Reklamflaggor > Företagsflaggor

Företagsflaggor

Se till att synas med en företagsflagga med eget tryck i högkvalitativ flaggpolyester. Hos Expofy får du ett brett utbud av mycket prisvärda flaggor för företag. Vid större köp erbjuder vi dessutom mängdrabatt. Våra flaggor är slitstarka och klarar av att var ute både i regn, snö och lättare vind.

Köp flaggor till ditt företag online – vi hjälper dig!

Hos Expofy får du ett brett utbud av de mest populära företagsflaggorna. Alla våra flaggor går att beställa med eget motiv där du exempelvis kan trycka din logotyp. Företagsflaggorna kommer i flera varianter och i standardstorlekar så att de ska passa de flesta användningsområden. Skulle det inte finnas en standardstorlek som passar kan du skapa din egen företagsflagga med våra skräddarsydda flaggprodukter.

Alla företagsflaggor är tryckta på en högkvalitativ stickad polyester och för att klara starka vindar har alla flaggor kantförstärkning runt hela flaggan. Detta ökar livslängden så att de inte trasas sönder för fort. Vid hårdare vindar rekommenderar vi dock alltid att ni tar ner era flaggor.

Behöver du hjälp kring vilken flagga som passar bäst för er verksamhet eller vill ha hjälp att skräddarsy en flagga är du alltid välkommen att kontakta oss. Du kan ringa oss direkt på 0771 – 75 35 00 eller maila oss på info@expofy.se. Du hittar även en full guide om flaggor för företag i vårt expomera arkiv. Den hittar du här: ”vad är en reklamflagga”.

Är du i behov av ett större antal företagsflaggor erbjuder vi mängdrabatt på flera av våra modeller. Skulle du behöva fler flaggor än maxantalet av rabatten kan du kontakta oss för en offert. Maila direkt till info@expofy.se eller använd vårt offertformulär.

Företagsflaggor – Flaggor för företag som vill synas

Företagsflaggan har länge varit en populär vägvisare för företag och något som kunder först letar efter när man söker efter ett företag. Det kanske vanligaste exemplet för detta är snabbmatsrestaurangerna och hur kunderna på flera hundra meters håll kan se vart restaurangen ligger. Företagsflaggor är en supersmidig produkt att använda och samtidigt ett mycket lätt sätt för dig som företagare att marknadsföra dig på. Men företagsflaggor passar även till verksamheter med mindre marknadsföringsfokus som exempelvis kommunhus, idrottsanläggningar eller skolor.

Fördelen med att välja just en företagsflagga är att du syns på långt håll och om du då ligger lite avlägset kan en företagsflagga underlätta för både kunder och transportörer att hitta till dig tack vare din flaggans position. Flaggor är även ett mycket kostnadseffektivt marknadsföringsmaterial som du trycker med ditt helt egna motiv. Det innebär att du enkelt kan trycka kampanjflaggor som används under en kortare tid exempelvis under julhandeln. När perioden sen är över kan du snabbt byta tillbaka till dina vanliga företagsflaggor med logga på.

Företagsflaggor i olika utföranden

Företagsflaggor finns i flera varianter som gör det möjlig för dig att välja den bästa flaggan för just ditt företag. Hos oss hittar de klassiska företagsflaggorna som liggande och stående flagga eller fasadflaggan för det mer centralt belägna företaget. Ska du i stället marknadsföra ett event har du den fantastiska lyktstolpsflaggan. Hos Expofy får du företagsflaggor för alla behov och användningsområden. Är du osäker på vilken flagga som passar er verksamhet bäst så kan du kontakta oss så hjälper vi er ta fram den bästa företagsflaggan för ert motiv.

Liggande företagsflaggor

Den liggande företagsflaggan är ett klassiskt val som passar de flesta logotyper. Ytan är så pass stor att du enkelt kan placera in en logotyp så att den syns tydligt. Tillskillnad från den stående företagsflaggan så klarar den liggande företagsflaggan sig bättre i hårdare vindförhållanden. Men vi rekommenderar alltid att du ska ta ner dina flaggor vid hårdare vindar om du vill att de ska hålla en längre tid.

När du ska välja storlek på din liggande företagsflagga ska flaggan ha en bredd som är en fjärdedel av flaggstångens totala höjd. Det innebär att om du har en flaggstång på 10 meter bör du välja en liggande företagsflagga som minst är 240×150 cm. Självklart kan du alltid välja en större flagga om du skulle vilja ha det.

Stående företagsflaggor

Är du ute efter en företagsflagga som syns på mycket långt håll är den stående företagsflaggan valet för dig. En stående företagsflagga passar däremot inte för alla typer av logotyper på grund av dess smala bredd. Vid avlånga logotyper funkar den stående företagsflaggan utmärkt men har du i stället en mer fyrkantig logotyp rekommenderar vi dig att välja en liggande företagsflagga. Tillskillnad från den liggande flaggan är en stående företagsflagga betydligt mer utsatt för hårda vindar och kan därför ha ett något kortare livslängd än den liggande flaggan. Så om du föredrar att använda dig av en stående flagga rekommenderar vi dig att ta ner den när det blåser mer än 15m/sek.

