Expomera > Tips & Trix > Förbered dig för höstens kommande mässor

Förbered dig för höstens kommande mässor

Till hösten kommer många av mässorna att börja öppna upp igen och därför är det dags att börja förbereda sig. När det väl närmar sig så går det fort och då kan det lätt hända att man missar något viktigt. Så här kommer några tips att tänka på inför höstens kommande mässor och en lista du kan följa. På så sätt riskerar du inte att gå minste om något.

Ta fram ett mål till din monter

Det första steget är att fastställa vad målet med mässan är. På så sätt kan ni enklare komma fram till vad ni behöver till er monter och vilken typ av målgrupp som ni ska inrikta er mot. För att nå rätt målgrupp kan ni behöva anpassa inredningen, välja rätt typ av personal och se över vad för aktivitet eller erbjudande ni ska ge besökaren.

Målet och målgruppen är grunden till varför du ställer ut på mässan så se till att ta fram en strategi som passar era mål och målgrupp. Typiska mål för en mässa kan vara träffa nya kunder, generera leads, bygga upp varumärket eller sälja produkter.

Skissa upp din mässmonter

Att visualisera din mässmonter är ett viktigt steg. För när du väl kommer till mässan har du ofta inte så mycket tid för att stå och bygga upp en monter utan någon färdig idé. Därför bör du som första steg ihop med dina mål och strategi skissa upp hur du tänker dig att just din mässmonter ska se ut.

Det behöver inte vara så avancerat och går lika bra att skissa upp på ett enkelt papper. Men vid lite större och mer avancerade mässmontrar kan man behöva skissa upp en ordentlig 3D-skiss. På så sätt kan man tydligt visualisera hur det blir. Om du inte har möjlighet till detta kan vi absolut hjälpa dig med det.

Du behöver bara boka ett möte med oss och beskriva vad du tänker så skapar vi din mässmonter i en 3D-skiss. Då blir det enklare att ta fram material men även en tydlig skiss som hjälper vid montering.

Se över vad du redan har inför mässan

När du skissat upp din monter har du en klarare bild över hur den kommer att se ut. Då kan du se över vad du redan äger. Kanske har du redan en mässvägg, mässdisk eller annan expoprodukt från en tidigare mässa. Då finns det en chans att du kan återanvända systemet men byta ut bilden.

Många av mässprodukterna har idag möjlighet till att byta budskap vilket sparar både pengar och tid. Hos oss kan du beställa ny bildvåd till både mässvägg och mässdisk. Om du vill byta bild till något av dina system kan du kontakta oss så hjälper vi dig att ta fram detta. Skulle du även vara i behov av att trycka nya broschyrer eller flyers kan vi även hjälpa dig med detta.

Beställ ny bildvåd

Beställ de produkter du saknar

Behöver du komplettera med fler produkter eller måste beställa helt nya till din mässmonter rekommenderar vi dig att göra detta i god tid. Om du skall på mässa efter semestertider kan det ibland vara längre leveranstider än vanligt och därför bör du lägga din beställning tidigt.

Vi rekommenderar att du beställer dina mässprodukter med minst 15 dagar kvar till mässan. På så sätt slipper du lägga tid på att oroa dig att dina saker kommer fram i tid.

Boka transport och hotell till mässan

Något som kanske lätt ramlar mellan stolarna eller som i värsta fall glöms bort helt är att boka transport och hotell. Behöver du åka en längre bit för att ställa ut kan det vara skönt att kunna stanna över natten. På så sätt undviker du att stressa med att montera upp och ner din mässmonter på samma dag.

Många gånger kan det vara en fördel att boka hotell även en dag innan så att du i lugn och ro kan montera din monter. Skulle du då upptäcka att något saknas har du ytterligare en dag på dig att kunna komplettera med småsaker.

Nu är du redo att ställa ut på mässa

När du gått igenom punkterna ovan är du redo för din mässa. Nu är det upp till dig och din personal att förbereda er för att ställa ut. Kanske du behöver se över några extra smådetaljer som om att det skall finnas godis och kaffe i montern eller om ni vill ha en tävling för att locka besökare till montern. Då ni planerat er mässmonter i god tid har ni nu mer tid till att planera över hur ni verkligen skall lyckas uppnå mässans mål.

Vill du ha fler tips om mässor kan du även läsa våra artiklar

Mässväg skapad med en vepa

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp?

Klicka på stjärnan för att betygsätta denna artikel

Genomsnitt: 0 | Röster: 0