Tygväggar

Tygväggar

Framhäv ditt företag med en tygvägg med eget tryck. I vårt sortiment hittar du några av de främsta leverantörerna av tygvägg i flera olika modeller och storlekar. Tygväggar ger ditt företag maximal exponering på både mässor, evenemang och videokonferenser.

Fristående tygväggar med eget tryck

Hos Expofy får du ett brett utbud av tygväggar för alla typer av verksamheter. Du hittar både portabla och vägghängda tygväggar hos oss. Trycket på tygväggen kan placeras på produktens framsida men det finns även möjlighet med en del modeller att trycka på kortsidorna och även baksidan.

Tygväggar är en exponeringsprodukt med ett brett användningsområde. Idag används tygväggar vanligtvis som mässväggar för att skapa en snygg mässmonter. Tygväggar går även lika bra att använda för att exempelvis ha som fotovägg på ett evenemang eller en sponsorvägg på en fotbollsmatch. Det är även smidigt produkt att använda för kontorsytor och kan då användas både för att skärma av eller för att inreda lokalen

Alla tygväggar kommer med 4-färgstryck inkluderat, här har du möjlighet att framhäva ett budskap med både grafiska element och fotografier. Behöver du hjälp med att ta fram en tryckfil eller rådgivning kring våra tygväggar kan du kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00. Du får självklart komma förbi vårt kontor på Faktorvägen 17 i Kungsbacka för ett möte men även för att se vårt showroom. Här har vi flera olika varianter av tygväggar som vi kan presentera för er.

Tygväggar för mässa

Tygväggar är en mycket populär produkt att använda sig av för att bygga upp en maffig mässmonter. Väggarna i din monter är grundstommen till en fullskalig mässmonter och därför behöver du välja en som kommer passa bäst för era behov. Har du en mindre mässmonter kan det räcka med en enklare vägg eftersom ytan då är begränsad. Men om du ska exponera en större mässmonter kan du behöva koppla ihop flera stycken väggar för att skapa en bättre helhet.

Tygväggar kan även användas för att enkelt bygga upp flera mindre ytor genom att använda en tygvägg för att exempelvis skärma av en del av montern. Portabla tygväggar har en konstruktion där bildvåden monteras fast på systemets ram. Antingen med kardborre, gummilister eller så träs bildvåden över ramen som en ”strumpa”. Bildvådens motiv trycks med sublimeringsteknik på stickad polyester vilket ger en otrolig färgåtergivning till ditt tryckta motiv även om det blir belyst med mycket starka lampor i mässhallen. Tyget är har dessutom en matt finish vilket inte reflekterar ljuset från de starka lamporna.

Tygväggar för evenemang

På ett evenemang kan du behöva dela av ytor och ta fram backdrops för att omgivningen ska bli så snygg som möjligt. Här är tygväggar en perfekt expoprodukt att använda sig av för att just bygga upp olika ytor på ditt event. Tygväggar är mycket lätta att hantera och går att trycka med alla typer av motiv.

Skapa en snygg fotovägg där dina gäster kan fotografera sig, bygg upp en fräck loungeyta med en bar eller ta fram en backdrop som placeras på scenen. Med tygväggar kan du göra mycket och när du gör din tryckfil kan du använda dig både av grafiska element och stora fotografier. Skulle du behöva flytta eller ta bort en vägg är tygväggarna så pass lätta att de snabbt kan lyftas bort. De flesta tygväggar i vårt sortiment är helt portabla och behöver inte förankras i vare sig vägg eller golv.

Inred med tygväggar

Att inreda med tygväggar är inte bara snyggt utan dessutom kostnadseffektivt. När du ska inreda ett kontor kan du använda portabla tygväggar för att skärma av mellan kontorsplatser eller för att exponera ett budskap på en ”tråkig” vägg. Men tygväggar går även att få som som vägghängda som då kan användas som en snygg tavla. Här fästes tyggväggens aluminumram på väggen och själva bildvåden fästes med gummilist i ramens skenor. Det gör det möjligt för dig att enkelt byta ut motivet när du tröttnat  på det medan ramen fortfarande kan sitta kvar på väggen.

