer
 • Så monterar du ihop in beachflagga på bara några minuter

  Att sätta ihop en beachflagga är inte något som är särskilt svårt. Beachflaggan är nog en av de enklaste expo-produkterna att montera ihop. Det är inte heller speciellt många delar som måste sättas samman.

  Läs mer
 • Välj rätt beachflagga för ditt budskap

  Hos Expofy finns det idag sju stycken olika beachflagge-modeller att välja mellan. De flesta modeller skiljer inte sig speciellt mycket men det kan vara bra att välja rätt modell för rätt typ av budskap. För ju mindre tryckyta du har tillgång till ju mindre bör du lägga på din flagga.

  Läs mer
 • Expofy officiell leverantör till Gothia Cup!

  Att få arbeta med Gothia cup har varit ett projekt som vi länge velat arbeta med och i våras fick vi äran att ta över uppdraget.

  Läs mer
 • Vi kämpar vidare!

  Till våra befintliga kunder men även nya vill vi meddela att vi jobbar på som vanligt. Med denna nyhet vill vi berätta hur vi hanterar situationen och vad det innebär för er som kund att handla hos oss.

  Läs mer
 • Rullande start på året

  I höstas, efter ett fantastiskt samarbete i somras, blev det klart att vi även skulle samarbeta med Gothia Innebandy Cup.

  Läs mer
 • Vad är en gatupratare och trottoarpratare?

  Gatupratare eller trottoarpratare är en slags reklamskylt som placeras direkt på marken eller gatan i nära anslutning till en verksamhet. Med gatupratare kan du exponera produkter, kampanjer eller öppettider på ett enkelt och prisvärt sätt. Tack vare sin flexibilitet är gatuprataren ett perfekt reklammedium.

  Läs mer
 • Vad är vektorgrafik?

  När du ska trycka exempelvis en logotyp på en expoprodukt frågar vi ofta efter en vektoriserad PDF-fil för att uppnå bästa kvalité. Men vad innebär det egentligen och varför kan man inte skicka in en logotyp i JPEG- eller PNG-format?

  Läs mer
 • Vi växer och blir fler

  Nu var det dags att växa lite igen och detta med ett tillskott på den digitala sidan. Vi ville hitta en person som helt enkelt kunde hjälpa oss att sköta vår hemsida men även sociala medier.

  Läs mer
 • Så skapar du ditt eget tryck till din beachflagga

  Här kommer en guide till dig som vill skapa ditt eget original till din beachflagga med tryck. Vi kommer gå igenom hur du hittar mallen och hur du ska tänka när du designar din fil. Vi kommer att använda oss av Adobe Illustrator då vi tycker att det är det lättaste verktyget att använda för just detta. Men det går även bra att använda andra programvaror.

  Läs mer
 • Bildsatta ljuslådor skapar lekfull butiksmiljö hos Matpiraten

  När matvarukedjan Matpiraten skulle öppna ny butik i Hallstahammar fick vi på Expofy uppdraget att visualisera deras produkter inuti butiken.

  Läs mer
 • Vad är ett parasoll med eget tryck?

  Ett parasoll med tryck skyddar mot både sol och regn, samtidigt som det är ett effektivt och snyggt sätt att synliggöra ditt företags logotyp eller varumärke. I den här parasollguiden tipsar vi om hur du hittar det ultimata parasollet för just ditt företag – och vad du bör tänka på inför köpet.

  Läs mer
 • En högtflygande kick-off!

  När hösten närmar sig och alla börjat landa efter sommarens härligheter var det dags för oss på Expofy att göra en härlig höst Kick-off.

  Läs mer
 • Vad är en reklamflagga?

  Reklamflaggor med tryck är en populär exponeringsprodukt. De är prisvärda, finns i många storlekar och varianter och går ofta att beställa med egen design. De flesta reklamflaggor trycks på polyestertyg med företagets namn eller logotyp, men du kan också välja att skräddarsy din flagga och trycka den precis som du vill.

  Läs mer
 • Vad är en Smart Frame?

  Smart frame är en aluminiumram som gör det möjligt att skapa en snygg exponering där det är enkelt att byta budskap. Smart frame kallas ibland också primex, frameless, spännduk, inframe, jetframe, ram med duk, sommerram eller rampsystem. Den är både dekorativ och ljuddämpande och passar bra att använda i miljöer som butiker, kontor och i skolmiljö.

