Expomera > Kundcase > Stolt leverantör till världens största fotbollsturnering – Gothia cup

Stolt leverantör till världens största fotbollsturnering – Gothia cup

I Mars 2019 fick vi det glädjande beskedet att vi valts ut som officiell leverantör till Gothia Cup 2019 utifrån den upphandling som vi svarade på under december 2018. Stolta och med höga ambitioner påbörjade vi arbetet med att planera det största enskilda projektet som vi hittills tagit oss ann!

Gothia Cup är idag världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer världen om. Under en fartfylld vecka i juli spelas det ca 4500 matcher på 110 planer i och runt om Göteborg. Gothia cup är inte bara en fotbollscup utan även en mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet.

I samarbete med Gothia Cup organisationen kunde vi snabbt få en överblick över de material som skulle produceras. Det gjorde att vi kunde påbörja planeringen tidigt och därefter börja boka upp material samt produktion hos våra leverantörer. Vi kunde också säkerställa och boka upp de mest fördelaktiga distributionslösningarna.

Utmaningen i ett sådant här stort arrangemang är att lyckas få fram så stora volymer. Flera 1000 tals kvadratmeter tryckt material skulle produceras och därefter levereras i rätt tid.

”Vi är så imponerade av organisationen och teamet kring Gothia Cup, vårt samarbete fungerade fantastiskt bra och tack vara deras tydlighet och transparens kunde vi genomföra vår del av Gothia Cup på ett väldigt lyckat sätt”

Jonas Andrén
Ansvarig projektledare Expofy.

En professionell produktion

Vår målsättning och ambition var att genomföra produktionen och distributionen av allt Gothia Cup material så kostnadseffektivt och professionellt som bara möjligt.

Tack vara vårt upparbetade nätverk av leverantörer som vi kvalitetssäkrat genom många års samarbete så lyckades vi genomföra projektet utifrån den målsättning vi satt upp vid projektets start.

Tack vare att vi fick förtroendet att bli officiell leverantör till Gothia Cup så fick vi ytterligare ett uppdrag under Gothia Cupveckan. Uppdraget var att branda hela området kring Valhalla IP där Gothia Puma Trophy spelades. Här skulle Pumas varumärke få maximal synlighet.

Gothia Puma Trophy

Hela området blev ”Pumafierat” med hjälp av banderoller som täckte sargerna runtom planerna. Stora polystervepor med Puma loggan täckte ytan vid och bakom målen och vi byggde en entréportal som välkomnade besökarna.

Även spelargången täcktes in med Puma loggan. Runt om hela Valhalla IP sattes beachflaggor och flaggstångsflaggor upp för ännu bättre exponering. Det sista vi gjorde var att inreda ett tält som de sedan använde som studio. Nu gick inte att missa vem som stod som arrangör för Gothia Puma Trophy!

”Vi har haft ett mycket bra samarbete och vi är väldigt nöjda med Expofy’s leverans under såväl planering som genomförandet av Gothia Cup. Expofy har visat prov på en väldig professionalism och vi har känt oss väldigt trygga med all deras erfarenhet. Alla leveranser har levererats i tid och kvalitén på det som har levererats har uppfyllt våra förväntningar eller överträffat dem!

Niclas Freiholtz
Competition General

Gothia Puma Trophy är en talangturnering där 24 svenska och utländska P17-akademier blir speciellt inbjudna att vara med.