Ljuslådor

Ljuslådor

Moderna och högkvalitativa ljuslådor som ger en fantastisk färgåtergivning till ditt motiv. Alla ljuslådor är utrustade med LED-belysning vilket ger en kraftfull belysning av lådans motiv samtidigt som det gör att ljuslådan får en mycket lång livslängd och låg energiförbrukning.

Ljuslådor för maximal exponering

Att lysa upp sitt motiv är inget nytt. Men det har länge varit ganska omständligt då ljuslådor både varit skrymmande och väldigt tunga. Det har gjort det svårt att flytta runt ljuslådorna. Idag finns det betydligt bättre alternativ på marknaden som både är enkla att montera och lätta att flytta runt. Samtliga av våra ljuslådor har inbyggd LED-belysning vilket är ett bättre alternativ då det förlänger ljuslådans livslängd än traditionella alternativ såsom lysrör. LED har flera stora fördelar vilket gör att den blir ett populärt val. Förutom att den har en lång livslängd har LED en mycket lägre strömförbrukning och kan vara upp emot 80% billigare i drift jämfört med ljuslådor som använder glödlampor eller lysrör. LED slingor är dessutom mycket mer hållbara och robusta jämfört med lampor gjorda av glas.

Ljuslådor har länge varit en produkt som använts i butiksbranschen vilket varit ett utmärkt sätt att lysa upp olika reklambudskap. Men under den senaste tiden har ljuslådan även börjat bli en populärt alternativ till mässväggar.

Stick ut på mässan med en LED-ljuslåda

Att synas ordentligt på en mässa kan vara en utmaning. Speciellt om du slåss med flera andra verksamheter i en och samma bransch. Mässväggar i tyg har alltid varit ett populärt val att använda sig av på mässor då de är så enkla att montera. Men med en vägg i tyg kan det bli svårt att sticka ut så länge du inte har ett mycket unikt budskap.

Genom att bygga upp en monter med ljuslådor kan du skapa något nytt och unikt. Ljuset drar inte bara till sig kundernas uppmärksamhet utan det ger även en otrolig lyster till motivet. En av de största fördelarna med ett ljuslådesystem är att du enkelt kan byta ut ditt motiv vilket gör att du kan använda samma system i flera år.

Ljuslådor utomhus

När man pratar om ljuslådor som ska användas utomhus syftar man ofta på olika typer av ljusskyltar. Allt från fasadskyltar, pyloner, pelare eller specialgjorda bokstavsskyltar. Att addera ljus till en skylt livar inte bara upp den utan får den även att synas ordentligt när mörkret infaller. Skyltar som inte lyser upp i mörkret har betydligt högre risk att kunden går obemärkt förbi och missar helt vart er verksamhet befinner sig. Därför är det värt att satsa på en ljussatt skylt så att kunden lätt kan hitta till dig samtidigt som det blir en tydlig och iögonfallande reklampelare.

När det kommer till ljuslådor för utomhusbruk är det viktigt att tänka på att det oftast krävs ett bygglov. Därför bör du ta kontakt med din kommun för att ta reda på vilka bestämmelser som gäller för dig. Reglerna kan skilja sig från kommun till kommun. Det generella för ljuslådor utomhus är att de ska ha en säker konstruktion samtidigt som de klarar av alla typer av väderförhållanden.

Ljuslådor för inne- och utebruk

Ljuslådor är ett stort begrepp och inkluderar en stor variation av produkter. Beroende på om ljuslådan ska användas inomhus eller utomhus så skiljer de sig rejält ifrån varandra. För inomhusanvändning är det viktigare att lådan ska vara möjlig att montera samtidigt som den behöver vara portabel och enkel att flytta. När det kommer till ljusskyltar för utomhusanvändning pratar man i stället om ljuslådor som fästes på fasader eller stora ljuspyloner som står exempelvis vid en större väg.

