Expomera > Tips & Trix > Så väljer du rätt mässvägg till din mässmonter

Så väljer du rätt mässvägg till din mässmonter

Mässväggar kommer i många former och variationer vilket kan göra valet svårare för dig som kund. Vad skiljer egentligen väggarna åt och vad ska man tänka på när man väljer mässvägg. I denna guide kommer vi gå igenom olika mässväggar men även vad du bör tänka på när du väljer mässvägg till din mässmonter.

Vilken mässvägg passar dig bäst?

Det första du behöver göra när du väljer mässvägg är att se över hur mycket plats som du faktiskt har tillgång till i din mässmonter. Här är det viktigt att se till så att mässväggen varken blir för stor eller för liten för montern.

Om du väljer en för liten mässvägg kan det upplevas som att det saknas något i din monter och helheten kanske inte riktigt blir som du tänkt dig. Men till större del så skiljer inte väggarna sig så mycket åt men det finns några punkter att ha i åtanke när du väljer mässvägg.

Vilket material vill du att väggen ska ha?

Det som skiljer väggarna mest åt är materialet på väggen. Den största andelen av mässväggarna i vårt sortiment är gjorda i tyg men det går också att välja mässväggar där bilden är tryckt på ett mycket tunt pvc material. Båda alternativen ger ett mycket fint resultat och det är helt enkelt din egen smak som avgör vilket du ska välja. Ett tips man kan följa är att välja samma material på mässväggen som på exempelvis din mässdisk. Så har du redan en mässdisk med bildvåd i tyg bör du välja en mässvägg i tyg för att få en snygg helhet.

Mässvägg i tyg

Mässvägg i PVC

Hur ska systemet vara uppbyggt?

Smart Wall

När du bestämt dig för vilket material du vill ha på din vägg finns det ett antal olika system att välja mellan. Smart Wall som är ett tygväggs-system är ett av våra populäraste val och har en mycket enkel konstruktion. Här sätts konstruktionen ihop med hjälp av flera stycken rör. Tack vare detta kan Smart Wall väggar göras i flera olika varianter och går att få allt ifrån rak, svängd, vågformad och rund.

Mässvägg med eget tryck

PopUp

Vill man i stället sats på en PVC baserad mässvägg kan du välja ett popup-system. Här fästes PVC bilden på ramen med hjälp av magneter som finns både på ramen och bildens baksida.

Superenkelt samtidigt som det ett mycket fint resultat. Popup systemen är även mycket lätt att montera då ramen fälls ut som ett dragspel.

Banderoll

Behöver du något mer simpelt och kanske inte vill bygga upp något system kan du välja att trycka upp en mässbanderoll. Mässbanderollen anpassar du efter måtten på din mässmonterns vägg. På de flesta mässor ingår det mässväggar med standardhöjden 250 cm till montern och dessa kan du då använda dig av.

Med en tryckt banderoll får du en enkel och konstadseffektiv mässvägg som du fäster med kardborre. Banderoll är ett alternativ till mässvägg som passar företag som inte går så frekvent på mässor.

Skulle du i stället ställa ut mer frekvent ställer på mässor rekommenderar vi att du investerar i en ordentlig mässvägg. Det kommer ge dig ett professionellare uttryck.

Dr. Schaettes mässmonter med en tryckt banderoll i stickad polyester

Behöver du en specialanpassad mässvägg?

Saknar du en storlek eller vill ha ett specialanpassat mått på din mässmonter? Inga problem! Då kan du välja vårt smarta system Smart Frame. Här får du en mässvägg gjord i en stilren aluminiumram som både kan fästas direkt på väggen eller ha ståendes på två fötter.

Ramen finns i flera färger och bilden fäster du enkelt med gummilister i ramens konstruktion. Detta system funkar lika bra som mässvägg som en inredningtavla på ett kontor.

Hur ska jag tänka när jag skapar min layout?

När du nått detta steg har du kommit så pass långt att du troligtvis bestämt dig för vilken vägg du vill använda i din mässmonter. Kanske du till och med lagt din beställning. Viktigt att tänka på när du då skapar ditt tryckoriginal är att placera dina element på rätt ställen. Även om ytan på en mässvägg ofta är mycket stor så bör du utnyttja det på rätt sätt. Annars finns risken att ditt budskap blir dolt bakom gäster och personal i montern. Så för att undvika detta kommer här några tips som du kan följa.

  • Kom på en bra idé som får dig att sticka ut i mängden. Ett enkelt trix är att välja starka färger som drar till sig ögat. Men se till så att färgvalet också matchar din grafiska profil.
  • Det allra viktigaste elementet på din mässvägg är logotypen. Denna ska synas tydligt och hålla en så pass stor storlek att du redan på långt håll kan avgöra vem montern tillhör. För att loggan inte ska döljas bakom besökarna i monter bör du placera logotypen så högt upp som möjligt. Gärna i något av hörnen på väggen.
  • Vid placering av text på din mässvägg rekommenderar vi att du håller det kort och enkelt. Eftersom besökaren troligtvis inte kommer läsa om det är för långt. Dra även upp storleken så att besökaren kan läsa det på ett längre avstånd.
  • Försök inte allt lägga in allt för mycket information i din mässvägg, håll det enkelt. På så sätt blir det även enklare att skapa en snygg och professionell helhet till din mässmonter.

Känner du dig fortfarande osäker så kan vi alltid hjälpa dig att skapa ditt tryckoriginal. Då behöver du endast lämna oss en skiss samt material så skapar vi originalet åt dig. Vi finns även här för rådgivning om du skulle fastna på något steg på vägen. Tveka därför inte att höra av dig till oss. Det går att ringa på 0771 – 75 35 00 eller maila info@expofy.se

Har du fler frågor om mässväggar?

Har vi missat att svara på någon av dina frågor eller behöver andra råd om mässväggar. Då är du alltid välkommen att kontakta oss. Det kan du göra direkt här i formuläret nedan eller så mailar du info@expofy.se eller slår oss en signal på 0771 – 75 35 00.

BOKA ETT MÖTE

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp?

Klicka på stjärnan för att betygsätta denna artikel

Genomsnitt: 0 | Röster: 0