Dekaler > Väggdekaler

Väggdekaler – Kommunikativ dekoration på era väggar

Hos oss på Expofy skapar du högkvalitativa väggdekaler till ditt företag i vår enkla produktkonfigurator. Alla dekaler är anpassade för både inomhus- och utomhusanvändning. Perfekt för att placera i kontorsmiljö eller i butikslokal. Med väggdekaler skapar du en välkomnande yta som både kan inspirera personal och få kunder till att ta ett steg närmare köp.

Beställ väggdekor för ditt företag

Hos Expofy kan du beställa alla typer av väggdekorer som kan behövas till din verksamhet, butik eller kontorslokal. Vi har ett brett utbud som gör att du kan trycka just den väggdekal som du behöver. Allt från enklare motiv till konturskurna texter eller heltäckande väggar. För dig som vill ge ett starkt helhetsintryck och genom att jobba med dekaler på fler ytor har vi även golvdekaler och fönsterdekaler.

Är du osäker på hur du skapar din tryckfil eller original till din väggdekor kan du läsa vår guide om tryckfiler. Du hittar även andra smarta tips och trix under vår djupgående artikel ”vad är en folie och dekal

Kvarstår det fortfarande frågetecken efter detta är du alltid välkommen att kontakta oss på info@expofy.se eller ringa oss på 0771 – 75 35 00. Vill du istället fylla i ett formulär här på hemsidan kan du skicka in en offertförfrågan i vårt offertformulär.

Väggdekaler som livar upp tomma ytor

En väggdekal kan säkerligen låta för många att man ska placera ett enklare motiv på en vägg inomhus. Mer som ett klistermärke eller kanske något man placerar på väggarna hemma. Men en väggdekal är mycket mer än så och den är inte begränsad till att endast placeras inomhus. En väggdekor fungerar lika bra som en enklare logotyp på kontorsväggen till att täcka en bod från golv till tak med heltäckande folie. Inga idéer är dåliga och vi finns här för råd och tips om du är osäker på om din idé går att genomföra.

Väggdekal för inomhusbruk

Väggdekaler passar för alla typer väggar och det går att trycka i princip alla sorters idéer. Den största begränsningen är oftast din fantasi. Du kan göra allt från enklare textbudskap för att motivera din personal till roliga små gubbar som är placerade runt om i en lokal. Väggdekaler för inomhusbruk används inte bara för kontorslokaler utan är även vanliga i butiksmiljöer.

Här används de för att både skapa en snyggare miljö till butiken och för att eventuellt informera om öppettider eller annan viktig information. När du skapar en väggdekal för inomhusbruk bör du se till att inte göra det allt för litet. Försöka att hålla det i en hyfsat stor storlek samtidigt som du inte gör en allt för stökig design. Det viktiga är att ditt huvudbudskap kommer fram.

Väggdekaler som kan användas utomhus

Väggdekaler kan såväl placeras utomhus som inomhus. Egentligen skiljer sig det inte speciellt mycket åt från när du ska placera en väggdekal inomhus. Du bör dock tänka på att se till att skydda din väggdekal ordentligt så att den får en längre hållbarhet. Vid val av en printad 4-färgs dekal ska du alltid välja till laminat så att den har bästa skyddet mot alla sorters väder.

Annars finns det en risk att din väggdekal får en kortare livslängd. Väggdekaler utomhus kan används på flera olika sätt och syns vanligtvis på husfasader. Men det går lika bra att exempelvis markera upp en byggbod eller en container.

Välj det material som bäst passar er väggdekor

Beroende på motivet och designen på din väggdekor så behöver du välja den folie som passar detta bäst. Våra väggdekorer är av olika materialtyper och det är detta som skiljer de åt mest. Om du har ett enklare motiv eller ett mer avancerat bör du välja folie efter det som kommer visa din design som du tänkt dig.

Printad 4-färg

Denna folie är för dig som vill ha den perfekta avbildningen av ditt motiv. Printad folie trycks med 4-färg och kommer inte med några begränsningar gällande färg. En 4-färgs printad folie kommer i tre stycken olika val av folie. Beroende på hur länge du vill att din dekal ska hålla och sitta uppe så kan du välja en folie efter just detta. Ju högre årtal en folie har ju högre kvalité och hållbarhet har den.

Heltäckande Printad

Den heltäckande väggdekorer är egentligen ingen skillnad på jämfört med den konturskurna i printad 4-färg. Detta alternativ är helt enkelt det du väljer om du inte har någon tanke på att istället konturskära ditt motiv. Denna folie väljer du när du har helt enkelt vill täcka upp ett större område baserat på dina valda mått. Vid stora storlekar kommer vi göra dekalen i våder. De flesta folier drar ihop sig något i takt med att de åldras. Våderna skapar vi därför med 15 mm överlapp för att det inte skall bli en glipa emellan våderna i takt med att folien krymper.

