Dekaler > Fönsterdekaler

Fönsterdekaler & fönsterdekor

Företagsanpassade fönsterdekaler och fönsterdekor som effektivt ökar din exponering. Hos Expofy får du högkvalitativa fönsterdekaler, både konturskurna och heltäckande. Fönsterdekor är en av de absolut kraftigaste expoprodukterna för butiksverksamhet och kan vara en avgörande faktor om en kund väljer att gå in i just din butik.

Beställ fönsterdekaler för företag!

Med fönsterdekaler kan du öka exponeringsvärdet för ditt företag och dra till dig fler kunder genom att synas bättre. Fönsterdekaler kan både vara informativa men samtidigt genom sin design öka känslan för verksamheten. Att beställa fönsterdekaler online är inga svårigheter och vi finns alltid här för rådgivning och hjälp. Du beställer enkelt ditt företags fönsterdekaler i vår produktkonfigurator och kan anpassa dem helt efter er verksamhet. Beställ allt från konturskurna dekaler till heltäckande dekaler för era fönster. För att skapa en helhet till ditt företag kan det också vara bra att komplettera med andra typer av dekaler och du hittar både golvdekaler och väggdekaler i vårt sortiment.

Hos oss behöver du inte vara rädd att det blir fel. Vi har flera års erfarenhet av fönsterdekaler och kan hjälpa dig på vägen mot rätt dekal för ditt företag. Vi kan även vid behov hjälpa er med både framtagning av design och därefter montage. Vid fler frågor om våra dekaler kan du kontakta oss på info@expofy.se eller inga oss direkt på 0771 – 75 35 00 vi finns alltid tillgängliga för att hjälpa er.

Vill du lära dig mer djupgående om dekaler kan du läsa vår fulla guide ”vad är folie och dekal”. Här hittar du all information som du kan tänkas behöva innan du gör en beställning av din företags dekal

Fönsterdekor för butiker och skyltfönster

Fönsterdekor är en välanvänd produkt bland butiker och används oftast för skyltfönster. Eftersom skyltfönstret är det första som kunden ser är det viktigt att din butik ser lika bra ut utåt som inåt. Därför kan det vara superviktigt att du har ett snyggt och tilltalande skyltfönster. Med fönsterdekaler kan du göra allt från enklare motiv till att täcka hela fönsterytan. Med lite kreativitet kan du se till att verkligen dra till dig kunder.

För enklare motiv som logotyper eller texter kan du välja en infärgad folie som har en mycket hög kvalité och lång hållbarhet. Vid större motiv och med mycket detaljer bör du istället välja den 4-färgs printade fönsterdekor. I denna kan du också välja vilken kvalité som du önskar på din fönsterdekor. Ska du endast sätta upp något temporärt kan du välja en dekor med lägre kvalitetstid.

Fönsterdekaler för kontorsytor

Fönsterdekor i kontorsytor används vanligtvis för att dela av ytor eller skapa insynsskydd. Men det används även som kontrastmarkering eftersom det är vanligt med glasväggar i kontorsytor. Fönsterdekaler kan på så sätt skapa både en trevligare arbetsmiljö samtidigt som man inte behöver vara orolig över att någon går in glasväggarna. För kontrastmarkeringar är vår infärgade fönsterdekor ett riktigt bra val om du ska hålla dig till några få färger. Vid rekommenderar att du gör dina markeringar i en färg för att de inte ska tappa sin funktion.

Fönsterdekaler funkar även bra för att snyggt placera ut logotyp och öppettider på verksamhetens entré. Vill du se till att verkligen välkomna dina kunder kan du se till att utnyttja fönsterdekorens exponeringskraft genom att ta fram något lite mer udda. Färg och grafiska element drar till sig ögat och kan få nya kunder att dras till er entré. Här passar både att använda sig av heltäckande fönsterdekaler som enklare och konturskurna i printad 4-färg.

