Parasoller - Håll borta sol och regn med ett parasoll | Expofy

Parasoller

Våra parasoller passar för allt från uteserveringar till event och mässor. Dessutom kan du få antingen fyrkantiga eller runda parasoller beroende på vad som passar dig bäst! Nedan svara vi på de vanligaste frågorna om parasoller

Vilket parasoll ska jag välja? Så stabilisera du ditt parasoll Komplett guide: Vad är ett parasoll?

Håll borta sol och regn med ett parasoll

Parasoller är det perfekt expomaterialet om du vill kunna erbjuda en uppskattad uteplats större delen av året. Ett parasoll har många funktioner men dess yttersta effekt är att det skyddar både från sol och regn. Men många uppskattar också möjligheten till att kunna svalka sig när man fått nog av värmen. Även om ett parasoll till största del är till för att skydda mot olika typer av väderförhållanden så är det även ett perfekt sätt att marknadsföra sig på. Med ett parasoll kan du enkelt synliggöra ditt företags logotyp vilket blir synligt från flera meters håll.

Att parasollet har en självklar plats på uteserveringen är det nog inte många som säger emot men ett parasoll passar även för andra ändamål. Du kan placera ditt parasoll på ett evenemang för att visa vart din verksamhet befinner sig, skydda konferenser från dåligt väder eller till och med som inredningsdetalj för att få en ”somrigare känsla”.

Vilket parasoll ska jag välja?

Våra parasoller är gjorda i ett slitstarkt och vattentåligt polyestertyg och ramen är gjord av aluminium. Men utöver det så finn det några saker att tänka på innan du väljer ditt parasoll.

  • Utformning och storlek
    Vilken utformning du vill ha på ditt parasoll är helt klart en smaksak och inget som påverkar kvalitén eller livslängden. Dock bör du tänka efter när du väljer storlek då parasollet ska kunna stå så fritt som möjligt. Att placera ett parasoll så att det lutar mot en fasad, buskage eller annat objekt kan få parasollets livslängd att kortas avsevärt.

Runt parasoll

Fyrkantigt parasoll

  • Lyftsystem
    När det kommer till lyftsystemet för parasollerna så har alla modeller samma system, de lyfts upp med hjälp av en lina. För att säkra parasollet fäster du det med den medföljande metallspärren.

Valet av parasoll är egentligen inte så svårt då det enda som skiljer parasollerna åt är storlek och vikten. Så när du ska välja parasoll bör du se över hur mycket plats du har tillgodo och att ditt parasoll kan stå så fritt som möjligt. Skulle du dock vilja skapa en mer skyddande miljö tillsammans med parasoller kan du ställa flera stycken bredvid varann för att skapa ett ”tak”. Utöver det kan du välja parasoll helt efter smak och tycke.

Tänk på att stabilisera ditt parasoll

När du beställer ett parasoll så levereras det med en kryssfot i stål. Denna fot är anpassad så att du kan lägga fyra stycken betongplattor (40x40cm) i varje hörn av kryssfoten. Dessa ingår inte vid beställning men går att köpa i de flesta bygg- och trädgårdshandel.

Med kryssfot

Med extra betongplattor

Har du inte möjlighet till att använda dig av betongplattor är det ändå viktigt att du ser till att fästa ditt parasoll ordentligt. För att ditt parasoll ska kunna stå säkert och stabilt måste du lägga någon typ av tyngd på parasollets fot. Ju tyngre fot du har desto bättre klarar parasollet av hårdare vindar. Väljer du Verona bör parasollets tyngd ligga på ca 30 kg. Medan de större parasollerna Palermo, Milano och Torino bör ha en tyngd på minst 40–50 kg. Vid hårdare vindar kan man behöva ännu tyngre tyngder för att säkerställa att parasollet faktiskt står still.

Dock rekommenderar vi att du alltid väljer att ta ner ditt parasoll vid mycket hårda vindar. Våra parasoller kan klara upp till ca 8-10 m/sek men då riskerna för att ditt parasoll skadas är så stora rekommenderar vi att du istället väljer att ta ner det. Annars finns risken att ditt parasoll faller om kull eller i värsta fall knäcks.

Designa ditt parasoll

Du har möjligheten att göra en egen design på alla våra parasoller. Lägg till din logotyp, en text eller byt färg. Vi trycker våra parasoller med digitaltryck vilket gör det möjligt för dig att skapa precis den designen du önskar. Designmallen laddar du ner under respektive produkt.

Skulle du vara osäker på hur du skapar ett eget parasoll eller vill ha hjälp är du välkommen att kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00. Vi hjälper även till med att göra original om du inte skulle vilja göra ett själv. Meddela oss så ger vi dig en offert eller lägg till produkten ”Hjälp med original” till din varukorg. Under denna produkt kan du även läsa om hur processen går till när vi skapar ett original för dig.