Ljuslådor inomhus

Upplysta reklambudskap inomhus är något man ser varje dag. Det kan vara allt från upplysta affischramar i mataffären till lysande pyloner inne i ett shoppingcentrum. Variationen är stor och ljuslådor för inomhusanvändning finns både som fristående, upphängd från taket eller möjligt att fästa direkt på väggen. Dessa ljuslådor har olika lösningar för motivet där det används både affischer i tjockare papper samt motiv gjorda i tygmaterial med gummilister.

Eftersom alla ljuslådor är utrustade med LED-belysning blir det en jämn spridning av ljuset över hela skylten. Det kommer göra motivet tydligare samtidigt som det ger en wow-faktor som drar åt sig kundens uppmärksamhet.

Ljuspelare, LED boxar och Magnetramar

Ljuslådor har ett brett produktsortiment där du kan hitta ljuslådor för alla typer av behov. Allt från enklare affischramar till större ljusväggar. Ljuslådor är en produkt som passar alla typer av verksamheter men är populär där viktig information eller reklambudskap ska upplysas. Eftersom ljuset drar åt sig uppmärksamhet är det ett perfekt sätt att nå ut med nya produkter, extrapriser eller viktig information som kunden inte får gå miste om.

Affischramar

Affischramar med LED-belysning är ett enkelt sätt att förtydliga sitt budskap. Dessa ramar har länge varit populära i butiksbranschen men används även flitigt för filmaffischer, restaurangmenyer, mäklartavlor och hänvisningstavlor i exempelvis köpcentrum.

Affischramarna är gjorda med enkla snäppramar vilket gör att du superenkelt kan byta ut ditt motiv utan att behöva montera ner hela tavlan. För att tavla inte ska ta för mycket plats ut från väggen har den fått en mycket tunn ram som blir mycket stilren på väggen. LED-belysningen har en färgtemperatur på 5600–6500 kelvin vilket ger en varm ton till motivet.

LED Boxar

LED box är en portabel ljuslåda som du enkelt kan ta med dig. Den kommer i flera olika storlekar och passar utmärkt för att bygga upp en mässmonter eller enklare bildväggar i en butik. Eftersom lådan är fristående är det möjligt att ha motiv på båda sidorna av produkten. Detta gör att en LED box passar utmärkt för ytor där du vill dra åt dig kundernas blickar vilket ger möjlighet att ha ett budskap från utsidan och ett på insidan.

Eftersom dessa ljuslådor är mycket lätta att montera och ta isär är det även ett perfekt val av produkt till exempelvis en resande säljare. LED boxen tas enkelt med i bilen och för att den inte ska ta skada när den transporteras levereras boxen i en vadderad väska.

Magnetramar

Magnetramar med LED-belysning är en mycket tunn ljuslåda som endast har ett djup på 13 mm. Det ger ett stilrent slutresultat då ramen inte sticker ut långt från väggen.

Ramen är gjord i aluminium och är helt magnetisk vilket gör det superenkelt att byta ut ditt motiv på bara några sekunder. Magnetramen passar utmärkt för enklare menyer, som prisskylt eller produktreklam.

Kontakta Expofy för skräddarsydda ljuslådor

Är du i behov av en specialanpassad ljussatt skylt är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi har erfarenhet från flera spännande projekt där vi varit med och tagit fram ljuslådor för olika verksamheter. Vi har även erfarenhet av att jobba med smarta system som göra att du manuellt kan styra ljuset i din skylt via en app. Det innebär allt från att skylten tänder sig vid solnedgång till att kunna byta så att din skylt lyser i rött, grönt eller blått.

Våra säljare kan hjälpa dig genom hela processen i att skapa och ta fram en upplyst skylt. Jämfört med andra produkter i vår butik kräver skräddarsydda skyltar lite mer arbete än vanliga skyltar. Därför erbjuder vi inte direkt köp av dessa skyltar online. Vi finns tillgängliga per telefon och mail för att ge en offert på din önskade ljusskylt.