Expomera > Vad är > Vad är en Smart wall?

Vad är en Smart wall?

En Smart wall är slags portabel tygvägg som hjälper dig att göra synas på möten, hotell lobbyer, events och mässor. Smart walls används ofta som ett alternativ till rollups, backdrops eller vikväggar – de sticker ut mer och ger ett starkare intryck, men är ändå enkla att flytta och montera. En lätthanterlig och prisvärd budskapsbärare helt enkelt!

Smartwalls är kända på marknaden under namn som tygväggar, bildväggar, softwall, zipperwall, tension fabric walls, stretchwall och flexwall. Alla namn beskriver produkten bra – det är ett smart system som lätt och snabbt att montera, och har en design som sticker ut.

Den här guiden hjälper vi dig att välja rätt smartwall och ger dig en överblick på vad du behöver tänka på innan köpet.

Vad är en smartwall?

Smartwalls är en slags portabel tygvägg och används ofta som ett alternativ till rollups, backdrops eller vikväggar. En Smart wall består av en stomme och ett tyg med tryck som träs över stommen och skapar en dubbelsidig skyltning. Tyget har ett stretchtyg med blixtlås och kan lätt bytas ut, vilket gör det smidigt att växla budskap och motiv.

En Smart wall är portabel och kommer i en transportväska med hjul. De är enkla att sätta ihop och ta isär – det tar lite längre än en rollup, men är ändå lätt och kräver inga verktyg. Beroende på storlek varierar totalvikten från 3 till 18 kg.

När ska jag välja smartwalls?

Välj smartwalls när du behöver en smidig exponering som är lätt att montera och ta med. Smart walls passar till exempel utmärkt som mässvägg eller som vägg eller skyltning på andra tillfälliga utställningar, som eventförsäljning i köpcentra eller på torg. Smart walls fungerar även utmärkt som bakgrund till säljdisken i en butik, som pressvägg eller backdrop, som välkomstinformation i hotellobbyn, under idrottsevenemanget, på marknaden eller som informationsvägg eller skylt i en butik. De fungerar även bra som rumsavskiljare.

Tack vare sin flexibilitet är smartwalls ett smart och prisvärt alternativ för företag med många exponeringsytor, till exempel om du har ett helt nätverk av återförsäljare eller andra exponeringsplatser där du vill växla motiv ofta.

Olika sorters Smart walls

Smartwalls kommer i flera olika modeller och storlekar. Välj om du vill ha:

Mässvägg med eget tryck
Stor mässvägg med tydligt budskap

Vilket material är en Smartwall klädd med?

Materialet som täcker en smartwall är en stretchig polyesterväv. Tyget har perfekt passform, helt utan skrynklor och högsta möjliga kvalitet. Det är dessutom tvättbart, klarar mekaniskt slitage mycket bra och har brandklassning B1. Notera att tyget kan vara lätt ljusgenomsläppligt vilket innebär att starkt ljus bakifrån – till exempel från fönster – kan göra att ryggen lyser igenom. Det kan enkelt avhjälpas med hjälp av spotlights som belyser tyget från framsidan.

Hur trycks grafiken till smartwalls?

Den stretchiga polyesterväven trycks med miljövänlig sublimeringsteknik, så kallad transfersublimering, vilket innebär att att motivet tränger in i tyget. Detta sker genom kalandrering, vilket enkelt kan beskrivas som att färgpigment pressas in i tyget mellan valsar samtidigt som det värms upp till cirka 200°C. När tyget kommer ut från valsarna sjunker temperaturen och porerna stängs igen. Färgen kapslas då in och blir väldigt hållbar.

Stickad polyester 215g - material till vepor

205 g stickad polyester – Framsida

Stickad polyester 215, baksida - material till vepor

205 g stickad polyester – Baksida

Vilken kvalitet och garanti är det på en smartwall?

Smartwalls finns i olika modeller och kvaliteter. En smart wall som hanteras rätt håller ofta i många år. Tyget slits snabbare än ställningen, men är å andra sidan lätt att byta ut. Tyget går vanligtvis att tvätta i upp till 30°C utan att trycket tar skada.

En seriös leverantör av smart walls provmonterar varje produkt innan leverans för att säkerställa att du har en välfungerande och lättmonterad produkt när du ska använda den. Själva ställningen kommer ofta med 2-5 års fabriksgaranti.

På Expofy erbjuder vi 5 års fabriksgaranti på konstruktionen. 

Tips! 

När du beställer en smartwall kan du välja att beställa flera olika tyger. På det sättet kan du variera budskap beroende på säsong eller kampanj, samtidigt som den totala livslängden förlängs.

Hur monteras en smartwall?

Att montera en smartwall är busenkelt – du behöver inga verktyg och har en färdig vägg på under 5 minuter! Stommen består av aluminiumprofiler som är sammanlänkade med klickfunktion som du enkelt bygger ihop genom att följa siffermarkeringarna. Grafiken är tryckt på ett stretchtyg. Trä tyget över ställningen som en strumpa och dra ihop dragkedjan längst ner. Klart!

Tillbehör till Smart walls

Smart walls fungerar super utan några extra tillbehör. Dock kan du ibland behöva ljussätta din smart wall. Då kan du ta hjälp av spotlights för att ytterligare framhäva budskapet och samtidigt få människor att titta en extra gång. Spotlightsen är lätta att montera av och på vilket gör det hela väldigt smidigt.

Designa smartwall med eget tryck

För att beställa en Smart wall med eget tryck online behöver du ta fram en tryckfil eller ett original som tryckeriet kan använda när de trycker tyget. Du bestämmer själv om du vill trycka på ena sidan eller båda sidorna av tyget.

Hjälp att designa din smartwall

Känner du dig osäker på hur man skapar en tryckfil eller vilken modell du ska välja? Vi hjälper dig självklart att skapa en smartwall efter dina önskemål. Välj om du vill ha hjälp med de grundläggande bitarna, såsom att placera en logotyp och välja färger, eller mer avancerad designhjälp.

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp?

Klicka på stjärnan för att betygsätta denna artikel

Genomsnitt: 5 | Röster: 1