Expomera > Tips & Trix > Få maximal exponering med banderoll på byggkran

Få maximal exponering med banderoll på byggkran

Du har placerat ut banderoller runt om din byggarbetsplats men något får dig att känna att det inte riktigt räcker till. Du vill nå ut ett steg längre och se till att just ditt byggföretag syns och marknadsförs. Men vad du ska göra mer är du inte riktigt säker på. Vi på Expofy är experter på banderoller för byggföretag och kan ta fram och producera flera olika typer av banderoller med tryck för din byggarbetsplats. När du placerat ut banderoller med tryck på ett flertal platser har vi den ultimata platsen kvar att föreslå. Dock har den sina krav och regler att följa.

Placera ut banderoll med tryck på byggkran

En plats som många inte tänker på och som ser till att marknadsföra din verksamhet till det maximala är att utnyttja byggkranarnas höga torn. Dock kräver det att du väljer rätt material och upphängning för att det inte ska bli några säkerhetsrisker. Du behöver också se till så att kranen du använder klarar av denna typ av banderoll. Kontakta därför krantillverkaren om banderollerna kan påverka kranens stabilitet samt hur du på bästa sätt fäster banderollen i just din byggkran. Det finns tyvärr ingen standard utförande till byggkranar så där av kan vi inte rekommendera något för just din byggkran.

Du kan även behöva ta kontakt med kommunen du bygger i. En del kommuner i landet har regler rörande temporär skyltning och därför rekommenderar vi att du går in på din kommuns hemsida och läser om hur det fungerar kring bygglov/skyltning hos er.

Välj rätt material för stark stabilitet och ökad säkerhet

För att kunna fästa en banderoll med tryck på en byggkran krävs det att du väljer rätt typ av material. Här kan du inte välja ett tätt material, som ex Frontlit, för då kommer inte luften att kunna passera genom materialet. Om luften inte kan passera igenom finns det stor risk till att det skapar rubbningar i stabiliteten och i värsta fall så kan byggkranen välta. Rådfråga därför alltid oss innan du beställer din banderoll för byggkran.

För bästa och säkraste resultat rekommenderar vi att du använder dig av Mesh till din banderoll för byggkran. Mesh är ett material i nät PVC med en öppen yta på ca 20% som gör det enkelt för luften att passera igenom. Vill du välja ett ännu bättre material rekommenderar vi att du väljer specialmaterialet Speaker Mesh. Speakar Mesh är också ett material i nät PVC men som är extra gles. Detta ger istället en öppen yta på ca 33%. Fördelen med att välja ett luftgenomsläppligt material är både att det minskar risken för stabiliteten rubbas men även för att det ger en längre livslängd till dina banderoller.

Nät mesh - material till vepor

Nät mesh

Speaker mesh

Nät mesh

Speaker mesh

Som efterbehandling bör du välja till kantförstärkning med öljetter som gör det enklare vid montering av banderollen på kranens torn. För när du sedan ska sätta fast banderollen på kranen behöver du endast fästa med kraftigare buntband. Se dock till så de är anpassade för utomhusklimat. Kvalitén på buntbanden är också en viktig faktor om du vill ge din banderoll en lång livslängd. Bra buntband håller uppe dina banderoller och står emot tuffare väderförhållanden.

Öljett med kantförstärkning
Framsida

Öljett med kantförstärkning
Baksida

Ta hjälp av oss – rådgivning, design och montage

Vill du ha rådgivning kring banderoller på byggkran finns vi här för att hjälpa dig. Vi är experter inom området och har gjort både enklare banderoller och banderoller för byggställning till flera stora byggbolag. Skulle ni även behöva hjälp med tryckoriginal har vi möjlighet att även erbjuda hjälp med detta också.

Kontakta oss så tar vi fram den bästa lösningen för din byggkran. Vi behov kan vi även ta fram montörer som ser till att hjälpa dig med montage. Vi har ett nätverk av montörer som sträcker sig från Ystad i söder till Kiruna i norr.

Kontaka oss idag på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.
Det går också bra att fyll i formuläret nedan.

Kontakta oss om banderoll till byggkran

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp?

Klicka på stjärnan för att betygsätta denna artikel

Genomsnitt: 0 | Röster: 0