Designa din väggdekor

Med en fantastisk design och fina väggdekaler kan du nu lyfta upp och fylla upp tomma ytor. Ta bort den kala och tråkiga kontorsmiljön eller kanske liva upp och skapa en mer välkomnande hotellreception. Du anpassar din design efter dina önskemål och därefter väljer du den folie som passar bäst för just det. Designmässigt kan du skapa din väggdekor precis som du vill men det finns en lite punkt att ha i åtanke vid skapandet.

En folierulle har alltid en maxbredd vilket gör att om ditt motiv är större än maxbredden så kommer det att skapas en skarv. Vill man nu undvika detta får man helt enkelt gå in på respektive produkt för att se vad just den produkten har för maxbredd. Skarven är däremot inget problem utan ger samma fina slutresultat. Det som händer är att processen vid utplacering av väggdekalen blir lite mer avancerad.

Konturskurna väggdekaler med egen text

Konsturskurna texter är ett mycket populärt val bland väggdekaler och går ofta att se i butiker och kontorslokaler. Inte så konstigt då de kan skapa effektiva budskap och enkelt lyfta upp en vägg till något mer inspirerande. När man trycker väggdekor med konturskurna texter bör man dock se till att inte använda allt för invecklade typsnitt. Om ett typsnitt är exempelvis för tunt kan det bli svårt att skära ut typsnittet ur folien och framförallt få dem att fästa på väggen. Ju tjockare och tydligare typsnitt du väljer ju enklare kommer det bli att skapa och montera din text. Skulle det vara så att typsnittet du valt för din väggdekor inte fungerar kommer vi att meddela dig detta innan vi startar produktionen.

Konturskuren väggdekor med företagslogga eller annat motiv

Väggdekaler kommer i alla sorters olika former och motiv. Vanligaste är kanske att beställa sin företagslogotyp som konturskärs och därefter sätts upp i kontorets reception. Men det funkar lika bra att använda sig av andra grafiska element som kanske matchar företagets grafiska manér. Vid väggdekaler med enklare motiv där det används mindre färg rekommenderar vi att du väljer den infärgade folien då denna har en mycket hög kvalité. Har du istället en väggdekor med många färger i får du istället välja Printad 4-färgs dekal. Med denna väggdekal har du möjlighet att välja vilken typ av kvalité som du önskar på din väggdekor. Perfekt om du kanske endast behöver något temporärt eller något som ska hålla i flera år framöver.

Heltäckande printade väggdekaler

När du ska täcka större ytor utomhus är heltäckande väggdekaler ett perfekt alternativ. Dessa funkar lika bra att täcka upp väggar på en fasad till en byggbod. För att väggdekalen ska hålla sig fin en längre tid är det viktigt att du väljer rätt typ av material för din dekal. Infärgad folie är det absolut bästa alternativet då den har en väldigt hög hållbarhet men är dock begränsad på valet av färger. Så är du ute efter att trycka ett motiv med mycket färger och detaljer får du välja den heltäckande väggdekalen istället. Denna väggdekor har också en hög kvalité men det är viktigt att du väljer till att laminera din dekal för extra skydd. Då kan du räkna med att din väggdekal håller betydligt längre än om du väljer en dekal utan laminat.

Öka livslängden på er väggdekor

Att hålla väggdekaler snygga och hela så länge som möjligt är något man alltid vill uppnå. Därför är det alltid en rekommendation att se till att du laminera din dekal om du valt att trycka en printad 4-färg eller heltäckande dekal. Detta skapar en betydligt längre hållbarhet och står emot skav och smuts. Laminering kan även göra att färgen på din dekor håller längre och framförallt blir den enklare att montera.

Vanliga frågor om väggdekaler

Hur monterar jag en dekal på väggen?

Att montera väggdekaler är inte alltid det lättaste och det kan vara beroende på vart du ska placera den men även hur stor den är. Det är extra viktigt att torka av ytan ordentligt så att du inte riskerar att få luftbubblor. För att hjälpa lite på vägen så kan du läsa vår guide om folie och dekaler. Här hittar du två stycken kapitel som både berättar hur du monterar en folie men även tar bort den. Vi rekommenderar dock alltid att du använder dig av en montör för detta typ av jobb.

En större väggdekor kommer om den överskriver folies maxbredd att bli skarvad. Det gör att det kan bli betydligt svårare att sätta upp den själv ifall du inte gjort detta tidigare. Du behöver inte vara orolig att skarven kommer synas utan en duktig montör vet hur man ska göra för att motivet ska bli rakt och snyggt. Vill du ha hjälp med väggdekaler eller behöver råd kan ni kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00. Vi samarbetar med flera duktiga montörer i flera delar av Sverige.