Expomera > Tips & Trix > Så skapar du ditt eget tryck till din beachflagga

Så skapar du ditt eget tryck till din beachflagga

Här kommer en guide till dig som vill skapa ditt eget original till din beachflagga med tryck. Vi kommer gå igenom hur du hittar mallen och hur du ska tänka när du designar din fil. Vi kommer att använda oss av Adobe Illustrator då vi tycker att det är det lättaste verktyget att använda för just detta. Men det går även bra att använda andra programvaror.

Steg 1: Ladda ner rätt mall

Det första du behöver göra är att ladda ner rätt mall för din beachflagga. Du hittar den under enskild produkt och du kan se här i videon nedan hur du hittar den. Mallen är gjord i ett PDF format som underlättar då du ska spara den i detta format när du skickar den tillbaka till oss.

Steg 2: Öppna filen i Illustrator

För att öppna filen i Illustrator väljer du Arkiv -> Öppna och letar därefter upp filen på din dator. När du öppnat filen kommer du att mötas av två stycken sidor. En med instruktioner om hur du skapar ditt original samt en sida med själva mallen.

Steg 3: Städa upp dokumentet

Innan vi går igenom hur du ska göra med mallen kan det vara bra att städa upp lite i dokumentet. Sidan med information kan du nu radera och även ta bort informationen i mallen. I videon nedan kan du se hur du tar bort fälten samt vilka fält du ska ta bort.

Steg 4: Ta fram den design du önskar

Nu är du redo att skapa din design. Det första du kan göra är att välja vilken färg du vill ha på din flagga. Som man ser i exemplet kan man ha en färg på själva flaggan och en på mastfickan eller så väljer man att göra hela flaggan i samma färg. Nedan visar vi hur du byter färg samt läggen in en logotyp i mallen. Tänk på att logotyp bör vara vektoriserad för bästa resultat. Är du osäker på vad det innebär kan du läsa vår artikel om ”vad är vektorgrafik”.

När du väljer färg rekommenderar vi att du utgår från en CMYK-blandning. Vi kan även tipsa om att du läser artikeln om ”välj rätt färg till din beachflagga” innan du skapar ditt original.

Hjälp med att designa din beachflagga med tryck

Blir det inte som du tänkt dig eller får du det inte att fungera på din dator? Lugn, vi hjälper dig med ditt original och kan göra allt från enklare ändringar till mer avancerade. Du behöver endast beskriva i en kort text vad du tänkt dig samt skicka med material. Därefter kommer vi kontakta dig med ett offertförslag. När du godkänt offerten ser vi över ditt original och skickar därefter ett korrektur innan vi skickar din flagga till tryck.

Du når oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp?

Klicka på stjärnan för att betygsätta denna artikel

Genomsnitt: 0 | Röster: 0