Expomera > Vad är > Vad är ett broschyrställ och broschyrhållare?

Vad är ett broschyrställ och broschyrhållare?

Broschyrställ och broschyrhållare är hjälpmedel som gör det möjligt att enkelt framhäva ditt budskap till kunder och besökare. Det är en uppskattad exponeringsprodukt som vanligtvis används på mässor, i kontorsmiljö, i väntrum eller i receptionsdiskar. 

Broschyrställ är fördelaktiga att välja då de snyggt ser till att exponera dina broschyrer och informationsblad. Det gör det även möjligt för kunden att enklare kunna ta in budskapet och se att verksamheten erbjuder information i broschyrformat. Broschyrställ tar mycket liten plats och de flesta ställ är portabla vilket gör att de är enkla att transportera.

Broschyrställ och broschyrhållare kommer i flera olika modeller, prisklasser och är även anpassade för olika typer av broschyrstorlekar. Alla ställ ökar exponeringen för ditt företag då de syns tydligt och enklare tillhandahåller besökare och kunder viktig information.

Vad är ett broschyrställ?

Broschyrställ är ett anpassat ställ för broschyrer som ofta är gjord i aluminium eller akryl. De kommer i flera olika varianter och är vanligtvis anpassade för broschyrer i A4 eller A3 format.

Men det finns även enklare broschyrhållare som är gjorda för mindre broschyrer, flyers och restaurangmenyer. En annan produkt som även den klassas under broschyrställ är visitkorthållare. Dessa är betydligt enklare i sin utformning jämfört med de stora broschyrställen.

När ska jag välja ett broschyrställ?

Broschyrställ används av många företag för att se till så att deras marknadsföring lättare exponeras ut till kund. På mässor och evenemang där många kan ha ont om tid har företag inte alltid möjlighet att berätta muntlig om vad just de säljer, erbjuder eller står för. Därför blir broschyrstället en förlängd arm där företag snyggt kan rada upp viktiga broschyrer och informationsblad.

För bästa chans att kund läser ditt budskap bör ett broschyrställ placeras vid kassadisk, reception, lättillgängligt i ett väntrum eller vid in- och utgångar. På så sätt ökar du chansen att informationen tas in och du riskerar inte att budskapet missas. Broschyrstället är en populär expoprodukt som har ett brett användningsområde vilket gör att det används av de flesta organisationer i alla olika typer av branscher

Broschyrställ och broschyrhållare används till exempel för:

  • Hotell, För att exponera hotellets varumärke eller information om vad som erbjuds i hotellets lokaler. Låt även lokala verksamheter marknadsföra sin verksamhet som blir en extra bonus för hotellgäster som då kan uppleva mer utav sin vistelse.
  • Reception, För att visa upp företagets uppgifter snyggt till exempel med visitkorthållare i akryl. På så sätt kan kund enkelt spara information om verksamheten och lättare komma i kontakt vid ett nästa besök.
  • Restaurang, För att enkelt visa upp drinkmenyer eller dagens erbjudande direkt på bordet eller vid restaurangens bar- och kassadisk.
  • Butik, För att synliggöra olika rabatterbjudanden och prislistor. I butik passar broschyrhållare i akryl in mycket snyggt vid kassadisken. Ta nytta av merförsäljning direkt vid kassan.
  • Väntrum, För att öka chansen att information & reklam blir läst och eventuellt tas hem för att berätta om budskapet för fler.

Vad finns det för typer av broschyrställ?

Broschyrställ och broschyrhållare kommer i många varianter och storlekar. De är passar bra för verksamheter i de flesta branscher och tar inte någon större plats. Beroende på vad stället är tänkt att användas för så finns det broschyrställ som passar. Några av de vanligaste broschyrställen är:


Bordsställ – broschyrställ för bord

Bordsställ eller broschyrhållare som det också kallas är en mindre version av det vanliga broschyrstället. Broschyrställ för bord och broschyrhållare är ofta gjorda i klar akryl och är så pass små att de kan placeras på ett bord. Det gör att de passar bra på en hotelldisk eller i en reception.

Tack vare att bordsstället är gjord i en klar transparent akryl framhävs broschyrerna och ger en tilltalande känsla till kunden. Bordsställ finns både för att exponera flera broschyrer eller för att framhäva ett enskilt budskap. Med enkla budskap kan du på detta vis marknadsföra erbjudanden eller tydliggöra en prislista.


Väggställ – broschyrställ för vägg

Broschyrhållare för vägg är en smart expoprodukt som visar upp broschyrer snyggt och som sparar plats. Det kan ofta kan bli trångt på ett mässbord, hotellreception eller vid en kassadisk vilket gör det till en bra idé att istället ta vara på tomma väggytor.

Väggställen är gjorda i klar akryl eller så kallad plexi som har fått anpassade skruvhål så att de kan skruvas upp på vägg. Väggställen finns anpassade för flera olika storlekar och kommer oftast i två varianter – enskilt- eller multifack.


Golvställ – broschyrställ för golv

Golvställ är den största gruppen av broschyrställ och det är här du hittar de flesta varianterna. Broschyrställ för golv är ett populärt val av och passar perfekt när stora mängder av trycksaker och broschyrer ska visas upp och lämnas ut. En av de absolut vanligaste golvställen på marknaden är golvsnurror. Golvsnurrorna har en enkel konstruktion och är anpassade från allt till enklare vykort till större böcker.

De är gjorda så att du enkelt kan snurra runt facken på snurran och se allt i stället utan att behöva flytta på dig. Dessa ställ används vanligtvis i mindre butiker, i bibliotek eller på turistbyråer för att visa upp olika typer av informationsbroschyrer. Andra typer av golvställ kommer istället med en stadig fot som inte kan snurras runt.

