Sound Frame

Sound Frame – Akustiktavlor

Hos Expofy hittar du ett unikt utbud av akustiktavlor som både är enkel- och dubbelsidiga. Tavlan skapar du själv i vår produktkonfigurator och självklart trycks den med ditt egna motiv. Sound Frame är en stilren akustiktavla som hjälper till att hålla nere ljudnivåerna i din verksamhet samtidigt som du får en snyggt brandad ljudabsorbent. Det som skiljer Sound frame mot andra akustiktavlor på marknaden är att det när som helst går att byta motiv på din Sound frame.

Akustiktavlor för en lugnare arbetsmiljö

Ljudabsorbenter eller akustiktavlor som det också kallas är ofta förknippat med större lokaler som bibliotek, idrottshallar eller kontorslandskap. Men akustiktavlor passar minst lika bra i en butik, ett hotell eller en restaurang. På platser där ljudnivåerna lätt stiger kan en ljudabsorbent göra att miljön blir både lugnare och trevligare. Något som kan exempelvis effektivisera en arbetsplats eller göra en restaurang mysigare.

Men då ljudabsorbenter inte alltid är utformad som man önskar kan det vara svårt att hitta en som passar för sin lokal. Till skillnad från andra ljudabsorbenter så är Sound Frame utformade som en tavla där du trycker ditt helt egna motiv. Här kan du välja en murrig skogsbild eller ta en fotografi av företagets anställda. Vad du väljer att trycka är helt upp till dig. Eftersom absorbenten är dold bakom motivet får du en betydligt mer elegant utseende i din lokal jämfört med de vanliga absorbenterna i enfärgat material.

Ljudabsorbent för butik

Butikslokaler är vanligtvis uppfyllda med olika produkter och hyllor vilket normalt hjälper till att minska ljudnivåerna. Skulle golvet även vara lagt med en mjuk matta hjälper även detta till att minska ljudnivåerna. Men i butikslokaler där man istället håller det luftigt och med mindre produkter ute i lokalen kan ljudnivåerna lätt stiga. Då är akustiktavlor ett perfekt sätt att både skapa en unik och fräck känsla till lokalen samtidigt som du minskar ljudnivåerna.

Sound Frame ser ut som vilken tavla som helst och kommer med en mycket diskret och elegant profil. Vilket ger en ramlös känsla till motivet. Därför är Sound Frame ett utmärkt sätt att visa upp olika modeller och miljöbilder i butikslokalen. Akustiktavlan är utformad så att du enkelt kan byta ut ditt budskap så att du under kampanjer eller speciella erbjudanden kan skylta om med ett helt nytt motiv. När kampanjen sedan är slut kan du snabbt byta tillbaka till ditt ordinarie motiv. Med Sound Frame får du en smart akustiktavla som både är effektiv mot ljudnivåer och som kan användas för marknadsföring i din butik.

Ljudabsorbent för kontor

Öppna kontorslandskap har under de senaste åren blivit mycket populärt. Men detta ökar också risken till att ljudnivåerna blir högre i kontorslokalen. Detta kan göra att arbetsmiljön blir sämre och det kan bli svårt att koncentrera sig. För att undvika att detta uppstår är ljudabsorbenter och akustiktavlor en fantastisk lösning. Det ger en trevligare arbetsmiljö både genom att minska ljudnivåerna och samtidigt ger lokalen ett härligt lyft. Våra Sound Frames har en stilren ram som ger en ramlöskänsla till ditt motiv. På så sätt blir det endast ditt motiv i fokus och ljudabsorbenten är dold bakom det trycka motivet.

Akustiktavlorna går att göra upp emot 10×3 meter i ett stycke vilket innebär att du kan täcka upp en hel vägg med en enorm Sound Frame. Men det går minst lika bra att placera ut flera mindre akustiktavlor runt om i lokalen. Fördelen med att välja en Sound Frame är att du enkelt kan byta ut ditt motiv om du skulle tröttna på det eller om det inte längre passar in i lokalen. Då kan du enkelt beställa ett nytt tryck och ersätta det med det gamla motivet.

Ljudabsorbent för restaurang

Ljudabsorbenter kan vara en räddare i nöden när det kommer till restauranglokaler. Om du som restaurangägare har en större lokal med många gäster kan ljudnivåerna snabbt stiga till höga nivåer som gästerna kanske inte uppskattar. Men detta kan man enkelt undvika genom att använda sig av ljudabsorbenter i lokalen.

Absorbenter är inte speciellt snygga från grunden men genom att använda sig av en Sound Frame kan du bygga upp snygga tavelväggar med olika motiv eller ett större i en och samma ram. Med Sound Frame får du en akustiktavla som smälter in i miljön och helt enkelt blir en del av inredningen. Det är en stilren och elegant ljudabsorbent som både ger något extra samtidigt som det hjälper till att hålla nere ljudnivåerna.