Den stående reklamflaggan har ett litet mer avancerat utförande och levereras med sydd kantförstärkning samt clips som gör att du kan förankra flaggan i ovan och underkant. För att du enkelt ska kunna trä slingbandet igenom flaggan, som hjälper till att hålla flaggan mot stången, har öljetter satts fast varje meter. Som tillbehör till din stående företagsflagga kan du välja till en Windtracker. Windtrackern ser till att din stående flagga alltid hänger rakt ut så att ditt motiv alltid är synligt även om vinden skulle vara mycket svag. Om du väljer till en Windtracker är det viktigt att du också väljer till sömnad för windtracker på din flagga.

Vid val av storlek på din stående företagsflagga ska du välja en flagga som är en tredjedel av flaggstångens höjd. Det vill säga om flaggstången är 10m ska flaggan vara ca 300 cm lång.

Företagsflaggor för fasad

Sitter du i en centralt placerad lokal och inte har möjlighet till en flaggstångsflagga finns det fortfarande andra alternativ att använda sig av. Exempelvis kan du i stället välja en fasadflagga som du kan placera utanför din entré. Dessa företagsflaggor kan man ofta se utanför hotell och restauranger vilket ger ett professionellt och maffigt välkomnande. Eftersom fasadflaggor kommer i mycket stora storlekar är de väldigt enkla att anpassa till de flesta motiv. Här fungerar det lika bra att använda en liggande, stående eller fyrkantig logotyp.

Tillskillnad från flaggstångsflaggor så tas fasadflaggor sällan ner. Därför har dessa företagsflaggor fått en ordentligt sydd kant som både har förstärkts och sytts med dubbelsömn. På så sätt minskar risken att flaggan trasas sönder av hårda vindar. För att flaggan inte ska åka ut eller snurra sig runt stången har flaggkanten som sitter mot flaggstången fått en extra kantförstärkning samt en öljett. I öljetten kan du sedan fästa en lina som gör att flaggan hänger som den ska.

Lyktstolpsvepor för företag

Lyktstolpsvepor, stadsflaggor eller banér som det också kan kallas är mycket vanliga att använda vid skyltning av större evenemang, konserter, fotbollsmatcher eller andra tillställningar. Med stadsflaggor kan du sätta upp flaggor på långa stråk och avenyer så att flaggorna syns tydligt för både personbilar, bussar, spårvagnar och gående. Det skapar en evenemangskänsla över hela staden och inte bara där själva evenemanget utspelar sig. Men lyktstolpsvepor går minst lika bra att använda för marknadsföring utanför ett större köpcentrum.

Fördelen med att använda stadsflaggor är att du kan placera företagsflaggorna så budskapet går att läsa från båda riktningarna. Det gör att det alltid blir tydligt vad flaggorna säger utan att budskapet blir bakvänt. För att fästa lyktstolpsflaggan på en stolpe behöver du välja till en bannerholder. Denna är framtagen för att fästa två flaggor på var sin sida av lyktstolpen. Skulle du behöva byta ut ditt motiv är detta enkelt att göra genom att beställa till nya vepor. Bannerholdern kan du låta sitta kvar då denna inte behöver bytas ut.

Anpassa din företagsflagga – Skräddarsydda flaggor för ditt företag

Företagsflaggor finns i flera olika utförande och är anpassade för flera användningsområden. Det gör att vi kunnat bestämma en hel del standardstorlekar som passar för de flesta företag. Men ibland så behövs möjligheten att skapa en flagga efter ett skräddarsytt mått.

Hos Expofy får du möjligheten att skapa din helt egna flagga precis efter dina mått. Du kan helt enkelt skapa en liggande eller stående flagga som inte finns i de standardmått som vi angett. Du har även möjlighet att skräddarsy din egen lyktstolpsvepa efter dina egna mått. Är du osäker på något eller om du behöver rådgivning kring dina skräddarsydda mått är du alltid välkommen att kontakta oss på info@expofy.se eller 0771 – 75 35 00.

Välj rätt storlek på din företagsflagga

Att välja rätt storlek till sin flaggstång kan vara svårt och det är lätt hänt att du väljer en för liten flagga. Så för att göra det lättare för dig har vi tagit fram en tabell som du kan använda dig av. Här ser du vilken typ av storlek som passar bäst till vilken typ av flaggstångshöjd.

Vid högre flaggstång än de som listas nedan kan du själv lätt räkna ut vilken flaggstorlek du ska välja. Vid liggande företagsflaggor ska din flagga vara ungefär en fjärdedel av flaggstångens totala höjd och vid en stående företagsflagga bör flaggan ha en storlek som är ca en tredjedel av flaggståndens totala höjd. Skulle du i stället ha en kortare flaggstång som kanske sitter på en fasad eller hustak så gäller inte riktigt samma beräkning ovan. Är du då osäker på vilken typ av flagga du behöver kan du kontakta oss så ger vi dig råd om den bästa flaggan för dig.

FLAGGSTÅNGSHÖJDFLAGGSTORLEKFORMAT
6 meter150×100 cmLiggande
6 meter100×200 cmStående
8 meter200×125 cmLiggande
8 meter150×300 cmStående
9–10 meter240×150 cmLiggande
9–10 meter150×300 cmStående
12 meter300×180 cmLiggande
12 meter300×180 cmStående