De har istället fått en välformad design så att broschyrerna syns tydligt utan att behöva snurras. Golvställen kan då väljas både som enkel- och dubbelsidiga. De är även mycket lätta och transportera och gör det enkelt att ta med sig på resande fot.


Expoställ – broschyrställ för mässa

Expoställ syns ofta på mässor och används flitigt i företags montrar. Eftersom det inte går att nå fram till alla kunder samtidigt kan det vara bra att placera ut viktiga broschyrer i broschyrställ på strategiska platser runt om en mässmonter. Expoställ är portabla och mycket enkla att transportera. Många modeller har även fördelen att det inte kräver att broschyrerna tas ut ur stället när det ska transporteras. Utan istället kan broschyrerna ligga kvar i broschyrstället utan att ta skada.

Detta besparar tid och är mycket effektivt för företag när de ska sätta upp sin monter. Expoställen kommer i flera olika varianter och är anpassade för olika typer av mässmontrar. Om montern är placerad så att kunderna kommer från flera håll kan det vara bra att välja en dubbelsidig. Är det en mindre mässmonter kan det istället vara bra att välja ett expoställ som både är en mässdisk och broschyrställ i ett. På så sätt sparar det ännu mer plats och den fria ytan kan används för andra typer av expoprodukter.


Tidningsställ

Tidningsställ är ett broschyrställ som är anpassat för tidningar och tidskrifter. Dess utformning att gjord så att du lätt kan placera tidskrifter som kunder och besökare enkelt kan ta ur stället. Passar perfekt in i en mässmonter där företag kan marknadsföra sitt eget magazine eller i butiksmiljö för att lyfta fram olika dagstidningar.

Tidningsställen är oftast gjorda i aluminium och har fått en stadig fot. På så sätt finns det ingen risk att broschyrstället välter trots tyngden av många tidningar.


Akrylställ

Akrylställ är det enklaste broschyrstället bland alla varianter och är gjord i en klar akryl eller plexi som det också kallas. Broschyrställ i akryl kommer ofta i mindre storlek och är anpassade för att placeras på bord eller vägg.

De passar bra för att marknadsföra produkter, visa upp nya erbjudanden eller tydliggöra prislistor. Akrylställ kommer även anpassade för visitkort som kan placeras exempelvis på skrivbord. Med ett akrylställ får kunden en bättre överblick över vad du erbjuder för information och broschyrer.


Menyhållare

Menyhållare är en praktisk broschyrhållare som kan placeras på bord och kassadisk. Den är gjord i en klar akryl och har fått formen likt ett upp och ner vänt T. Informationen placeras i från botten och gör det möjligt att visa budskapet från två håll.

På så sätt kan företag erbjuda både drinklista och meny på en och samma broschyrhållare. Menyhållaren kan stå framme på bord och plockas enkelt bort när de inte längre behövs.


Visitkorthållare

Visitkorthållare är ett perfekt sätt att placera visitkort nåbart och synligt på ett skrivbord eller mässdisk. På så sätt kan kunden enkelt ta med verksamhetens kontaktinformation när de passerar förbi.

Visitkorthållaren är gjorda i plexi och gör det möjligt att placera en större mängd visitkort i hållaren. Den har en väldigt låg vikt och är lätta att transportera till mässor och konferenser.


Kan jag använda broschyrställ utomhus?

De flesta broschyrställ kommer med en platt och stadig fot som gör att de kan placeras utomhus. Detta är inte broschyrstället huvudsakliga användningsområde och därför bör broschyrställ hålls under uppsikt vid utomhusanvändning. Vid bra väder kan ett broschyrställ användas utomhus utan problem och går exempelvis bra att placera inne i ett reklamtält. Eftersom broschyrerna inte väger speciellt mycket finns det alltid en risk att de blåser ur broschyrstället. Placera därför stället på en plats där det inte blåser för mycket.

Vanliga storlekar på broschyrer

Broschyrer till broschyrställ kan tryckas i många olika storlekar. De vanligaste storlekarna för broschyrställ är A4 och A3 format men det finns även broschyrhållare som är anpassad för mindre format som exempelvis A5 och A6. Vid framtagning av broschyrer till broschyrställ måste du inte anpassa efter ett specifikt A-format så länge de passar på bredden och höjden av broschyrställets fack. Här ser du en tabell över vanliga format att använda till ett broschyrställ

FORMATSTORLEK
A6105 mm × 148 mm
A5148 mm × 210 mm
A4210 mm × 297 mm
A3297 mm × 420 mm
A65 (pizza flyer)105 mm x 210 mm

Vad ska jag tänka på när jag gör min broschyr?

En broschyr hjälper företaget att sprida information om verksamheten och därför är det viktigt att ha med så relevant information som möjligt. De flesta broschyrer har inte en så stor tryckyta och då bör man noga se över vad företaget vill förmedla. Blir layouten för stökig med mycket fakta och bilder finns risken att kunden går miste om huvudbudskapet och då blir broschyrens syfte helt meningslöst. Se till att framhäva det viktigaste för kund tidigt och glöm inte att ta med företagets kontaktuppgifter. Om broschyren tas med hem efter en mässa eller konferens är det viktigt att kund lätt kan återkoppla till företaget i efterhand.

Äger man redan ett broschyrställ sedan innan bör man alltid se över vad för storlek som just det broschyrställets fack har. Att trycka upp nya broschyrer eller foldrar som inte passar är aldrig roligt och kan bli en dyr historia. Så var noga med att välja rätt storlek.

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp?

Klicka på stjärnan för att betygsätta denna artikel

Genomsnitt: 0 | Röster: 0