Fönsterdekor som insynsskydd

Fönsterdekor används ofta för att dela av ytor eller skapa insynsskydd. När du täcker upp glas behöver du inte alltid täcka hela ytan utan går lika bra att täcka av halva. På så sätt skapar du ett bra insynsskydd samtidigt som du ser till att ljuset fortfarande kommer in. Behöver du täcka upp hela väggar så kan du välja en ljust frostad fönsterdekal som då tar bort insynen men som lättare släpper igenom ljuset.

Det bästa alternativet för insynsskydd är att välja fönsterdekal one-way-vision. Denna sätts på utsidan av glaset och ger en effekt av solfilm från insidan. På utsidan kommer man endast att se motivet vilket gör att du även här stänger insynen men ändå får in ljuset. Observera att insynsskyddseffekten enbart är i dagsljus när ljuset är starkare på utsidan än insidan. Om lokalen är belyst på insidan under kvällstid försvinner insynskyddseffekten.

Skapa unika och tilltalande fönsterdekaler

Fönsterdekaler är en av de vanligaste expo-produkter du ser i din vardag. Det finns på de flesta skyltfönster hos klädkedjor, små butiker och kaféer. Men en fönsterdekal har ett brett användningsområde och går även att se på kontor och hotell. Fönsterdekaler behöver inte endast vara reklam för att marknadsföra ett företag eller produkt. Dekaler för fönster kan även vara dekorer som konturskurna namnskyltar, insynsskydd till konferensrum eller pictogram för att visa vart hotellets toaletter ligger. Du kan få din dekal precis som du önskar och går att få både som heltäckande motiv och utskurna bokstäver.

Designa din fönsterdekor

Fönsterdekaler är en av de vanligaste expo-produkter du ser i din vardag. Det finns på de flesta skyltfönster hos klädkedjor, små butiker och kaféer. Dekaler för fönster kan vara allt från konturskurna namnskyltar, insynsskydd till konferensrum eller pictogram. Du kan få din dekal precis som du önskar och går att få både som heltäckande motiv och utskurna bokstäver.

När du designar din fönsterdekal kan du välja att göra en enkel i bara en färg eller skapa en fullsprakande färgbomb. Vid val av en färg rekommenderar vi att du använder den infärgade fönsterdekalen och ska du trycka ett motiv med mycket färg och detaljer i bör du istället välja 4-färgs dekor.

Det viktigaste att tänka på när du skapar din fönsterdekor är att du måste hålla koll på maxbredden. Med maxbredd innebär det att dekalen kommer att delas upp i flera bitar om bredden på ditt tryckoriginal överstiger dekalens maxbredd. Så om du inte vill ha din dekor uppdelad bör du se till att hålla dig innanför fönsterdekalens olika maxbredder. Varje fönsterdekal har sin maxbredd på rulle och det hittar du under respektive produkt.

Vill du ha hjälp med att designa en fönsterdekor så hjälper vi gärna till. Du kan lägga till produkten ”Hjälp med design” i varukorgen eller kontakta oss via telefoner 0771 – 75 35 00 eller mail info@expofy.se. Önskar du någon annan dekor och folie än det som visas här i webbutiken kan du lämna en offertförfrågan i vårt formulär.

Vilken fönsterfolie ska jag välja?

Fönsterdekalen kommer i fyra olika utföranden och alla har sin unika fördel. Du bör först välja om du vill ha din dekal konturskuren eller som heltäckande. Därefter är det valet av folie som skiljer de åt.

Infärgad folie

Den infärgade folien kommer i 59 stycken valbara färger där du väljer hur många färger du vill trycka med. Denna folie har en hög kvalitét och en mycket lång hållbarhet. När du beställer en fönsterdekor med infärgad folie väljer du om du vill trycka med en, två eller tre färger.

Du väljer färger från färgkartan och meddelar i kassa om vilka du valt. Om du inte valt några färger kommer vi att välja ut den färg som är närmast ditt tryckoriginal. Denna folie passar bäst vid enklare motiv och ska du trycka ett motiv med mycket detaljer och flera färger rekommenderar vi istället att du väljer en Printad 4-färg.

