Expomera > Tips & Trix > Allt du behöver veta för att skaffa den bästa banderollen till ditt byggstaket

Allt du behöver veta för att skaffa den bästa banderollen till ditt byggstaket

Banderoller på byggstaket är ett populärt köp bland bygg- och fastighetsföretag men även för olika typer av evenemang. Med en staketbanderoll kan du snyggt avskärma ett område med en enkel företagslogotyp eller informera ut viktiga budskap. Är du ny köpare av expoprodukter och inte riktigt vet vad man ska tänka på vid beställning av banderoll på staket så är denna guide perfekt för dig. Här presenterar vi allt du behöver veta för att beställa den perfekta staketbanderollen.

Se gärna vårt kompletta sortiment av banderoller för företag i bland annat byggbranschen.

Hur räknar jag ut hur stor banderoll jag behöver?

För att veta hur stor banderoll just du behöver rekommenderar vi att du mäter utifrån den kraftigaste profilen på staketet. För att få så perfekt passform som möjligt bör du se till att mäta från profilens insida så att du får fram staketets innermått. Det är viktigt att du mäter både på staketets höjd och bredd.

Tyvärr finns det inget standardmått till byggstaket då det finns allt för många olika varianter. Men hos oss på Expofy har du möjligheten att beställa staketbanderoller helt i eget mått. Så att hitta en banderoll som passar ditt staket blir inga problem. Se bara till att mäta ditt staket noggrant så löser vi resten!

Hur ser jag till att hålla mina staketbanderoller i bäst skick?

Det viktigaste steget till att hålla din banderoll levande så länge som möjligt är att du väljer rätt typ av material samt efterbehandling. Vid placering av banderoll på ett trådstaket rekommenderar vi att du väljer ett material såsom Mesh eller Polymesh. Dessa material släpper lätt igenom luft och minskar risken för att banderollen blåser sönder. Vid val av tätare material finns det risk till att staketet välter då luften inte kan passera igenom.

Mesh-material passar bäst för stadiga staket som är ordentligt förankrade medan Polymesh bör du istället välja till lite enklare staket som temporärt står uppe och är stabiliserade med exempelvis gummipuckar.

Nät mesh - material till vepor

Nät mesh

Polymesh - material till vepor

Polymesh

När du därefter monterar fast din banderoll i staketet är det viktigt att du valt en bra efterbehandling. Vi rekommenderar att du väljer en kantförstärkning och öljetter med 50 cm mellan öljetterna. Detta gör att din banderoll står emot de flesta väderförhållanden. För att sedan fästa banderollen i staketet kan du använda dig av vanliga buntband. Se dock till att välja en kraftigare modell som klarar av utomhusförhållanden.

Placera vepan på rätt sida av staketet

Jo det spelar faktiskt roll på vilken sida av staketet som du placerar din banderoll. Självklart kan du placera banderollen på den sida du önskar men de finns några punkter att ha i åtanke innan du monterar fast banderollen.

  • Varifrån kommer vinden vanligtvis? För att det visuellt och hållbarhetsmässigt ska funka bäst rekommenderar vi att du placerar banderollen så att den får stöd från staketet när det blåser.
  • Tyvärr händer det att staketbanderoller utsätts för skadegörelse ibland. Detta är svårt att påverka men man kan se till att göra det svårare för förövarna. Det bästa du kan göra om problem som dessa uppstår är att du placerar staketbanderollen på insidan av ditt byggstaket. Detta gör att det blir svårare att dra sönder banderollerna då staketets metalltråd kommer i vägen.
  • Vid placering på insidan av staketet får man ha i åtanke att motivet syns något sämre

Ta fram rätt typ av banderoll till byggstaket

För att det ska bli ett snyggt slutresultat är det viktigt att du tänkt till ordentligt när du skapar dina banderoller. För när du ska placera ut banderoller på ett större staket kan du inte göra en hel banderoll för hela staketet. Istället bör du dela upp staketets hela ytan på flera stycken mindre banderoller. Annars finns det en risk att banderollen får en ”mage” av vinden som därefter ger samma effekt som en Spinnaker på en segelbåt. Detta innebär att banderollen kommer att absorbera kraften i vinden och kan då slita med sig hela staketen.

Så för bästa resultat rekommenderar vi istället att du göra banderollerna mindre och så att de täcker max två stycken staketsektioner om ca 4-6m. Detta ser till att eliminera problemet och risken för att staketet välter minskar.

Vi hjälper er med rådgivning, design och montage

Har du fler frågor om banderoller för staket eller behöver hjälp med att ta fram ett tryckoriginal finns vi här för att hjälpa er. Vi har många års erfarenhet av banderoller och gjort banderoller till flera stora byggbolag runt om i hela landet.

Skulle du vara i behov av att få hjälp med montage kan vi även hjälpa er med detta. Vårt nätverk av montörer sträcker sig från Ystad i söder till Kiruna i norr. Så behöver ni montage är det bara att ni kontaktar oss så försöker vi hitta den mest kostnadseffektiva lösningen.

Kontaka oss idag på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.
Det går också bra att fyll i formuläret nedan.

Kontakta oss om banderoll till byggstaket

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp?

Klicka på stjärnan för att betygsätta denna artikel

Genomsnitt: 0 | Röster: 0