Golvdekaler - Dra nytta av golvets fria yta med dekaler och folie | Expofy

Golvdekaler

Dela ditt budskap med hjälp av en golvdekal. Skapa din egna designa och gör en konturskuren form eller håll det mer enkelt med en rund eller fyrkantig modell. Golvdekaler passar perfekt i matbutiker men även går självklart att använda i andra miljöer än det.  Nedan svara vi på de vanligaste frågorna om golvdekaler.

Hur trycker ni er golvdekor? Hur placerar jag en golvdekal? Komplett guide: Vad är en folie och dekal?

Låt ingen missa ditt budskap med golvdekaler

Golvet är en yta som man kanske ibland väljer att värdera lite mindre när det kommer till att leverera budskap och reklam. Men denna yta är ett av de bästa ställen, speciellt i butiksmiljöer, att marknadsföra nya och roliga produkter. Eftersom vi tar in så många olika budskap runt om oss via skyltar, dekaler på hyllor eller till och med i ljudformat i högtalarna så har golvet länge varit hyfsat neutralt.

Men med nya omständigheter som ändras och nya regler implementeras så kan golvdekaler hjälpa oss på vägen. Vid behov av att informera om trängsel, köbildning och att hålla avstånd är golvdekaler ett perfekt sätt att visa vad som gäller och vart avståndet ska vara. Skapa enklare dekorer som en varningslinje eller skapa ett konturskuret hjärta för att dra till sig mer uppmärksamhet. På golvet kommer ingen missa att läsa ditt budskap vare sig det är en varning eller lansering av en ny produkt.

Hur trycker ni er golvdekor?

Våra golvdekaler printas i 4-färgstryck som gör att du kan trycka vilket motiv som du önskar. Här finns inga begränsningar utan alla typer av motiv med bilder, text och vektorer är möjligt. Du kan välja mellan tre stycken olika folier där två stycken har lite högre kvalité och hållbarhet medan den tredje är till för kortare kampanjer då denna är avtagbar.

  • Lägg till laminat för halkskydd
    För att din dekal inte ska bli hal och riskera att skapa problem kan vi laminera den med ett halkskydd. Detta är ett måste i vissa sammanhang och alltid en fördel vid placering på golv. Laminatet är inte bara ett halkskydd utan ser även till att skydda din golvdekal mot slitage. En laminerad golvdekal håller längre än en utan.


Hur placerar jag en golvdekal?

I vår guide om folie och dekaler hittar du två stycken kapitel som beskriver hur du både placerar och tar bort din dekal. Du hittar det under ”Hur du monterar jag folie och dekaler av vinyl” och ”Hur tar jag bort folie och dekaler av vinyl”. Detta är en enklare beskrivning hur processen går till och är du osäker rekommenderar vi alltid att du använder dig av en montör.

Processen av att placera en golvdekor kan bli mycket mer avancerad om du har ett skarvat motiv. Fundera därför en extra gång om det kanske är värt att ta hjälp av en montör. För att göra det lättare för dig som kund har vi samarbete med flera montörer. De kan se till att din dekal blir monterar på rätt plats. Kontakta oss på info@expofy.se eller  0771 – 75 35 00 så ser vi till att placera ut din golvdekal.

Designa din golvdekal

Golvdekorerna trycks med 4-färgstryck vilket gör det möjligt att skapa precis den design som du vill. Här finna inga regler att utgå från utan du kan använda färger, vektorer och texter. Dock bör du ha i åtanke om du vill att ditt motiv ska vara skarvat eller ej. Beroende på dekor så kommer folien med en maxbredd. Denna bred kan du hitta under respektive produkt. Detta kommer inte att påverka hur din golvdekal ser ut när den väl är placerad. Men det kommer gör det lite mer komplicerat vid montering. Så beroende på om du ska göra jobbet själv eller ta hjälp av en montör så kan detta vara en bra punkt att ha i åtanke vid designen av din golvdekal.

Vid intresse av designhjälp kan du kontakta oss direkt på info@expofy.se eller  0771 – 75 35 00 men du kan även lägga till produkten ”Hjälp med design” i varukorgen tillsammans med din expo-produkt så återkopplar vi till dig efter ditt köp. Behöver du inspiration eller tips hur man skapar en tryckfil kan du läsa flera tips och trix under expomera.