Dessa tygväggar kallas Smart Frame och kommer även i en variant där du kan skapa tygväggar med ljudabsorbenter i, en så kallad Sound Frame. Här döljer sig ljudabsorbenten på insidan av aluminiumramen och täcks av bildvåden. På så sätt får du en snygg men diskret tavla som absorberar onödiga ljud.

Olika varianter av tygväggar

Tygväggar kommer i en rad olika varianter och storlekar där konstruktionen är det som skiljer dem mest åt. Beroende på vart du tänkt placera väggen så finns det en tygvägg för de flesta användningsområden. Vanligtvis används tygväggar på mässor och evenemang men går minst lika bra att använda som kontorsinredning eller som bakgrund på videomöte. Många väggar i vårt utbud är portabla men det finns även alternativ för att hänga direkt på väggen. Tygväggar är ett prisvärt val som snyggt bär upp ditt budskap.

Mässväggar & monterväggar

Är du ute efter en snygg och smidig mässvägg är tygväggen ett perfekt val för dig. Oavsett modell är konstruktionen lätt och går enkelt att montera ihop. Väggarna kan snyggt placeras bredvid varandra och skapa en levande och spännande mässmonter. De ger även en stilren känsla till din monter då det finns tygväggar att välja som har aluminiumram med hög ytfinish. Skulle du önska en ram som inte syns finns det även modeller för det.

Beroende på vilken modell du väljer så fästes monterväggarnas tyg olika sätt. Antingen så fästes tyget med gummilister i ramens konstruktion eller så kan du välja en modell där du drar över tyget, som en strumpa, över ramen. Båda resultaten ger en sömlös effekt vilket blir mycket snyggt i din mässmonter.

Popup

Popup Textile är en av de absolut smidigaste tygväggarna i vårt sortiment. Här fästes bildvåden på en ställning med hjälp av kardborre. Ställningen behöver inte monteras utan fälls upp genom att lätt dra ut ställningen som är av ”dragspelskonstruktion”.

Bilden behöver du inte montera av när du ska packa ner din tygvägg då denna följer med när ställningen fälls ihop igen. På så sätt kan du sätta upp en färdig mässvägg på bara någon minut. Det är supersmidigt och du kan enkelt bära med dig väggen i den medföljande väskan.

Smart Wall

Smart Wall är en tygvägg som går att få i andra former än bara ett rakt utförande. Tygväggen finns både som rund, sluttande, tvistad eller vågformad . Men Smart Wall kommer även i enklare former som rak , kurvad vertikalt, kurvad horisontellt eller en rak version som är lite smalare. Denna tygvägg finns som sagt i många utförande och det finns fler än vad vi har i vårt utbud idag. Så är du ute efter något annat kan du alltid kontakta oss för att se ifall formen du önskar finns att beställa.

Konstruktion i en Smart Wall är gjord med flera stycken aluminiumrör som sätts ihop med klick-funktion vilket gör det möjligt att enkelt skapa dessa unika former. Själva tyget till väggen är gjord i ett mycket stretchigt material som du trär över rörkonstruktionen. Det ger en omslutande effekt där tyget blir snyggt utsträckt över väggen. För att se till att tyget sitter fast ordentligt över konstruktionen förseglas tyget med hjälp av dragkedjor. Om du tycker att vår Smart Wall liknar någon annan tygvägg så är inte det så konstigt. Smart Wall är ursprunget och det finns kopior med många namn och kallas då även för Soft Wall eller Zipperwall.

Smart Frame

En standardiserad tygvägg är inte alltid det bästa valet för ditt företags ändamål. Ibland finns det inte någon tygvägg som passar för exempelvis er monter eller så behöver du en tygvägg som är i ett mycket stort format. Här är Smart Frame den perfekta lösningen då det är möjligt att måttanpassa ramen precis efter era önskemål. Smart Frame går under många namn och kallas även för fabric frame eller sommerram. Dessa tygväggar har alla samma funktion där man fäster vepan med hjälp av gummilister i väggens aluminiumprofil.

