Backdrop till evenemang, konsert eller konferens. | Expofy
Över 300 olika expoprodukter
Leverans inom 7-10 arbetsdagar
Kundtjänst: 0771-75 35 00
Backdrop
Produktvideo

Backdrop

Från 179.00 kr / m²

(224 krinkl. moms)

Frakt tillkommer i kassan och är baserad på den dyraste fraktklassen av valda produkter. Endast en frakt per order.

 • Fraktklass: 1 - 199 kr
 • Fraktklass: 2 - 245 kr
 • Fraktklass: 3 - 349 kr
 • Fraktklass: 4 - 449 kr
 • Fraktklass: 5 - 595 kr
 • Fraktklass: 6 - 1190 kr
000

Skapa den perfekta Backdropen till ert evenemang, konsert eller konferens.

Att ställa i ordning en snygg scen kan vara en utmaning. Men med en elegant backdrop kan du hålla tillbaka med onödiga prylar och istället lägga fokuset på bakgrunden. Vi tillverkar din vepa efter era mått och därefter kan du montera vepan i till exempel ett Truss-system. Vi har tagit fram flera olika efterbehandlingar så att ni kan välja det som passar ert behov bäst.

Material

När du ska välja material till din Backdrop har vi valt ut ett flertal tyger som passar bra för ändamålet.

 • 215 g Stickad Polyester
  Stickad polyester som ger en mjuk och ”skrynkelfri” känsla. Materialet kan skarvas och därmed finns inga begränsningar i storlek. Trycks i 4-färg med transfersublimering.
 • 250 g Blackback Polyester
  Texilväv med hög kvalité och helt utan ljusgenomsläpp tack vare sin svarta ljusblockerande baksida. Passar bra för Backdrops placerade i ljusa miljöer som exempelvis på en scen med mycket belysning. Då risken för ljusgenomsläpp minskar och motivet syns klart och tydligt utåt. Tyget trycks med en sublimeringsteknik vilket gör att färgen trycks in i materialet och stannar där. Används för dukar som är upp till 300 cm i ett stycke. Trycks i 4-färg med transfersublimering.
 • 450 g Frontlit
  Solid PVC är av högsta kvalité och ger fin färgåtergivning. Det är ett slitstarkt material som klarar de hårdaste väderförhållandena. Frontlit är ett bra val till Backdrops då den är både lätt att jobba med och mycket följsam.

Efterbehandling

Efterbehandling är hur du vill att kanterna ska vara runt om din vepa. Du kan välja att lägga till samma efterbehandling på alla sidor eller skräddarsy det efter dina behov. På en backdrop kan du välja till följande efterbehandlingar:

 • Endast renskuren
  Renskuren kant utan någon speciell efterbehandling. Denna efterbehandling fungerar bra om du vill till exempel häfta upp vepan på en vägg.
 • Endast kantförstärkning
  På en Backdrop använder vi en kraftig kantförstärkning bestående av ett nylonband som sys fast runt kanterna. Detta görs för att de inte ska trasas upp och ger därmed en längre hållbarhet.
 • Kederband
  Silikonkärna omsluten av slitstark nylonväv som ger en stabil och snygg lösning för att hänga upp din vepa. Kederbandet sys fast på baksidan av din vepa och därefter trär du in vepan i en Kederlist av aluminium. Om du inte redan har en Kederlist lägger du till detta under monteringsmaterial.
 • Kantförstärkning + öljetter
  Kantförstärkning som sys fast runt kanterna. Därefter slås det fast öljetter så att du kan hänga upp din vepa. Du kan välja öljetter varje 50 cm eller varje meter.
 • Kanal (5 cm utplattat mått)
  Sydda kanaler på vepans sidor som i utplattat läge är 5 cm breda. I kanalen kan du sedan montera ett rör/stång på ca 2 cm i diameter. Kanaler tillsammans med rör/stång underlättar vid upphängning och ger ett rakt och snyggt resultat.

Designa din vepa

När du designar din vepa behöver du inte hålla tillbaka på layouten. Du kan trycka på hela ytan och det finns inga begränsningar på hur många färger du får använda. När du skapar din tryckfil ska layouten vara efter vepas mått och glöm inte att spara med 5 mm utfall. Är du osäker på hur du skapar en tryckfil eller hur man lägger till utfall kan du läsa det i våra guider om tryckfiler och utfall. Behöver du hjälp med design eller har frågor om våra backdrops kan ni kontakta oss på 0771 – 75 35 00 eller maila oss på info@expofy.se

Hjälp med montage

Behöver du hjälp med att montera din nya Backdrop? Vi samarbetar med ett flertal duktiga montörer och uthyrare som finns tillgängliga över större delen av Sverige.
Kontakta oss så hjälper vi er! 0771 – 75 35 00 eller maila oss på info@expofy.se

Volymrabatter
Antal:
Volymrabatt:
Detaljer
Designmallar
Hämta designmall

Inga filer