Dekaler

Dekaler

Hos Expofy hittar du ett brett sortiment av dekaler för alla typer av användningsområden. Våra dekaler med tryck håller en hög kvalité samtidigt som det håller ett lågt pris. Dekaler är en effektiv produkt för marknadsföring och fungerar att använda på både golv, fönster och väggar.

Beställ dekaler med tryck online!

Hos oss kan du enkelt beställa precis den dekal som du behöver med det trycket som du vill ha. Vi har flera olika dekaler som passar för alla typer av ändamål. I vår produktkonfigurator kan du välja vilket material du önskar om dekalen ska vara konturskuren och om du önskar att dekalen lamineras.

Här finns alla val för att göra din trycka dekal med den absolut bästa kvalitén. Skulle du sakna något eller osäker på vilken typ av dekal just du behöver finns vi alltid här att rådfråga. Vi kan även hjälpa dig att ta fram ett tryckoriginal om du behöver hjälp med detta också.

Vi finns att nå både på telefon: 0771 – 75 35 00, mail: info@expofy.se eller om du har vägarna förbi Kungsbacka är du välkommen att besöka oss på Faktorvägen 17. Vi erbjuder hjälp till att företag runt om i Sverige så tveka inte att höra av dig.

Nå ut till en bredare publik med dekaler

Dekaler är en mycket populär expo-produkt och går att se nästan överallt idag. På golvet i mataffären, på butiksfönstren i köpcentrumet eller logotypern på företagsbilarna. Denna välanvända produkt är enkel att använda och finns att hitta under ett flertal olika namn.

Folie, vinyl, klistermärken, stickers eller dekor är några av de namn som dekaler går att hitta under. Alla variationerna har samma funktion och de används för att sprida budskap via bilar, väggar, fönster eller golv. Dekaler går att få enfärgade för enklare logotyper eller printade för fullstora fotografier. Vill du konturskära din dekal är det inga problem. Vi löser allt från utskurna bokstäver till specialanpassade motiv.

Fönsterdekaler – Unika möjligheter till effektiv exponering

Med sitt breda utbud kan du enkelt använda fönsterdekaler från allt till butikens skyltfönster till konstrastmarkering på glasväggar och fönster i en kontorsavdelning. En fönsterdekal kan placeras på alla typer av fönster och går att välja med montage på både insidan och utsidan av fönstret.

Självklart kommer fönsterdekalerna i flera utföranden och du kan beställa fönsterdekaler med ditt eget tryck. Exempelvis med en enkel logotyp eller täcka upp ett helt fönster med en snygg design från din grafiska profil.

Golvdekaler – Tydliga budskap på kreativa ytor

En av de största ytorna som idag inte reklamförs är just golvet. Här får du en chans att öka din marknadsföring utan att det blir allt för plottrigt. Ska du placera dekaler i en butiksmiljö är golvdekaler en produkt som fungerar väldigt bra.

Eftersom golvet är näst in till helt neutral är det lättare att sticka ut och synas med sitt budskap. Golvdekaler funkar inte bara för att marknadsföra en ny och rolig produkt utan du kan även se till att sprida viktig information om exempelvis hålla avstånd, köbildning eller trängsel.

Väggdekaler – Livar upp tomma ytor

Väggdekaler kopplas idag ofta till något man enkelt klistrar upp hemma med ett roligt citat. Men inom företagsverksamheten är det något helt annat och går att göra så mycket mer med. Väggdekaler fungerar självklart bra för att göra en enklare dekal av din logotyp men du kan även trycka större väggdekaler som täcker upp hela väggar.

Hur du väljer att göra just din väggdekal är helt upp till dig. Väggdekalerna går också bra att placera inomhus som utomhus.

Designa din dekor

Då vi erbjuder dekaler med både infärgad folie och printad i 4-färg så finns det möjlighet att göra precis den design du önskar för din dekals tryck. Något som kan vara bra att tänka på när du gör din design är dess storlek. Alla våra folier har en maxbredd vilket innebär att det kommer att bli en skarv i motivet om det överstiger detta. Om du skulle vilja undvika det rekommenderar vi att du går in på den produkt du tänker använda och se vad just den produktens maxbredd är. Skarven kommer inte synas visuellt men det gör att monteringen kan bli lite svårare. Vid större motiv så är det helt enkelt inte möjligt att undvika en skarv.

Behöver du tips eller osäker på hur du skapar ditt original kan du läsa vår guide om hur du skapar en tryckfil. Här hittar du tips att tänka på vid skapandet av ditt original. Vill du istället ha hjälp med att ta fram det bästa alternativet för din dekor så hjälper vi dig gärna. Lägg till produkten ”Hjälp med original” i varukorgen eller så kan du kontakta oss direkt på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00. Det går också bra att skicka in en förfrågan via vårt offertformulär.

