Planera mässan – Ladda ner vår checklista

Planera mässan ordentligt

Inför en mässa så är det mycket man skall tänka på. Dels skall en hel monter planeras och ställas upp, men även andra förberedelser är essentiella. Därför kan det vara bra att gå igenom allting i god tid innan mässdatum så att man är så redo man kan bli. För de flesta företagen är mässdeltagande en stor utgift, men gör man på rätt sätt så är det också ett riktigt gynnsamt tillfälle att synas, knyta kontakter och skapa nya kundrelationer.

Vi på Expofy har tidigare skrivit om 7 tips som hjälper dig att skapa en riktigt bra mässmonter, men vi vet att montern bara är en del av helheten. Därför har vi nu sammanställt en checklista som du enkelt kan ladda ner och skriva ut och därmed använda som underlag när ni planerar inför ert nästa mässdeltagande. Nedan presenterar vi ett urval av punkter som är bra att hålla koll på.

Ladda ner checklistan här » [PDF]

Jonas Andrén, Expofy
Jonas Andrén, Expofy

Monterinredning & Belysning

En stor del av upplevelsen bygger på monterns utseende. Det är därför viktigt att ha en plan både vad gäller inredning, utförande och belysning.

Aktiviteter

För att locka till sig besökare kan man med fördel arrangera en aktivitet i montern så som tävling, uppvisning, demonstration av produkter etc.

Erbjudande

Ska ni sälja något i montern så behöver ni ha ett riktigt bra mässerbjudande. Tänk på att om ni skall sälja något så behöver ni också ha en kortläsare och möjlighet att skriva ut kvitton.

Gåvor & tryckt material

Ett sätt att skapa mervärde är att ha något att dela ut till monterns besökare. Exempel på sådana gåvor kan vara karameller, gratiskataloger, företagspennor eller om man vill slå på stort – goodiebags.

Personal

En snygg och välplanerad monter är ingenting utan entusiastisk personal. När ni bestämmer vem som skall vara med och stå på mässan tänk på att det är långa dagar, mycket jobb och det är viktigt att man orkar hålla humöret uppe och vara en bra säljare flera dagar i rad.

Kläder

Vilken klädkod skall den bemannade personalen ha? Det är viktigt att besökarna kan särskilja personal och monterbesökare från varandra och det kan därför vara en fördel med tydlig klädkod.

Mat & Dryck

Som tidigare nämnt, det är långa dagar när man arbetar på mässa och det är därför viktigt att förse personalen med mat och dryck så att de orkar hålla sig på tårna flera timmar i sträck.

Strategi & Försäljningsteknik

Ni bör ha en tydlig strategi inför mässan, prata igenom hur ni vill framstå, hur ni skall föra er och var tydliga med att personalen är där för att jobba och inte umgås med varandra.

Hotell & Transport

Mässor kan vara olika långa men oftast innebär det både resande och övernattning. Boka hotell och transport i god tid för att försäkra er om att ni har någonstans att vila ut mellan arbetspassen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *