Gatupratare

Gatupratare och trottoarpratare

Hos Expofy hittar du ett brett sortiment av väderbeständiga gatupratare och trottoarpratare som tål att stå ute i både regn, vind och kyla. Dessutom är de portabla och mycket flexibla då du enkelt kan byta ert budskap. Gatupratare är en mycket konstadseffektiv skyltlösning som passar bra för både handel, restauranger, samhällsinformation och mäklare. Vill du exponera ditt företag lite extra kan du välja till att placera din företagslogotyp på toppen av trottoarprataren.

Köp gatupratare hos Expofy – olika mått till bra priser!

Gatupratare, även kallade trottoarpratare, är produkter som länge funnits på marknaden och som fortfarande är ett mycket populärt val av skyltlösning. Hos Expofy kan du välja bland ett stort utbud av gatupratare i flera olika modeller och storlekar. Gatuprataren är superenkel att beställa och du behöver endast välja form, storlek och färg. Sedan kan du enkelt klicka hem din produkt i vår webbutik.

Har du några frågor kring trottoarpratare eller gatupratare är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns här för rådgivning kring den bästa skyltlösningen för er verksamhet. Vid beställning av ett större antal gatupratare rekommenderar vi att du kontaktar oss för offert. Det gör du lättast direkt här på vår webbplats i vårt offertformulär men det går minst lika bra att maila oss direkt eller ringa. Du når oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.

Flexibel och smidig kampanjskyltning

Den enkla och portabla gatuprataren går att hitta under många namn som a-ställ, trottoarpratare, skyltställ, butiksskylt eller informationsställ. Men vad de alla har gemensamt är att det är ett perfekt expomaterial när det kommer till skyltning för till exempel butik och restaurang. Fördelen med en gatupratare är inte bara att den är så enkelt att flytta runt utan även för att den är så pass prisvärd tack vare sin långa hållbarhet. Vad du placerar i din gatupratare är helt upp till dig och det måste inte vara en butikskampanj eller öppettider. En gatupratare fungerar lika bra som vägvisare eller guidning vid evenemang och mässor.

Trottoarpratare för butik och handel

När du behöver en enkel och portabel skyltlösning för din butik är en trottoarpratare det absolut bästa valet. Trottoarpratare har ett mycket lågt pris i förhållande till andra skyltlösningar och du kan snabbt byta ut ditt budskap för att anpassa efter kampanjer eller speciella event. Våra trottoarpratare är gjorda för att klara alla typer av väderförhållanden vilket gör att du kan skylta utanför din butik året om.

Eftersom gatuprataren är portabel kan du enkelt fälla ihop den och ta in den efter stängning. På så sätt behöver du inte vara orolig över att den skall försvinna eller vandaliseras. För extra bra skyltning till din butik kan du komplettera med en snygg beachflagga med tryck så att kunderna kan lokalisera din butik redan på långt håll.

Trottoarpratare för restauranger och caféer

Om du på utsidan av din restaurang/café visar upp ett erbjudande kan du öka chanserna till nya besökare väljer just din restaurang som annars kanske väljer att bara gå förbi. Med en trottoarpratare får du en skyltlösning som ger dig möjligheten att skylta med dagens lunch, er meny eller om att ni sänder en specifik fotbollsmatch eller konsert.

Eftersom du kan byta ut ditt budskap på bara någon minut är det ett perfekt sätt att skylta med. Trottoarprataren gör det även möjligt att visa upp ditt budskap från två håll så att alla förbipasserade ser ditt budskap. Vid stängning kan du enkelt bära in din trottoarpratare eftersom den är portabel. Om du vill öka exponeringen ännu mer kan du komplettera med tryckta parasoller för din restaurangs uteservering. Detta får verkligen din verksamhet att synas både på nära och långt avstånd!

Trottoarpratare för mäklare

När man ska köpa mäklarskyltar väljer man ofta skyltar i ett litet enklare format där skylten är gjord av kanalplast. Dessa är smidiga men också mycket lätta vilket gör att de inte har en så lång livslängd. Vill man som mäklare i stället ha ett mer stabilare val av skyltlösning är trottoarpratare ett mycket bra alternativ. I vårt sortiment hittar du en mindre version av gatupratare ”mini sign” som just är anpassat för mäklare.

Denna lilla gatupratare är enkel att bära med sig och tar ingen större plats i bilen. På så sätt kan du placera en stabil skyltlösning utanför en visningsbostad som klarar alla typer av väder. Minisign må vara liten men klarar både blåst och regn. På så sätt har du en skyltlösning du både kan byta budskap på och som har en betydligt längre livslängd än den vanliga mäklarskylten.

Våra modeller av gatupratare & trottoarpratare

Eftersom gatuprataren kommer i många varianter och storlekar kan det kännas svårt att välja rätt. De flesta kommer i flera färger och går att välja mellan svart, vit, röd eller silver. Dock skiljer det sig en del mellan hur ramarna är uppbyggda, vilka typer av fötter gatuprataren har samt om du vill välja till en så kallad toppskylt.

City sign – Den stadsanpassade gatuprataren

City sign är precis som sitt namn säger en stadsskylt. Denna är framtagen för att fungera bättre i stadsmiljö där det blir så lite störmoment som möjligt. Tack vare sin runda bas gör det enklare för synskadade att upptäcka den. City sign är en svart högkvalitativ trottoarpratare med pulverlackerad stomme i stål och snäppramar av aluminium. Vill du lägga till finns det möjlighet att placera en Toppskylt i den svarta ovalen högst upp på gatuprataren för en mindre kostnad.

Deluxe sign – Den exklusiva gatuprataren

Deluxe sign har absolut högsta kvalité bland de olika modellerna i sortimentet och har som City sign pulverlackerad stomme av stål och snäppramar av aluminium. Till skillnad från City sign kan du dock välja Deluxe Sign i fyra olika färger svart, vit, röd och silverfärgad. Du kan även här välja att lägga till en Toppskylt i toppen av gatuprataren.

Easy sign – Den praktiska gatuprataren

Tack vare sitt praktiska handtag och lätta vikt är Easy sign en populär gatupratare. Dessutom har den ett lågt pris för sin fina kvalité. Easy sign passar perfekt för dig som driver butik eller restaurang och som enkelt vill kunna flytta ut och in din gatupratare. Motivet fäster du med magnetförsedd frontplast och går enkelt att byta ut.

Top sign – Den prisvärda gatuprataren

Till skillnad från de dyrare modellerna så är Top sign en enklare och prisvärd modell. Det som skiljer varianterna åt är att en dyrare gatupratare kommer med snäppram medan Top sign kommer med en magnetförsedd frontplast. Utöver det har du samma möjlighet till att välja olika färger på din gatupratare men du även lägga till en toppskylt för en mindre kostnad.

Wind sign – Perfekt för det blåsiga vädret

Vill du ha en trottoarpratare som klarar av att stå ute en längre tid, en som du vet klarar av både regn och hårda vindar. Då rekommenderar vi att du väljer en gatupratare av modellen Wind sign. Wind sign är anpassad med fjädrar så att den kan vaja lätt i vinden. Detta gör så att gatuprataren följer med vindens riktigt istället för att riskera att välta.

Mini sign – Den portabla mäklarskylten

Mini sign är en lite mindre gatupratare som du enkelt kan bära med dig. Denna gatupratare är särskilt anpassad för att just passa vid behov av temporär skyltning. Mini sign fungerar perfekt som mäklarskylt utanför ingången till en bostad eller som en mindre vägvisare för en butik. Fördelen med Mini sign är inte bara att den är så lätt att bära med sig utan den är även lätt att transportera. Mini sign är även en lättviktig gatupratare men detta är inget problem då den klarar av att stå ute även när det blåser.

Välj rätt storlek på din gatupratare

När man pratar storlekar på gatupratare handlar det inte om hur stor själva gatuprataren är utan storleken på budskapet inuti gatuprataren. Det vill säga är storleken på gatuprataren definierad som 50×70 cm är det detta mått som affischen/skylten sedan kommer ha. När du ska bestämma storleken på skylten borde du utgå efter hur långt ifrån det kommer vara mellan betraktaren och din trottoarpratare. Ju större trottoarpratare du väljer ju längre ifrån kommer man kunna se ditt budskap. Dock måste du se till att anpassa din design för detta.

Om du är osäker på vilken storlek som passar bäst för ditt behov kan vi ge här några tips på användningsområden baserat på de olika storlekarna:

Gatupratare i A3 och A4-format

Dessa minde storlekar passar perfekt som en vägvisare eller som en mäklarskylt. Enkelt att bära med och ställa ut. I vårt sortiment hittar du Mini sign som är vår minsta gatupratare med en storlek på A3

Gatupratare 70×100 och 50×70

Dessa två storlekar är bland de vanligaste bland gatupratare och går att välja till alla gatupratare i vårt sortiment, förutom Mini sign. Välj mellan City sign, Deluxe sign, Easy sign, Top sign eller Wind sing.

Att tänka på: regler och tillstånd för gatupratare

Har du tänkt att placera din gatupratare på allmän plats kan det vara bra att se över vad som gäller för just detta innan du ställer ut den. Dessa ytor kan till exempel vara gator, trottoarer, torg eller eventuella grönområden. För att veta vad som gäller för just din situation rekommenderar vi att du tar kontakt med din kommun. Här finns några generella regler som du bör ha i åtanke när du placerar din gatupratare

  • Placera gatuprataren så att den inte står i vägen och stoppar upp framkomligheten. Den får inte utgöra någon risk för trafik och förbipasserande.
  • I stadsmiljö är det några varianter av trottoarpratare som passar in mindre bra. Speciellt då dessa kan skapa problem för synskadade eller funktionsnedsatta. Därför finns det en del kommuner som valt att endast tillåta vissa varianter i stadsmiljö. Ska du placera din gatupratare i stadsmiljö kan det vara bra att först ta kontakt med din kommun innan du väljer din gatupratare.
  • Vid placering av din gatupratare kan det vara bra att se hur vinden blåser vid platsen. Placera gatuprataren så att den inte riskerar att vara en fara vid starkare vindar.

Skydda trottoarprataren mot väder och vind

Gatuprataren är producerad så att den ska klara att stå ute en längre tid och är därför mycket tålig mot de flesta väderförhållandena. Vid starkare vind bör du dock ta in din trottoarpratare då de finns risk för att frontplasten (på de modeller som har detta) som skyddar affischen slits av eller att trottoarprataren välter omkull.

Om du blir av med din frontplast går det att beställa en ny.
Kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00 så hjälper vi dig ordna en ny frontplast. 

Skylt till din gatupratare

Gatupratare kommer inte med en inkluderad skylt/affisch vilket kan vara bra att tänka på. Det finns en hel del olika alternativ när det kommer till val av material för din skylt. Allt från budgetvariant där du trycker en vanlig affisch i rätt storlek till en väderbeständig affisch som har betydligt längre hållbarhet än en vanlig affisch. Tar du in din skylt över natten och den står skyddad från regn klarar du det bra med en enkel affisch. Har du istället tänkt ha skylten ute en längre tid rekommenderar vi dig att välja ett material på din skylt som klarar regn och rusk.

Vill du beställa en affisch till din gatupratare hittar du våra affischer här ”Affischer”.