Vilken folie ska jag välja?

Eftersom dekaler till största del är av samma material även om de har fått olika namn så är det till för att du som kund lättare ska veta vilken typ av produkt som du ska välja. Att en fönsterdekal ska placeras på ett fönster är självklart och vice versa med vägg- och golvdekal. Istället är det nedanstående variationer som skiljer folierna åt:

Infärgad folie

Önskar du en tryckt dekal med hög kvalité och färg som håller långt framöver, då är den infärgade folien det utmärkta valet. Den kommer dock i ett mindre antal färger och passar bäst vid enklare motiv. Vid beställning väljer du om du vill trycka med en, två eller tre stycken färger. Vinylen finns i 59 stycken olika färger där du kan välja vilken du vill använda.

Om du inte gör något val kommer det att väljas ut en färg som är närmast ditt original. Skulle du istället vilja använda ett motiv med mycket färg och detaljer rekommenderar vi att du istället väljer en Printad i 4-färg. Denna typ av folie passar både som fönsterdekal och väggdekal.

Printad 4-färg

Tillskillnad från den infärgade folien så är denna variant Printad med 4-färgstryck. Det gör det möjligt att trycka alla typer av motiv och det finns inga begränsningar på antalet färger. Beroende på önskad kvalité och hållbarhet har du möjlighet att välja mellan flera olika folier både kampanj och flerårig. Denna typ av folie passar både som fönsterdekal, väggdekal och golvdekal.

Heltäckande Printad

En heltäckande dekal för fönster och vägg skiljer sig inget från den konturskurna mer än att du inte konturskär en heltäckande. Denna är till för att täcka upp större ytor och har samma funktion på material, laminat och montering. Vid stora ytor kommer vi göra dekalen i våder. De flesta folier drar ihop sig något i takt med att de åldras. Våderna skapar vi därför med 15 mm överlapp för att det inte skall bli en glipa emellan våderna i takt med att folien krymper.

One-way-vision printad

Denna version av folie har en helt annan funktion jämfört med de andra folierna. En One way vision vinyl kommer perforerad med mindre hål över hela dekalen. Detta gör det möjligt att se motivet tydligt och klart från utsidan men på insidan får den effekten av en ”solfilm”. Det perforerade mönstret går även att se ut från men inte in. Vilket gör det möjligt att skapa ett insynsskydd samtidigt som du fortfarande kan få in ljus.

Det blockerar dock inte insynen helt, utan endast till ca 90%. En vanlig vinyl med vit bakgrund stoppar möjligheten att se igenom men den stoppar även ljuset. Beroende på placering så kan du även för denna typ av dekal välja till skyddande laminat för att inte vatten och smuts skall fastna i de små perforeringarna.

Vanliga frågor om dekaler

Hur monterar jag en dekal?

Att montera en dekor kan vara knepigt och något man bör får hjälp med vid stora motiv. Alla folier kommer i en maxbredd på rulle vilket innebär att det blir en skarv om motivet är större än själva maxbredden. Detta är inget som kommer att påverka utseendet av din folie men det kan göra det svårare att montera det själv. Vi samarbetar med flera duktiga montörer som finns tillgängliga över större delen av Sverige. Kontakta oss så på 0771 – 75 35 00 eller info@expofy.se så hjälper vi er med montage.

Vill du istället montera din dekal själv eller behöver råd om hur du tar bort din dekal? Då kan du läsa vår guide om folie och dekaler. Här finns det ett kapitel om ”Hur du monterar jag folie och dekaler av vinyl” men även ”Hur tar jag bort folie och dekaler av vinyl”. Du hittar även andra bra tips och fakta om folie och dekaler här.

Ska jag välja transparant eller vit folie?

En transparentfolie går att se igenom från båda håll och ger färgen en svagare nyans. Medan en vit folie istället kommer att blockera från ena hålet vilket kan användas för att skapa ett insynsskydd. Transparant folie kommer endast till glas- och fönsterdekaler då det inte finns något syfte till detta på en vägg.

Hur skyddar jag min folie på bästa sätt?

Vill du ha ett extra skydd på din dekal kan du lägga till laminat. Vid montage av din dekal på utsidan av ett fönster kan det vara bra att välja till detta. Laminatet ser då till att skydda din dekal vid till exempel fönstertvätt men ger även färgen en längre hållbarhet. För golvdekaler är laminat ett måste. Det är laminatet som ger halkskydd vilket gör det mer säkert vid montering av golvdekaler.

Vad innebär det med val av montage?

För fönsterdekaler finns det möjlighet att göra val av montage. Detta innebär att du väljer vilken sida av dekalen som ska vara den med klister på. Vilket ger dig möjligheten att montera fönsterdekaler på antingen utsidan av fönstret eller från insidan.