Fördelar med en ljudabsorberande tavla

Vad finns det för fördelar med just en Sound Frame och vad behöver en akustiktavla för egenskaper? För att göra valet lättare för dig som kund och ge dig en bättre inblick över vad Sound Frame gör har vi radat upp en lista med alla fördelar. På så sätt får du bättre koll på vad en ljudabsorbent kan göra för din verksamhet.

Våra ljudabsorbenter är gjorda i stenull vilket har en mycket hög densitet. Detta är ett material som är optimalt för just akustiktavlor då det håller nere ljudnivåerna markant.

Sound Frame är utrustad med den bästa ullen och har blivit klassificerade i Klass A när det kommer till ljudabsorption.

Sound Frame har ett mycket högt brandskydd och är samtidigt okänsligt för fukt.

Med en Sound Frame får du en snygg tavla med tryckt motiv som samtidigt håller borta otrevligt ljud. Eftersom absorbenten är gömd bakom motivet får tavla ett mycket estetiskt utseende.

Skapa ditt eget motiv till din ljudabsorbent

När du tar fram ett motiv till en akustiktavla ska du anpassa ditt motiv efter måttet på ramen. Därför finns det ingen specifik designmall som du behöver jobba utefter. Du skapar helt enkelt ditt motiv precis efter dina önskemål så länge du håller din innanför ramens mått. För att säkerhetsställa att ditt motiv går enda ut i kanten ska du alltid spara din fil med minst 5 mm utfall.

Designen på din Sound Frame kan innehålla allt från bilder, vektorer och texter. Det finns inga begräsningar men du bör se över så att allt håller en så pass hög upplösning utan att det blir suddigt. Är du osäker på om din fil kommer att hålla för tryck behöver du inte vara orolig. Vi ser alltid över alla filer innan vi trycker våra produkter och kommer att kontakta dig ifall filen behöver göras om. Skulle du i stället behöva hjälp med att ta fram ett original kan du kontakta oss på info@expofy.se eller ringa 0771 – 75 35 00. Du hittar även några guider om hur du skapar ditt original här på vår hemsida som exempelvis ”så skapar du en tryckfil” eller ”Så här lägger du till utfall”.

Skräddarsy din akustiktavla – vi hjälper dig!

Är du ute efter en specialanpassad ljudabsorbent och behöver en mer skräddarsydd lösning för ditt företag kan du alltid kontakta oss. I vår webbutik har vi de enklaste ramarna men det går alltid att anpassa det för en mer avancerade lösning. Så tveka inte att höra av dig om du vill ha hjälp med att ta fram akustiktavlor till ditt företag. Boka ett möte med oss på 0771 – 75 35 00 eller maila oss info@expofy.se.

Vi sitter i centrala Kungsbacka och du är alltid välkommen att titta förbi. Då kan du besöka vårt showroom för att se närmare på hur Sound Framen är uppbyggd och även hur ramen ser ut i olika färger. Vi har även ett stort utbud av våra övriga produkter i showroomet ifall du skulle behöva något mer till ditt företag.

Vanliga frågor om Sound Frame och akustiktavlor

Hur monterar jag motivet i ramen?

Sound Frames profil är anpassad så att det går att montera fast ett motiv i ramens profil. Så för att fästa motivet i ramen har det sytts fast en 12mm djup gummilist runt hela motivet. Denna gör det sedan möjligt att trycka ner tyget i profilens spår. För att fästa bilden på bästa sätt kan du följa denna instruktion.

  1. Tryck fast gummilisten i alla hörn av ramen.
  2. Fortsätt därefter med att trycka ner en liten del av gummisliten i mitten av ramen på varje sida.
  3. Pressa därefter in gummilisten från mitten och ut mot varje hörn av ramen. Gör detta på alla sidor tills motivet är helt fäst i ramen.
  4. För att ta bort motivet från ramen tar du tag i den fastsydda dragflärpen och drar ut motivet ifrån ramens spår.

Kan jag byta motivet i ramen?

Våra Sound Frames är utformade så att du kan byta motiv precis när det passar dig. Motivet på akustiktavlorna trycks på ett polyestermaterial som därefter fått en påsydd gummilist runt hela motivet. Gummilisten trycks fast i ramens profil vilket gör det möjligt att byta bild när du exempelvis tröttnat på ditt gamla.

Så när du vill beställa ett nytt motiv behöver du inte beställa någon ny ram utan du beställer motivet under produkten ”Vepa till Sound Frame”. Här anger du samma mått som du gjorde när du beställde din ram.

Enkelsidig Sound Frame - tyg med gummilist

Finns det någon begränsning på hur stor tavla jag kan göra?

Egentligen finns det ingen specifik begränsning när du skapar din akustiktavla. Men om du vill att tavlan ska vara i ett och samma stycke så är max måttet 10×3 m. Om du kan tänka dig att sätta ihop flera ramar bredvid varandra kan du trycka ett motiv i precis den storleken du önskar. Även om det blir flera ramar sida vid sida så kommer det fortfarande ge ett storslaget intryck till din lokal.