  Läs mer
 • Vad är en beachflagga?

  Beachflaggor med tryck används ofta som reklampelare för olika typer av företag och verksamheter. De är populära som exponering på allt från mässor och event till butiker och kampanjer.

  Läs mer
 • 4 olika markfästen att placera din beachflagga på

  Att välja modell på beachflagga är för de flesta inga problem. Men när det kommer till markfästen är det ibland svårt att veta vilket man faktiskt behöver – och vad är skillnaden på dem? Här får du en snabb genomgång av alla våra markfästen för att hitta det som passar just din beachflagga.

  Läs mer
 • Utsmyckning av Göteborgs Stad inför UEFA Women’s Champions League

  UEFA Women's Champions League Final arrangeras av Göteborgs Stad via dess bolag Göteborg & Co och Got Event, i nära samverkan med Svenska Fotbollsförbundet och Göteborgs Fotbollsförbund. Vi på Expofy har fått förtroendet att utsmycka Göteborg Stad inför evenemanget.

  Läs mer
 • 5 produkter du måste ha i din mässmonter

  För många är det självklart vad man ska ha i en mässmonter men för dig som inte tidigare ställt ut finns det en djungel av expoprodukter att välja mellan. Då finns Expofy här att hjälpa dig på traven och tipsa om de fem vanligaste produkterna du bör ha med i din mässmonter. Självklart är det inget krav och inget som kommer påverka ditt resultat. Men väljer du rätt produkter kan du få en extra knuff i rätt riktning.

  Läs mer
 • Så här designar du en rollup

  Så här designar du en roll-up för störst genomslag

  Ibland vill man säga mycket med en roll-up. Men det gäller att det inte blir för plottrigt. Vi ger fem tips som hjälper dig att presentera budskapet på bästa sätt.

  Läs mer
 • Förbered dig för höstens kommande mässor

  Till hösten kommer många mässorna att börja öppna upp igen och därför är det dags att börja förbereda sig. När det väl närmar sig går det fort och då kan det lätt hända att man missar något viktigt. Så här kommer några tips att tänka på inför höstens kommande mässor och en lista du kan följa. På så sätt riskerar du inte att gå minste om något.

  Läs mer
 • Detta bör du tänka på innan du väljer färg till din beachflagga

  Att välja färg i ett redigeringsverktyg kan ge känslan av att det finns miljontals olika färger att välja mellan. Men vid tryck av beachflaggor måste man anpassa färgerna så att de passar för rätt typ av tryck. Därför kan det ibland uppstå missförstånd och det kan upplevas att man inte fått den flagga man önskar.

  Läs mer
 • Stolt leverantör till världens största fotbollsturnering – Gothia cup

  I Mars 2019 fick vi det glädjande beskedet att vi valts ut som officiell leverantör till Gothia Cup 2019 utifrån den upphandling som vi svarade på under december 2018. Stolta och med höga ambitioner påbörjade vi arbetet med att planera det största enskilda projektet som vi hittills tagit oss ann!

  Läs mer
 • Vad är ett reklamtält och eventtält?

  Expotält – även kallade popup-tält, depåtält, expresstält, eventtält och reklamtält – är populära vid olika former av evenemang. De förenar praktisk användning med en varierande möjlighet att synas och drar uppmärksamheten till sig. Med kunskap om de olika val som är möjliga blir det lättare att välja rätt expotält.

  Läs mer
 • Material för vepor och banderoller

  Vepor och banderoller tillverkas i en mängd olika varianter och material. Vilket material du bör använda beror helt på var (och hur länge) vepan eller banderollen ska sitta uppe.

  Läs mer
 • mässa suddig bild

  7 tips som hjälper dig skapa mässans bästa monter

  Här ger vi dig 7 ovärderliga tips på hur du bygger upp en monter som uppfyller mål, genererar affärer och får dina konkurrenter att framstå som simpla nybörjare.

  Läs mer
 • Vad är en folie och dekal?

  Med hjälp av folie och dekaler blir det möjligt att använda exempelvis bilar, lastbilar, bussar, tåg, glasytor på byggnader, väggar och golv i sin varumärkesprofilering. Folie och dekaler kan användas för att göra varumärken synliga, nå ut med budskap och göra starka intryck. Oavsett vilka ytor som ska användas är förstklassig applicering avgörande när du ska skapa hållbar grafik.

  Läs mer