Printad 4-färg

Här har du en 4-färgs printad folie som gör det möjligt att trycka alla sorters motiv. Här finns ingen begräsning på antalet valda färger. Den printade 4-färgs folien kommer i tre stycken utförande där du kan välja material bas och hur länge du vill att dekalen ska hålla.

  • Välj mellan transparent eller vit folie
    En printad 4-färgs folie går att få i två stycken basmaterial, vit eller transparent. Med en transparent folie innebär det att man ser rakt igenom samtidigt som färgen får en ljusare nyans. Den vita folien är istället blockerande med en vit bakgrund vilket gör att den inte går att se igenom. Denna ger en starkare färg till ditt tryck samtidigt som den skapar ett insynsskydd.

Heltäckande Printad

Detta val är till för dig som vill täcka en hel yta med en fönsterdekaler. Vi konturskär inte denna typ utan folien görs i det mått som du angett. Utöver det är det foliens egenskaper detsamma som den konturskurna. Vid stora mått kommer vi göra dekalen i våder. De flesta folier drar ihop sig något i takt med att de åldras. Våderna skapar vi därför med 15 mm överlapp för att det inte skall bli en glipa emellan våderna i takt med att folien krymper.

One-way-vision printad

Vill du ha en lite mer unik fönsterdekor som samtidigt är ett bra insynsskydd är One way vision ett bra alternativ. Folien monteras ifrån utsidan och dess perforerade yta skapar denna dekor en effekt av ”solfilm” från insidan och på utsidan syns motivet istället klart och tydligt.

Folien går inte att se igenom från utsidan samtidigt som den på insidan släpper igenom ljuset. One-way-vision täcker insynen till ca 90% jämfört med en vit folie som istället blockerar insynen helt, vill man ha en helt ljusblockerande folie så kan vi självklar även lösa det.

Öka livslängden med skyddande laminering

Vill du att din fönsterdekor ska hålla så länge som möjlig är det viktigt att gjort rätt val från början. När du beställer din fönsterdekal hos oss rekommenderar vi därför att du väljer till ett laminatskydd. Laminatskyddet ser inte bara till att skydda din fönsterdekal från att skadas utan ser även till att färgen får ett bättre skydd från solens UV-strålar. Vid en längre exponering från solens strålar och utan laminering finns det en risk att din dekal bleknar. Denna risk minimerar du om du väljer en laminerad fönsterdekal.

Laminering kan även se till att förlänga hållbarheten på dekalen genom att skydda både mot repor men även vid fönstertvätt. Därför behöver du inte vara orolig att din fönsterdekal ska ta någon skada om den är placerad på utsidan av ett fönster. Det går fortfarande att tvätta fönstret utan att dekalen skadas. Det sista du bör tänka på för att förlänga din livslängd på fönsterdekoren är att montera dekalen rätt från början. Hamnar det luftbubblor mellan dekoren och fönstret kan det finnas en risk att det kommer in vatten eller annan smuts som därefter kan förkorta livslängden på dekalen. Se därför alltid till att ta hjälp vid montage om du är osäker på hur du ska montera din fönsterdekal på bästa sätt.

Monteringsinstruktioner för fönsterdekaler

Vill du sätta upp din egen fönsterdekal finns det några punkter att tänka på innan du gör jobbet. Vi rekommenderar att du först läser vår guide om folie och dekaler där vi beskriver ”Hur du monterar jag folie och dekaler av vinyl” men även ”Hur tar jag bort folie och dekaler av vinyl”. Detta för att du ska få en förståelse över hur processen går till.

Sedan bör du tänka på att om du valt ett motiv som överskrider foliens maxbredd så uppstår det en skarv. En skarvad folie kommer inte synas om den monteras upp rätt men kan vara svårare att montera själv. Därför rekommenderar vi alltid att du tar hjälp av en montör som har kunskap inom detta område. Vi har kontakt med flera montörer i olika delar av Sverige. Kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00 så hjälper vi er.

Tänk på vid montage

Beroende vart du vill placera din dekal så finns det möjlighet att placera både på utsidan och från insidan av fönstret/glaset. Vid beställning väljer du vilket av alternativen du önskar så att vi vet vilken sida av folien som klistret ska vara på.