Smart Frame finns både som enkelsidig och dubbelsidig vilket gör det möjligt att använda ramen för att inreda ett kontor eller ställa ut på en mässa. Det är helt upp till dig vad du vill göra med just din Smart Frame. Skulle du tröttna på ditt motiv kan du enkelt beställa ett nytt och byta ut det gamla utan att behöva byta ram.

Ljudabsorbent – Sound frame

Denna typ av tygvägg är lite annorlunda jämfört med de andra. Sound Frame har samma konstruktion som Smart Frame men i Sound Frame så är en ljudabsorberande platta inkluderad. Ljudabsorbenten mellan aluminumramen är till för att minska oönskade ljudnivåer i kontors- och butikslokaler. Men det går självklart bra att använda denna ram på andra platser där det vistas mycket folk och ljudnivån är hög.

I Sound Frame sitter ljudabsorbenten på insidan av bildvåden vilket gör att den inte blir synlig utåt. Detta ger ett mycket trevligare intryck mot kunderna än om du haft uppsatt neutrala ljudabsorbenter på väggarna. På så sätt kan du sätta upp stilrena tavlor med egna motiv som samtidigt håller nere ljudnivåerna. Ramen kommer både som enkelsidig och dubbelsidig vilket gör att du kan placera ramen fritt i ett rum. Bildvåden är också utbytbar vilket gör att du kan byta ut det mot ett nytt när du vill ha något annat.

Designa din tygvägg med eget tryck

När du skapar ett tryckoriginal till våra tygväggar kan du använda dig av logotyper, grafiska element och fotografier. Du kan nästintill trycka vad du vill på din tygvägg. Dock finns det några punkter att tänka på när du skapar ditt original så att din tygvägg blir så tydligt som möjligt. Ska väggen endast stå fritt utan något viktigt budskap kan du skapa tryck precis som du önskar. Men ska du i stället använda dig av en tygvägg med ett budskap som ska användas i en mässmonter kan det vara bra att följa dessa rekommendationer.

  • Färg är något som kan få din monter att verkligen synas. Välj en färg som får din monter att sticka ut men glöm inte att det bör matcha företagets grafiska manér.
  • Håll ditt budskap så enkelt som möjligt. På så sätt kan kunden snabbt läsa av vad du vill få sagt. Se även till att hålla det i ett större teckensnitt så att det går att läsa från ett längre avstånd.
  • Viktiga element som exempelvis din företagslogotyp bör du placera så högt upp som möjligt. På så sätt minskar du risken att logotypen blir dold bakom folkmassan.

I övrigt kan du som sagt skapa din tygvägg precis som du vill. Behöver du hjälp med att skapa ditt original kan vi hjälpa till med detta. Du hittar även bra information om hur du skapar din tryckfil i vår artikel ”så skapar du en tryckfil”. Vid önskemål om hjälp med original kan du lägga till produkten ”hjälp med original” direkt i din varukorg eller kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.

Bildbyte för tygväggar

Att med tiden tröttna på sitt budskap är ju inte konstigt och då kan man behöva skaffa något nytt. Fördelen med att köpa en tygvägg hos Expofy är att du kan byta ut din bild på alla våra väggar. Det gör att tygväggen blir ett mycket prisvärt val av produkt och som du kan använda flera år framöver.

Om du vill byta bild till någon av våra väggar kan du kontakta oss och meddela vilken tygvägg som du använder. På så sätt kan vi skicka dig rätt designmall så att du kan ta fram din tryckfil. Har du inte möjlighet att skapa ditt eget original eller vill ha hjälp kan vi självklart göra det åt dig. Då behöver du återkomma med en skiss över vad du tänkt dig samt din företagslogotyp, bild eller annat grafiskt material. Du kontaktar oss för bildbyte på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.