Matta med tryck – Eget mått

Pris: 449:-

Frakt tillkommer i kassan och är baserad på den dyraste fraktklassen i varukorgen. Endast en frakt per order.

Från 349.00 kr / m²(436.50 kr inkl.moms)

  • Måttanpassade mattor
  • Välj bland flera material
  • Högkvalitativ tryck

Beskrivning

En printad motivmatta efter dina behov

Att hitta en matta som passar precis efter ens egna mått kan ibland vara svårt. Speciellt om man kanske har en lite mer udda plats att fylla ut. Många mattor är ofta redan satta i specifika mått vilket då kan försvåra processen att hitta mattan man önskat sig. Med vår matta i eget mått får du möjligheten att skapa en matta helt efter dina egna mått och val. Det finns inga fasta storlekar men du bör tänka på att vid större mått kommer mattan att skarvas. Vill du undvika detta bör du se efter vad just ditt önskade materialval klarar av som maxmått innan skarv.

Välj rätt material för din matta

För att din matta ska hålla så länge som möjligt för rätt typ av användning är det viktigt att du redan från början väljer rätt material. Här nedanför kan du läsa mer om våra olika material samt vilket användningsområde de passar bäst för.

Decofilt

Ett mjukt filt-material som är gjort i non woven och är mycket vanligt för användning på mässa och event. Mattans undersida är gjord i nitrilgummi vilket både skyddar mattan samt håller den på plats. Decofilt har dock en kortare livslängd än andra material och passar därför bäst till temporära eller kortare evenemang.

Vid tryck går mattan att göra upp till 250 cm (bredd) i ett stycke. Därefter får man skarva motivet för att täcka upp en större yta. Det är dock inget större problem då Decofilt går utmärkt att lägga kant i kant med varandra.

Material: Ovansida non woven, undersida av nitrilgummi

Storlek: Upp till 2,5 m breda (kan läggas flera mot varandra)

Används till: Event, mässor, utställningar

Natural rubber

Natural rubber är gjord i naturgummi vilket ger en mjukare känsla till hårdare golv, till exempel ett betonggolv. Det ger en förbättrad arbetskvalité samtidigt som du ökar intrycket av din lokal. Denna typ av matta passar lika bra för kontorslokalen som till butikslokalen. För att kunna man ska trycka motiv på mattan har mattan fått en överdel i polyester.

Natural rubber går att trycka i ett stycke, upp till 400×150 cm, efter det kommer ditt motiv att få en skarv. Dock fungerar det lika bra, som det gör med Decofilt, att lägga materialet kant i kant för att täcka en större yta. Natural rubber fungerar också bra att använda om du önskar att göra egna musmattor.

Material: Botten i naturgummi, printad överdel i polyester

Storlek: Upp till 4 x 1,5 m breda (kan läggas flera mot varandra)

Används till: På hårda underlag, t ex betonggolv, musmattor

Vinyl

Tack vare sin vattenavstötande ovansida är Vinyl ett mycket lätt golv att ta hand om. Det passar väldigt bra som golv i en monter eller på en utställning. Lätt att hålla i ordning och torka ren. Vinylen har en gummiförstärkt undersidan för att lättare hålla mattan på plats samtidigt som den skyddar underifrån.En matta i Vinyl kan göras i storlek om max 250 cm på bredden. Därefter blir det som de andra materialen en skarv i ditt motiv.

Även detta material går utmärkt att lägga kant i kant för att täcka en större yta. Skulle du vara i behov av en myntmatta att lägga på kassadisken istället för en golvmatta går Vinyl mycket bra att använda till just detta.

Material: Vinyl

Storlek: Upp till 2,5 m breda (kan läggas flera mot varandra)

Används till: Monter, utställning, myntmatta på en kassadisk.

Så monterar du din matta

Vid större motiv kan det vara bra att se till att din matta ligger ordentligt på plats. Speciellt om du har flera stycken mattor som ska ligga kant i kant med varandra. Då kan du använda dubbelhäftande tejp på mattans kortsidor för att hålla det snyggt och rakt. Mattorna levereras rullade varför det också kan underlätta att använda dubbelhäftande tejp för att hålla mattorna på plats.

Skapa din egendesignade matta

På våra mattor kan du trycka allt från logotyper, texter, vektorer eller bilder. Så här kan du skapa precis den designen som du önskar. Ska du framhäva en logotyp eller slogan rekommenderar vi alltid att försöka hålla en så hög kontrast mellan logotypen/slogan och bakgrunden så att man lätt kan se vad mattan ska representera. Men är du osäker på hur du ska göra ditt original eller har frågor kan du alltid kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00. Du kan även läsa vår artikel om ”hur du skapar en tryckfil”. Vill du veta mer djupgående om mattor och dess material kan du även läs det i vår guide ”Vad är matta med tryck”.