Väggdekaler

Hos oss har du möjlighet att trycka din egen designade väggdekal i flera utföranden och material. Passar lika bra inomhus som utomhus. Placera på väggen på kontoret eller klä en temporär vägg på ett evenemang. Nedan svara vi på de vanligaste frågorna om väggdekaler

Vad är skillnaden på väggfolierna? Vilken storlek ska jag välja? Hur monterar jag en dekal på väggen?  Komplett guide: Vad är en folie och dekal?

Väggdekaler som livar upp tomma ytor

En väggdekal kan säkerligen låta för många att man ska placera ett enklare motiv på en vägg inomhus. Mer som ett klistermärke eller kanske något man placerar på väggarna hemma. Men en väggdekal är mycket mer än så och den är inte begränsad till att endast placeras inomhus. En väggdekor fungerar lika bra som en enklare logotyp på kontorsväggen till att täcka en bod från golv till tak med heltäckande folie. Inga idéer är dåliga och vi finns här för råd och tips om du är osäker på om din idé går att genomföra.

Vad är skillnaden på väggfolierna?

Beroende på ditt motiv och design så behöver du välja den folie som passar detta bäst. Våra väggdekorer är av olika materialtyper och det är detta som skiljer de åt mest. Om du har ett enklare motiv eller ett mer avancerat bör du välja folie efter det som kommer visa din design som du tänkt dig.

Infärgad folie

Infärgad folie är folie för lite enklare motiv men som har en mycket hög kvalité och inte minst hållbarhet. Till skillnaden från andra folier så är denna inte möjlig att få i alla möjliga färger. Utan här väljer du istället om du vill ha en, två eller tre färger på ditt motiv. Därför passar denna folie bäst när ditt motiv är lite enklare. Kanske som en helsvart logotyp eller ett mönster av prickar.

Den infärgade folien finns i 59 stycken olika standard färger där du kan välja vilken av färgerna som ska användas. Är du osäker eller inte nämner någon färg kommer vi välja ut den som är närmast ditt original. Ska du istället trycka ett motiv med mycket färger och detaljer rekommenderar vi att du väljer en 4-färgs printad folie istället.

Printad 4-färg

Denna folien är för dig som vill ha den perfekta avbildningen av ditt motiv. Printad folie trycks med 4-färg och kommer inte med några begränsningar gällande färg. En 4-färgs printad folie kommer i tre stycken olika val av folie. Beroende på hur länge du vill att din dekal ska hålla och sitta uppe så kan du välja en folie efter just detta. Ju högre årtal en folie har ju högre kvalité och hållbarhet har den.

  • Välj till laminat för extra skydd
    Att hålla väggdekaler snygga och hela så länge som möjligt är något man alltid vill uppnå. Därför är det alltid en rekommendation att se till att du laminera din dekal. Detta skapar en betydligt längre hållbarhet och står emot skav och smuts. Laminering kan även göra att färgen på din dekor håller längre och framförallt blir den enklare att montera.

Heltäckande Printad

Den heltäckande väggdekorer är egentligen ingen skillnad på jämfört med den konturskurna i printad 4-färg. Detta alternativ är helt enkelt det du väljer om du inte har någon tanke på att istället konturskära ditt motiv. Denna folie väljer du när du har helt enkelt vill täcka upp ett större område baserat på dina valda mått. Vid stora storlekar kommer vi göra dekalen i våder. De flesta folier drar ihop sig något i takt med att de åldras. Våderna skapar vi därför med 15 mm överlapp för att det inte skall bli en glipa emellan våderna i takt med att folien krymper.

Hur monterar jag en dekal på väggen?

Att montera väggdekaler är inte alltid det lättaste och det kan vara beroende på vart du ska placera den men även hur stor den är. Det är extra viktigt att torka av ytan ordentligt så att du inte riskerar att få luftbubblor. För att hjälpa lite på vägen så kan du läsa vår guide om folie och dekaler. Här hittar du två stycken kapitel som både berättar hur du monterar en folie men även tar bort den. Vi rekommenderar dock alltid att du använder dig av en montör för detta typ av jobb.

En större väggdekor kommer om den överskriver folies maxbredd att bli skarvad. Det gör att det kan bli betydligt svårare att sätta upp den själv ifall du inte gjort detta tidigare. Du behöver inte vara orolig att skarven kommer synas utan en duktig montör vet hur man ska göra för att motivet ska bli rakt och snyggt. Vill du ha hjälp med väggdekaler eller behöver råd kan ni kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00. Vi samarbetar med flera duktiga montörer i flera delar av Sverige.

Designa din väggdekor

Med en fantastisk design och fina väggdekaler kan du nu lyfta upp och fylla upp tomma ytor. Ta bort den kala och tråkiga kontorsmiljön eller kanske liva upp och skapa en mer välkomnande hotellreception. Du anpassar din design efter dina önskemål och därefter väljer du den folie som passar bäst för just det. Designmässigt kan du skapa din folie precis som du vill men det finns en lite punkt att ha i åtanke vid skapandet.

En folierulle har alltid en maxbredd vilket gör att om ditt motiv är större än maxbredden så kommer det att skapas en skarv. Vill man nu undvika detta får man helt enkelt gå in på respektive produkt för att se vad just den produkten har för maxbredd. Skarven är däremot inget problem utan ger samma fina slutresultat. Det som händer är att processen vid utplacering av dekalen blir lite mer avancerad.

Är du inte säker på hur du skapar din design eller original till din väggdekor kan du börja med att läsa vår guide om tryckfiler. Du hittar även andra smart tips och trix under vår kategori expomera. Kvarstår det fortfarande frågetecken efter detta är du alltid välkommen att kontakta oss på info@expofy.se eller ringa oss på 0771 – 75 35 00. Vill du istället fylla i ett formulär här på hemsidan kan du skicka in en offerförfrågan i vårt offertformulär.